Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Emek sarf etmeli, gayret gösterilmeli, Sabredilmeli

Emek sarf etmeli, gayret gösterilmeli, Sabredilmeli

Bilindiği üzere Seyit Harun çevre düzenlemesi kapsamında, cami çevresi, bankalar caddesi ve arasta çarşısında yoğun bir şekilde alt ve üst çalışmaları devam ediyor.

Nüfusun ve işyerlerinin yoğun olduğu bölgelerde, yani merkezlerde yapılan alt ve üst yapı çalışmaları o bölgelerde evleri, işyerleri bulunan vatandaşlar başta olmak üzere, buralarda işleri olanların da şikayetlerine sebep olur.

Bankalar caddesi, çarşı meydanı ve arasta çarşısında devam eden çalışmalar sırasında da zaman zaman esnaflar ve vatandaşlar serzenişlerde bulundu.

Bu konuda 9. ayın 12. de “Her nimetin bir külfeti vardır” başlıklı bir yazı kaleme almış, esnaflarımızı ve vatandaşları biraz sabretmeye davet etmiştim.

GÖZ BEBEĞİ OLACAK

Bankalar caddesi ve çarşı meydanı ilçenin en eski yerleşim birimidir. Bugünlerde eski cazibesini kaybetse de yine de halen ticari hayat için önemli bir merkez.

Bilindiği üzere bu bölgenin alt yapısı 60-70 yıl önce yapılmış ve ömrünü tamamlamıştı. İşin doğrusu, Seyit Harun çevre düzenlemesi kapsamında, cami çevresi, bankalar caddesi ve arasta çarşısında yapılan çalışmalar olmasa da bu bölgenin altyapısı yeniden yapılacak, esnaflar ve vatandaşlar yine aynı sıkıntıyı çekecekti.

Seyit Harun, bankalar caddesi ve arasta çarşısında başlatılan düzenleme çalışmaları buradaki alt ve üst yapı çalışmalarını birkaç sene öne aldı.

Daha önce 2. Etap çalışmaları tamamlanan Arasta çarşısı 3. Etap kapsamında çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda altyapı çalışmaları tamamlanan Bankalar Caddesinde üst yapı ve çevre düzenlemesi, parke taş serimi tamamlanınca toplumun her kesiminin beğenisi alan görsel bir güzellik ortaya çıktı.

Bunun yanında, Ayakkabıcılar Çarşısında çalışmalar devam ediyor. Esnaflar ve alışveriş yapmak için çarşı merkezine gelen vatandaşlar mağdur olmasın diye geçici asfalt kaplama yapıldı.

Bir zamanlar ticari hayatın merkezi olan Bankalar caddesi, çarşı merkezi ve arasta çarşısının eski hareketli günlerine yeniden kavuşması için yapılan çalışmaların zaman için de meyvelerini vereceğini düşünüyorum.

Bir şehrin veya mahallelerinin gelişmesinde görsellik ve çevre düzenlemesinin önemi göz ardı edilemez.

Bu çerçevede; Seyit Harun Cami, Çevresi, Arasta Çarşısı ve Bankalar Caddesi ilçenin önem arz eden bölgelerinin başında gelir.

Yapılan cephe giydirme ve peyzaj düzenlemelerinin bu bölgeye değer katacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

Bankalar caddesindeki çalışmayı görünce, proje tamamlanınca Seydişehir’ in marka değerine büyük katkı yapacağı inancım arttı.

İçinde bulunduğumuz kış aylarında Esnaflar ve vatandaşların etkilenmemesi için bazı bölgelere geçici asfalt kaplama yapıldı.

Bahar ayları ile birlikte bu bölgelere de parke taşı serimi yapılacak, bankalar caddesinde elde edilen görsel güzelliğe bu bölgelerde kavuşmuş olacak. İşin özü bölge ilçenin “GÖZ BEBEĞİ OLACAK”

Seydişehir Belediye ekiplerinin ilçe genelinde ve kırsal mahallelerde çalışmalarına aralıksız devam ettiğini görüyorum.

Seydişehir’in ekonomik, istihdam ve şehrin imarı anlamında büyümesi için Belediye tarafından yapılan çalışmaları da takdir ediyorum.

Emek sarf ediliyor, gayret gösteriliyor halkımız da sabrediyor. Akabinde güzel eserler ortaya çıkıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR