Murat Dönmez

Murat Dönmez

Durmak yok, yola devam...

Durmak yok, yola devam...

Ligde başarılı çıkışını sürdüren Konyaspor, konumu sıkıntılı olan Giresunspor karşısında da yine başarılı futbolunu, 90 dakikaya yayılan oyunu ile sahadan tek golle de olsa galibiyetle ayrılarak, ikinciliğini pekiştirdi.

Soğuk havaya rağmen, yine binlerce taraftar takımını desteklemek için tribünde yerini alırken, 90 dakika boyunca da desteğini esirgemedi.

Konyaspor, yeni transferi Amilton ve kaleci Erten ile oyuna başlarken, her iki isimde hiç sırıtmadı. Amilton, oyundan çıkıncaya kadar istekli, oynama hevesiyle göz doldururken, kaleci Erten de maç boyunca çok fazla iş düşmemesine rağmen bir-iki pozisyonda güven verici hamlesiyle hocaya göz kırptı sanki..!

Yeşil beyazlılar, özellikle ilk yarı top hakimiyettini tamamen elinde tutarken, Giresunspor da sadece ceza alanına kadar gelebildi. İkinci yarıda da çok değişen bir şey olmadı açıkçası. İkinci yarının başlarında Giresunspor  biraz hızlı oynasa da nefesi yetmedi. Sonrasında da yakaladıkları bir iki pozisyonda defans kurgusu ve kaleci Erten'in hamleleriyle bu atakları da savuşturmayı başardılar.

İlhan hoca, ilk onbirde yeni transfer Amilton'a şans verirken, kulübede kalan Zymer Bytqı'yi oldukça hırslandırmış...!

Bytqı oyuna 62. dakikada oyuna dahil olurken, oldukça  da etkili oldu. Attığı gol öncesinde ve sonrasında da yaptığı ortalar defansa çarpmasa belki de altı pas içinde bekleyen Ahmet Hassan ve diğer isimler farkı daha da arttırabilirdi.

Bytyqı'nin attığı gole de şapka çıkartmak lazım.. Harika bir gol atarak, takımına hem 3 puan hem de zirve takibi açısından önemli bir galibiyeti getirmiş oldu.



***

Oyunsal anlamda değil ancak futbolcu kayıpları açısından zor günler geçiren Konyaspor'un mevcut oyuncularıyla birlikte başarılı olmaya namzet.

Ancak yeterli değil.

Takıma gelen yeni oyuncuların ne zaman oynayacakları ne yapacakları belli değil.

Sanki kulübenin zenginleştirilmesi amacı güdülüyor gibi..

Özellikle sosyal medyada adı geçen isimlerin şuana kadar gelmemesi de gayet iyi. Çünkü bir-iki kişi Facebook ve Twitter de meşhur olma adına her gün isim pompalayıp duruyor. Yönetimin transfer konusunda bu tiplere uymaması da önemli.

İsimler değil Konyaspor önemli.

Bu demek değil ki; futbolcu alınmasın..

Takımın, bundan sonrası için hedefi doğrultusunda mutlaka transfer yapılmalı.

Sosyal medyada meşhur olmak isteyenlerin değil, İlhan hocanın istediği futbolcuların alınmasında fayda var.

Çünkü Konyaspor, bu yıl 100. yılını kutluyor.

Durmak yok, yola devam etmek için de; yakışan yapılmalı, daha doğrusu yapılmak zorunda...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR