Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Dünyevileşme

Dünyevileşme

Türkiye, Tanzimat’tan beri dünyevileşmenin (sekülerleşmenin) bedelini ödüyor. Şimdi dört bir taraftan kuşatılma altında. Doğu’da PKK, uçak krizinden sonra Rusya, İran ve Irak, Suriye, içerden malum çevreler kuşatma altına almak için çalışıyor. Irak, Rusya’nın isteği üzerine, Türk askerinin eğitim verme amacıyla bulunmuş olduğu Irak topraklarından çıkmasını istiyor, ABD destekliyor. CHP milletvekili Eren Erdem Rus kanalına, Türkiye IŞİD’e sârin gazı sattı diye demeç veriyor. İran Ordusu’ndan Türk Askeri’ne Mermi sıkacağını söylüyor. KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan'ın 27 Temmuz’da yaptığı çağrı üzerine harekete geçen PKK Van, Şırnak, Hakkâri, Varto, Bulanık, Sur, Silvan, Silopi, Cizre, Nusaybin ve Yüksekova'da özerklik ilan etti. Mahalle ve sokak girişlerine hendekler kazan örgüt mensupları, güvenlik güçlerinin buralara girmesini engellemeye çalışıyor.

Hâsılı Türkiye dört bir taraftan kuşatılmış durumdadır. Bunun sebebi dünyevileşmedir. Türkiye şimdi bunun faturasını ödemektedir. Batı’nın istediği de buydu. Moğolların Abbasi hilafetini yıkmaya çalışmasının ve Batı’nın Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Osmanlı’yı yıkıp hilafeti kaldırtmasının amacı buydu.

 Haydi, bakalım, çıkın bu sekülerleşme (laikleşme) mantığıyla bu hazin tablonun içinden; çıkamazsınız. Onun için bir an önce yeni bir anayasa hazırlanmalı ve bu yeni anayasa aziz milletimizin özüne, kimliğine tarihine ve medeniyetine uygun olmalı. Dünyevileşmenin diğer adı olan laiklik maddesine yer verilmemeli.

Bir millet öz kimliğinden, benliğinden ve medeniyetinden mahrum edilmişse o millet, birinin gölgesi altında yaşamaya mahkûm olur ve içinde yaşadığı topluma ihanet eder. CHP milletvekili Eren Erdem’in demecini ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın partisinin gurup toplantısında Diyarbakır Fatih Paşa (kurşunlu) Camisi’ni helikopter bombaladı demesini bu çerçevede değerlendirelim.

 Şu günlerde HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya’ya gideceğini öğrendik. Orada kapalı kapılar arkasında nelerin konuşulacağını ve ne gibi kararların alınacağını nereden bilebileceğiz? Belki de Demirtaş, şu anda Doğu’da devam eden savaştan dolayı Suriye Devlet Başkanı katil Beşar Esed gibi Rusya’nın desteğini isteyecektir!

 PKK’yı iç ve dış güçlerin desteklediğini biliyoruz, şimdi alenen Rusya’nın desteklemesi söz konusudur. Bunun için Türkiye ne gibi önlemler aldı, bir hazırlığı var mı? Hazırlıksız yakalanması basiretsizlik olur.

Unutmayalım ki Türk Rus savaşı kapının eşiğindedir; her an olabilir. Türkiye hazırlıklı olmalı. Türkiye, NATO’ya güvenme basiretsizliği göstermemeli.

Bu durumda vakit geçirmeden hemen bu günden itibaren asli kimliğimize dönmek için topyekûn manevi bir seferberlik ilan edilmeli ve bunun için projeler hazırlanmalı, düzenli konferanslar verilmeli. Laikliğe (dünyevileşmeye) takılmadan okullarda ilkokuldan itibaren üniversite son sınıfa kadar Kur’an-ı Kerim, Hadis ve Siyer gibi dersler artık mecburi okutulmalıdır.

Maddi güç, manevi güçle desteklenmezse başarılı olmak mümkün değildir. Olsaydı, Türkiye’nin şimdi dört bir taraftan kuşatılması mümkün olmazdı. Onun için gelin dünyevileşmesinin yaralarını manevi ilaçlarla iyileştirelim. Olmaz mı? Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR