Muammer Çelik

Muammer Çelik

DÜELLO

DÜELLO

Eski tarihlerde cesaretle korkaklık arası yaşantının çok net ortaya konabilen bir usulü vardı. Şöyle ki; adam önce kalenin en üst mazgallarından aşağı bağırır ve şöyle derdi: “Ey alçaklar, size bu dünyayı dar ederim.” “Ben hepinizin kellesini keserim...Vs.” Aşağıdaki karşı rakip te yukarı bağırır: “Erkeksen in aşağı, gel buraya!..”Bu dakikadan sonra iki durum söz konusudur. Ya meydan okumanın sonucunda aşağıda (meydanda) bir düello yapılır, ya da birisi düellodan kaçar (korkaklık yapar) düello da sözde kalırdı.

**

İçişleri bakanı Süleyman Soylu Zafer Partisi başkanı Ümit Özdağ’a ağır hakaretler yapmış.(Biz sonradan medyadan öğrendik.) Kalenin mazgallarından aşağı bağırmış... O da kalenin önüne (İçişleri Bakanlığının kapısının önüne) gelip meydan okudu. Görünen o ki kedisine meydan okunan karşılık veremedi veya karşılık verecek cesareti gösteremedi.

**

Gerçi biz aklı selim insanlar olarak böyle basit, seviyesiz ve belli bir makamdaki insanların kavgalarını tasvip etmiyoruz. Ancak böyle rastgele sağa-sola saldıran, ulu orta iftira atarak (“Bunlar sizin çocuklarınızı dağa çıkardılar...”) saldırması gibi degil. İşte böyle mekanında basarlar.

**

Biz de yapılan o terbiyesizliği unutmuş değiliz. Fakat biz sorumluluğumuzu bilerek, Allah’tan korkarak seksen beş milyonun huzuru ve saadeti için gerilim taraftarı olmadık, olmayacağız da...

**

Şahsen ben bu olayda ve bu şahıslar arasında taraf olmam. İkisi de memleketimizin insanı, ikisi de ülkemizin yetkili kişileri, ikisi de belli bir mevkiyi işgal eden kişilerdir. Ama ikisi de düşünce ve siyasal düzlemde benimle aynı çizgide değildirler.

**

Taraf olmadan sadece sakin olmayı, aşırı gidilmemesi gerektiğini ve ülkeyi-milleti düşünerek hareket etmelerini isterim. Ama biri var ki; her konuda kışkırtıcı, taraf olucu ve hırlamayı seven bir tip. Hani adam diyor ya: “Bi tükenmediniz...........!” Nasıl bir insansa, nasıl bir zihniyetse; ”Ben bildim bileli hep ırkçılık, kan ve bölücülükten beslenen bir şahsiyet. Böyle konularda da hemen kışkırtmayı seviyor ve kışkırtıcılığa yelteniyor.

**

Ey millet seyredin bakın sizi kimler idare ediyorlar! Bakın ama, olayın içine dalıp gitmeyin, olayın olmamasını temenni edin! Allah için de bu fitnelerden kurtulmak üzere dua edip, hayırlı yollar aramak için olayları takip edin!.. Irkçılığa, grupçuluğa, fanatizme kaçmayın. Desteklediğinizi Allah için destekleyin. Allah samimi, kendine yönelen kullarına hayırlı bir yol (çıkış yolu) vercektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR