Adem Turan

Adem Turan

Doğal afet ve doğal uyarılar

Doğal afet ve doğal uyarılar

Milletçe üzücü bir hafta yaşadık. İzmir’de meydana gelen deprem hepimizi derinden yaraladı. Bir taraftan yitirilen hayatlar, tükenen umutlar ve yok olan meskenlere şahitlik ettik. İçimiz acıdı, dualarımız onlarla beraber olmakla beraber, bu binaları inşa eden mühendis ve müteahhitlere de isyan ettik. Böyle imarlaşma olmamalıydı. Tek gayeleri daha çok para kazanmak olan, bu ihtiraslı insanlarda ne vicdan kalmış ne de Allah korkusu. Bu kaçıncı deprem gerçeği ile yüzleşme sayısını unuttuk. Her defasında insanlığa uyarılarda bulunur ama yine aynı hatalar tekerrür eder. Artık zamanı geldi işin vahametini anlamış olmamız gerek.         

İzmir’de bunları yaşadık, ya İstanbul… Uzmanlar Allah korusun daha beter olacağını ima ediyorlar.  Geç olmadan gerekli tedbirler acilen alınmalı, yıkılacaksa yıkmalı, güçlendirme gerekiyorsa onu yapmalı ama ayını hatalar tekrarlanmalı.

İzmir’de ise son durum şu şekilde açıklandı;  İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’in Seferihisar İlçesi açıklarında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, 114 kişinin hayatını kaybettiği 1035 kişinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, arama ve kurtarma çalışmaları tamamlanarak, enkaz kaldırma çalışmasının sürdüğü kaydedildi.

AFAD’dan, İzmir depremine ilişkin yapılan son açıklamada, deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 46 artçı olmak üzere, toplam 1944 artçı sarsıntı yaşandığı belirtilerek, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre 114 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 1035 vatandaşımızdan 999’u taburcu edilmiş olup 36 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları tamamlanmış olup, enkaz kaldırma çalışmaları titizlikle devam etmektedir" denildi.

Elbette, tedbir takdiri bozar. Yetkililer vakit kaybetmeden alınması gereken önlemleri ivedilikle almalı. Başka canların kaybedilmesine göz yummamalı, başkalarının mutsuzluğu ile mutlu olunmaz. Mutlaka çözümü vardır, insanoğluna çareleri aramak düşer.  

Allah, başka acılar yaşatmasın temennisi ile,  hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara hayırlı şifalar diliyoruz.

Cumanız mübarek olsun.  Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR