Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Dini anlatmak

Dini anlatmak

Müslümanların son yıllarda yaşadıkları kısmi rahatlamaya rağmen yine Müslümanların gündemine bu dönemde giren ve söylenildiğine göre Müslümanların çocukları arasında hızla yayıldığı söylenmesine rağmen Müslümanlarca hiçbir önlem alınamayan deistlik ve ateistlik adlı iki sapkın akım hakkında düşünmeye devam ediyoruz.

Müslümanların çocukları arasında bilhassa güya İmam Hatipli gençler arasında yayıldığı söylenen bu sapkın akımı “Muhafazakârlık dinsizliğin tarlasıdır” ifadesiyle ilk telaffuz eden Siyasetçi Merhum Necmeddin Erbakan(Rha) Hocamızdır.

Merhum Necmeddin Erbakan’ın(Rha) bu sözü Merhum Zahid El Kevseri'nin(Rha) “Mezhepsizlik dinsizliğe köprüdür” sözünün günümüze dönük bir tercümesidir.

Daha sonraki senelerde ise deizm televizyonda tesettürsüz programlar yapmasıyla meşhur olan Yaşar Nuri Öztürk’ün “Huzuru deizmde buldum” saçmalığıyla tekrar gündeme girmişti.

Hiç kimse suçluyu bir başkasında aramaya çalışmamalı.

Suçlu varsa tüm Müslümanlar suçu kendinden bilmeliler.

Çünkü bugün gençlere duruşuyla örnek olacak, bedel ödemeyi göze alacak yani rol model olacak bir tane hoca yetiştiremeyen tüm Müslümanlar bu konuda suçludur.

Hoca var mı diyorsunuz.

Var dediğiniz hocalar sizin hocalarınız.

Ümmetin gençlerinin hocası falan değil.

Var olan hocaların ezici çoğunluğu maalesef ya saray soytarısı ya da internet hocası.

Hoca yok da hocaları yetiştirecek öğretmenler var mı?

Var olan öğretmenlerin ezici çoğunluğu da öğrencilerine sadece Allah (cc) için fedakârlık örneği sergileyen, Hz. Rasulullah’ı (sav) örnek almak suretiyle mesai kavramıyla değil ecir kavramıyla hareket eden örnek öğretmenler yok.

Öğretmenlerin çoğu dayatılan yetersiz maaş nedeniyle farklı alanlarda dünyalık etmek peşinde.

Ders saatlerinde yine dayatılan ders kitaplarına bakıp sözlerinin arasına Kur’an-ı Kerim’den ayetler ile Hadisi Şerif serpiştirmekle eğitim ve öğretim işinin yapılabileceğini zannedecek kadar da muhafazakârlar.

Kendi düşüncesindeki siyasi parti iktidardadır diye materyalizm üzerine kurulu bir eğitim sisteminin devamına sevinen hatta kabullenen bu toplum mu İslam Âlimleri yetiştirecek?

Çözüm gayet basit.

İlköğretimden başlayarak Üniversite ders kitaplarına varıncaya, Cuma Hutbeleri’nden başlayarak gazete ve televizyonlarda yazılıp söylenenlere kadar Müslüman Gençlerin ve yetişkin insanların akıllarında oluşan tüm sorular cevaplanmalıdır.

Gençler Allah’ın (cc) varlığı ile Kur’an-ı Kerim’in Allah (cc) kelamı olduğuna dair için akli deliller mi istiyorlar?

Orta ve ileri yaştakiler Ahiret hayatı için veya Kader konusunda akli deliller mi istiyorlar?

Üniversiteler ve Diyanet teşkilatı eski din anlatım dilini bir kenara bırakarak özellikle gençler için onları tatmin edecek bir 21. yy din dili geliştirmelidir.

Aksi halde deizme yönelen gençlerin kafalarındaki soru işaretleri giderilmiş olmayacak hatta daha ileri gidenler daha derinleşecek şüpheleri nedeniyle ateizm bataklığına saplanacaktır.

Hani şu her konuda örnek almaya çalıştığımız Avrupa’yı mesela bu konuda örnek alabiliriz.

Çünkü geçtiğimiz yüzyıldan bu yana Avrupa gençlerin kafasındaki materyalist sorulara çözüm bulamadığı için bizden yıllar önce materyalizm bataklığına saplanmıştı.

Son bir uyarı daha.

Gençlerin deizme yönelmeleri düşünce açısından değil de İslam Dininin ibadetlerini kabullenip yerine getirmenin zorluğundan kaynaklandığına inanılıyorsa; Kur’an-ı Kerim’i salt tarihsel bir metne indirgeyen Sahih Sünnet ve Hadis düşmanlığına acilen bir çözüm getirilmelidir.

Aksi halde bu toplumun bu eğitim sistemi ve bu hocalarla önce deist sonra ise ateist üretmesi kaçınılmazdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR