Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Din referans olmaz!

Din referans olmaz!

CHP’nin eğitim çalıştayı raporunu inceledim. Bu raporda özetle şöyle denmektedir:

“Din referans olmaz. Devlet yönetimi yasama faaliyetinde, eğitimde, hiçbir din ve inancı referans göstermemeli, aklı ve bilimi esas almalı, değişen sosyal koşullara uyum sağlamalı. Bilim tarihi, evrim teorisi gibi konular müfredata konulmalıdır.”

Referans, kaynak ve delil demektir. CHP’nin felsefesi, dünya görüşü budur. Materyalist bir toplum oluşturmaktır. Kısmen muvaffak oldular. Yaklaşık yüz elli yıldır, devletin felsefesi, dünya görüşü budur.

CHP’yi ikna etmek veya tesirsiz hale getirmek kolay değildir. Tabii biz ümidimizi kesmiyoruz. Tebliğ ve irşat görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Hiç belli olmaz, birçok CHP’li vatandaşımız içine düştükleri girdaptan kurtulabilirler. Biz ümit varız. Çünkü Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurur: De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer.53)

CHP, “Din referans olmaz” derken İslam dinini kastetmektedir. Çünkü bu milletin kahır ekseriyeti Müslüman’dır. Avrupa laik olsa bile dini referans almaktadır. Türkiye’de uygulanan laiklik, Avrupa’da uygulanan laikliğe benzemez,  materyalizmin tâ kendisidir. (Laiklik nedir? Bkz. Sadık KÜÇÜKHEMEK Anlamlarını Yonttuğumuz Kavramlar Kardelen Yay.)

Avrupa, devlet yönetimi yasama faaliyetinde, eğitimde Yahudilik ve Hıristiyanlığı referans almaktadır. Gidin görün Avrupa’yı, medeniyetleri, Yahudiliğin ve Hıristiyanlığın referans alınarak şekillendiğini görürsünüz.

Batı’nın aklı, Yahudilik ve Hıristiyanlıkla yoğrulmuş, dünyaya bu iki dini referans alarak bakmaktadır.  Bu durumda, “Din referans olmaz” demek, dünyaya gözü ve kulağı kapamak anlamına gelir.

 Köklü bir medeniyete sahip olan bir millete hala aklın kabul edemeyeceği, bilimin verilerine de ters düşen bu kısır döngüyü temcit pilavı gibi pişirip pişirip bu milletin önüne koymak pişkinliktir ve içinde yaşadığı bu aziz millete tepeden bakmak demektir.

Ey CHP, siz, Batı’nın yardımıyla hilafeti kaldırdınız,  devlet yönetimi yasama faaliyetinde, eğitimde, aklı ve bilimi esas alınmalı felsefesini zorla kabul ettirdiniz; fakat tutmadı ve tutmayacaktır da; çünkü bu milletin mayasında materyalizm yoktur. Zorla aşılama ile tutturacağınızı sanıyorsanız yanılırsınız, az kaldı bu millet sizi sinesinden atacak ve hesaba çekecektir.

Dinimiz, aklı ve bilimi bir kenara bırakmamaktadır. Akıl büyük bir nimettir. Bilim de sünnetullahtır. “Din referans olmaz” derken Allah’ın hükümleri yani helal ve haramı ters yüz ederek, onun referans alınmasını istiyorsunuz. Bu felsefe akla ve bilime aykırıdır. Dolayısıyla materyalizm referans olmaz. Çünkü materyalizm insan fıtratına aykırıdır, insanı seküleştirmek (dünyevileştirmek)  anlamına gelir ki ahiret hayatını yok saymaktır ki bu insanı öldürmekten öte bir cinayettir ve affedilmesi mümkün olmayan büyük bir suçtur; çünkü insan fıtratının reddettiği bir felsefedir.

Okullarda mescit açılması din ve vicdan hürriyetinin bir gereğidir. Bu milletin evladı Müslüman’dır, siz gibi materyalist değil, laboratuvarlar, kütüphaneler kapatılıp mescitlere dönüştürülmedi; bu bir yalan ve iftiradır. Laboratuvarlar, kütüphaneler daha da genişletilmektedir Tübitak’ın kabul ettiği projeler hayata geçirilmekte ve güzel sonuçlar alınmaktadır.

Ey CHP, İslam dini zehir değil, materyalizm zehirdir. Panzehir, İslam dinidir. Siz de bu gerçeği görecek göz, işitecek kulak ve anlayacak kalp yoktur.

Gelin okullardaki kalitenin artması için birlikte çalışalım, görüş beyan edelim. Dini yok sayıp, aklı ve bilimi bahane ederek materyalist bir eğitimle kalite artmaz. Bu eğitimle ülkenin işgalini kolaylaştırmak ve emperyalizmin ekmeğine yağ sürmek anlamına geldiğini unutmayalım.

Bilin ki T.C. devletinin ayağının biri de İslam dinine dayanmaktadır. Bu sebeple İslam dini referans alınmaz, demek bu devleti topa tutmak manasına gelir. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR