Muhammed Sait Karabiber

Muhammed Sait Karabiber

Dertler para olmuş

Dertler para olmuş

Komik bir ülkede yaşıyoruz aslında şöyle baktım da ilginçte olabilir yok yok farklı bir ülkede yaşıyoruz hem de herkesten farklı , her toplumdan farklı

Maymunun kromozomları insanınkiyle aynıymış diye araştırmalar hala devam ediyor yok efendim insana en çok benzeyen şey maymundur kromozom sayısı fareyle aynı geçin abi bunları insana benzeyen insanı en iyi anlatan şey paradır para..

Yıllar öncesinde dertlerin sadece derya olduğu dönemde imparator İbrahim Tatlıses bunu dile getirip içten doğal ve hür sesiyle seslendirmişti. Ama şuan çok şey değişti be üstat artık dertler derya değil para olmuş parası olan yaşıyor, bunu en iyi zaten siz bilirsiniz üstadım..

Çevremizdeki insanların paraya hangi gözle baktığı aslında çevremizdeki insanın nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösterir. Parayı çok seven insan, insanları az sever çünkü kazanmak hırs ister ve hırs sevgiyi sevmez. Parayı çabuk harcayan, insanları çabuk harcar çünkü para bir değerdir elindeki küçük değerin kıymetini bilmeyen dostluk değerini hiç bilmez. Parayı Müslümanca kullanan insanlarda parayı Müslümanca sever çünkü biliriz biz İslam’ın olduğu yerde kötülük olmaz…

Parayı sevelim hem de çok sevelim ama nasıl mı sevelim..? Din kardeşimizi sevdiğimiz gibi sevelim onu o kadar çok sevelim ki kendimiz için istemediğimiz şeyi onun içinde istemeyelim onun için, onu kötü mekanlara gitmesine izin vermeyelim yanımıza alıp camiye gidelim Hakkı söyleyen mekanlar da hakkı dinletelim, kumara iddiaya kısacası kötü ellere düşürmeyelim onu dostumuz gibi koruyalım..

Tuhaf bir ülke demiştim zaten ‘Mal da yalan mülk de yalan gel sen de biraz oyalan!’ diyen Yunus Emre’nin resmini paranın arkasına koyan esprili bir devletin torunlarıyız biz. Paraya bu kadar az değer veren bir şahısın, değeri en yüksek kağıt paranın tam da ortasında bulunması… Rahat uyu atam, biz anne şefkati ile o mirasa o yüke kısacası isminizin geçtiği her eseri her kağıdı koruyacağız..

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Muhammed Sait Karabiber Arşivi
SON YAZILAR