Sabit Horasan

Sabit Horasan

Derslik bir maç

Derslik bir maç

Geride kalan hafta, iki önemli insanı yitirmenin acısını yaşadık.

İlki; futbolun emekçisi, Galatasaray ve Milli takımın başarılı sol kanat oyuncusu Metin Kurt.

İkincisi; eski Belediye Başkanı ve Konya’ya büyük hizmetler veren değerli insan Yılmaz Kulluk.

Her ikisini de rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

 …

Transferde iyi planlama, iyi organize dedik.

Transferin, sadece günü kurtarma adına yapılmaması gerektiğini dile getirdik.

Pazar günü Buca maçında gördük ki, Torku Konyaspor’da ne yazık ki transfer böyle gerçekleştirilmiş.

Futbol yaşamının sonuna gelmiş, sayıları azda olsa PTT 1. ligi son durak olarak gören futbolcularla bir yere varılamayacağı görülememiş. Üzülerek söylememiz gerekir ki; bu kadro ile Konyaspor yönetiminin de, teknik adamlarının da işi çok zor.

Yanlış anlaşılmasın, şampiyon olunur veya olunmaz, hedefe varılır veya varılmaz, Süper lige çıkılmaz açısından söylemiyorum. Bu yapıdaki futbolcu topluluğunu bir arada barındırmak, onların gönüllerince olmak! çok zor.

Geçen yıl başarılı bir sezon geçirmiş takımın iskeleti bozularak yeni bir kadro oluşturulması da ayrı bir sorun.. 1.ligde forma giydikleri ilk sezonda takımın başarısı için ter döken, para konusunda sesini çıkartmayan ve başarıyı ön planda tutan alt yapıdan gelen futbolculardan yararlanılarak 15 değil, daha az ve kaliteli futbolcu transfer edilmesi Konyaspor adına daha iyi olurdu diye düşünüyorum. 

Ne diyelim, yönetime ve teknik adamlara Allah kolaylık versin.

Buca maçını masaya yatıracak olursak;

Neresinden bakacak olursak olalım, Torku Konyaspor için iyi bir başlangıç olmadı.

Bırakınız iyi futbolu, keşke kötü oynayarak kazansaydık.

En önemlisi, sezona hem de iç sahada galibiyetle başlamaktı. Ama, bunu beceremedik.

Torku Konyaspor, Buca karşısında iyi futboldan geçtik, ilk bir kaça dakika dışında pas bile yapamadı. Pozisyon bulamadı. Bloklar arasındaki kopukluk, kanatların iyi çalışmaması, iyi organize olamama Konyaspor’a pahalıya mal oldu.

İkinci yarıda, İshak ve Ali Zeytuni’nin oyuna girmesiyle takım biraz hareketlenir gibi oldu. Ama teknik adamların bu müdahalesi de yetersiz kaldı. Konyaspor oyunda inisiyatifi ele almasına karşın organize olamadı..  

Orta sahanın göbeğindeki futbolcularla birlikte kanatlarda yer alan oyuncuların yeterli performansı gösterememeleri, geçen yıl defansta başarılı olan Erdinç-Selim ikilisini, forvete top taşıması gereken Neca’yı ve üçüncü bölge olarak adlandırılan forvette tek kalan Angelov’u da olumsuz etkiledi.. Öyle ki, Angelov maç boyunca sadece 1,5 (bir buçuk) kez topla buluşturuldu dersek yalan olmaz.

Transferde doğruların yapıldığını gördüğümüz Bucaspor ise, sahanın her yanını olumlu kullandı. İyi pas yaptı, pozisyonlarda buldu ve maçı kazanan takım oldu.. Maç boyunca çok adamla iyi kapanan ve iyi organize olan, üç-dört futbolcunun gayretiyle sonuca giden Buca ekibinin lig sonunda ilk sıralarda yer alması beklenir mi? biraz zor gibi.

Sistem konusu da ayrı bir sorun. Tabi, teknik adamların işine karışmak için değil ama, özellikle iç sahada çift forvetli sistem üzerinde durulması yararlı olur diye düşünüyorum.. Geçen yıl da bu sistemle oynamış ve ligin en az gol takımı olmuştuk.  

Dünya futbolunda artık, iyi savunma kadar takımların golü düşünür bir sistemle sahaya çıktıklarını görüyoruz,. Bunu, son Avrupa şampiyonasında açıkça gördük. Takımlar artık, sahada hücuma dönük futbolculardan oluşan kadrolarla mücadele etmekte.

Torku Konyaspor, Buca yenilgisiyle sezona, hiçte beklenmedik şekilde kötü bir başlangıç yaptı. Keşke, kötü oynayarak kazanmış olsaydık. Ama olmadı.

Bu Dünya’nın sonu da değil.. Önemli olan bu hatalardan ders çıkarmaktır. Yanlışları bundan sonraki maçlarda tekrarlamamaktır. Sabırlı olmalıyız. Yeni kadro oluşması nedeniyle 5 hafta daha beklemeliyiz. Konyaspor’un, bugünkü kadrosuyla da olsa zoru başaracağına gönülden inanıyoruz. Hatta, bilgili, inanmış, bir birini tanıyan ve deneyimli kişilerden oluşan teknik adamların! zorun üstesinden gelerek Torku Konyaspor’u hedefe ulaştıracaklarından hiç ama, hiç kuşkumuz yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR