Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Defile rezaleti

Defile rezaleti

“İlk uluslararası muhafazakâr moda” defilesi,  Haydarpaşa Garı’nda düzenlendi. Medyadan izledik, rezalet! Tesettürle yakından uzaktan hiçbir alakası olmayan sözde türbanlı mankenler podyumda dar ve açık elbiselerini sergiledi. Tesettürü ayaklar altına alan defileyi erkekler de izledi. Vahdet Gazetesi, “Modanız Batsın” diyerek bu konuyu gündeme getirdi. ÖZGÜR-DER protesto etti. Biz de köşemizde protesto edip, bir daha bu rezaletin yaşanmamasına katkıda bulunmayı düşündük. İnşallah faydalı olur.

Bu defilenin tesettürle ne alakası var? Siz, kendinizi akıllı, İslâm âlemini sersem mi sanıyorsunuz? Böyle bir defile düzenleyecekseniz adına tesettür defilesi dememeniz gerekir. Muhafazakâr sıfatını taşıdığınız için böyle demek mecburiyetinde kalıyorsunuz, öyle değil mi?

Muhafazakâr kavramı, dindarla eş anlamda kullanılmaktadır. Muhafazakâr kelimesi, Sayın Mehmet Doğan’a ait Büyük Türkçe Sözlük’te şöyle tarif edilmektedir: Örf ve âdet, gelenek ve inançlarına bağlı. Mevcut düzenin devamından yana olan, dindar.

Yani muhafazakâr, mevcut düzenin örf ve âdet, gelenek ve inançlarına bağlı dindar demektir. Mevcut düzen malumunuzdur. Bu düzenin sınırlarını çizmiş olduğu inanç esaslarına bağlı ve öngördüğü dindarlık kadar dindar olmasıdır. Şunu demek istiyorum: Muhafazakârlık, İslam dininin temel esaslarına bağlılık ve onun öngördüğü dindarlık, değil,  laik demokratik düzenin, sınırlarını çizdiği inanç esaslarına bağlılık ve onun öngördü dindarlıktır.

Bu cümleden olarak onlar, laik demokratik dindarlardır. İşte bu nedenle bu şekilde moda organizasyonu düzenlediler. Bu kesim, dindarlık adı altında dini kendi menfaatleri için böyle kullanmaktadır.

Vahdet Gazetesi’nin,  ÖZGÜR-DER’in ve halkımızın tepki göstermesi yerindedir. Milletimizin, bu kesime -Allah’ın izniyle- dini kendi dünya görüşleri doğrultusunda yozlaştırmasına müsaade etmeyeceğine inancımız tamdır.

Aziz milletim, İslam dini ve inanç esasları, hükümleri iki kapitalistle karşı karşıyadır. Biri materyalist kapitalistler, diğeri muhafazakâr kapitalistlerdir. Materyalist kapitalistlerin durumu malumunuzdur. Onlarla Fransız devriminden beri mücadele ediyoruz. Yakında –inşallah- galip geleceğiz; çünkü Allah’tan ümit kesilmez. Şimdi bir de karşımıza yarım asırdır varlığını sürdüren muhafazakâr kapitalistler çıktı. Bunlar diğerlerinden daha tehlikelidir. Çünkü diğer kapitalistin rengi bellidir. Bunların belli değil.

Onların, bu şekilde muhafazakâr moda defilesi düzenlemekle foyası ortaya çıkmış oluyor. Bunların davranışlarıyla ve bu şekilde aktiviteleriyle foyası daha da ortaya çıkacak ve aziz milletimizin bunların gerçek dindar değil, dini kullanmasını bilen laik, demokratik muhafazakârlar olduğunu anlayacaklar ve ona göre hareket edeceklerdir. 

Vahdet Gazetesi’nin,  ÖZGÜR-DER’in ve halkımızın bu şekilde duyarlı olmasından, sözde dindar muhafazakar kapitalist kesime bu şekilde haddini bildirmeye çalıştığından dolayı teşekkür eder, başarılar dilerim.  Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR