Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Daha ölmedik sadece komadayız

Daha ölmedik sadece komadayız

Küme düşme stresi bize koskoca kulübün doğum tarihini unutturdu. Kusura bakma Konyaspor kendi adıma özür dilerim.. Doğum günün kutlu olsun (22 Haziran 1922) büyük şehrin büyük takımı

 

İttifak Holding Konyaspor her sezon olduğu gibi bu sezonda da sevenlerini dert sahibi yaptı. 2 yıl üst üste Avrupa macerası, Türkiye Kupası ve Süper Kupayı alan yeşil-beyazlı ekip bu süreçten sonra bir türlü rahat yüzü göremedi.

 

2017-2018 sezonunda 33. haftada Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u yenmesiyle birlikte kümede kalmayı son anda garantileyen Konyaspor bu sezonda da kümede kalma adına çırpınıyor.

 

Oysa ne hayaller kurmuştuk. 2 sezon alınan başarıların ardından camia küme düşme kelimesini unutmuş, artık şampiyonluk konuşuyor yeni zaferleri nasıl kazanırız hesapları yapılıyordu.

Taa ki gerçekle yüzleşene kadar.

 

Zirvede rüzgar sert esiyordu. O rüzgar Konyaspor’u zatürre etti. Bu hastalığa yakalanan yeşil-beyazlı camia bir türlü toparlanamadı ve sürekli nöbetler geçirdi.

 

Taraftarlar en büyük sevdalarını bu durumda görmeye dayanamıyor bazen takımın iyi olması için dua ederken bazen de yaşanan olumsuzluklara isyan ediyordu.

 

Şuanda 16. sırada ve küme düşme hattında olan Konyaspor 2017-2018 sezonunda da 28. hafta sonunda 28 puanla 16. sırada yer alıyordu. Aynı senaryo tekrar yaşanıyor.

 

“Çıkmadık candan umut kesilmez” demiş atalarımız. Tamam komadayız ama sonuçta hala nefes alıyoruz. Önümüzde 6 maç var, biliyorum fikstür zor ama imkansız değil. Bir çoğunuz “Bu beceriksiz takımla küme düştük” diyorsunuz biliyorum.

 

Benim de içimden bir ses “bu iş bitti derken” başka bir ses “hayır daha 6 maç var” diye onu bastırmaya çalışıyor. Eminim ki bir çoğunuz da bu durumdasınız

 

İçimde bu kargaşa yaşanırken aklıma bir düşünce takılıyor. Şöyle bir bakıyorum. Bu sezon kime güvendiysek güvenlerimiz hep boşa çıktı.

 

Başkan Hilmi Kulluk ve yönetimine güvendik. Göreve geldikleri andan itibaren kurumsallaşma adına bir şeyler yapmaya çalıştılar. Storenin kulübe devri ve delegasyon sistemi taraftarın unutamayacağı icraatlar arasına girdi. Bunun gibi birçok çalışma yapan Kulluk ve yönetimi en büyük hamlesini ise Yeşil-beyazlı camiaya tarihi başarılar yaşatan ve efsane olan Aykut Kocaman’ı uzun uğraşlar sonunda tekrar takımın başına getirmesi ile yaptı.

 

Ancak yapılan bu işler ne yazık ki sportif başarıyı geri getirmedi. İnşallah Konyaspor sezon sonunda hüsran yaşamaz. Aksi takdirde Hilmi Kulluk ve yönetimi takımı küme düşüren yönetim olarak tarihe geçer.

 

 

Aykut Kocaman’a güvendik. Konyaspor tarihine adını altın harflerle yazdıran Kocaman 1, 5 yıllık aranın ardından yeşil-beyazlı camiaya tekrar geri döndü. Başarılı teknik adamın dönüşü taraftarı adeta çılgına çevirdi ve şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı.

 

Ancak rüya kabusa dönüştü.

 

‘Bajic geri döndü’ dedik. Sonra “ dönmez gomaz olaydı” dedik. Skubic dedik yerine kimseyi almadık o sağ bekte tek başına dururken sol beke kimler geldi kimler gitti. Ama ne Skubic ne de sol beke gelip gidenler beklentileri karşılayamadı

Anlayacağınız sezon öyle bir sezon ki nereden tutsan elinde kalıyor. İnşallah “ Küme”de elimizde kalır

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR