Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Cumhuriyet Gazetesi

Cumhuriyet Gazetesi

Cumhuriyet Gazetesi, CHARLE HEBDO Dergisi’ne yapılan saldırıdan sonra derginin yayınını desteklemek amacıyla ondan alıntılar yaparak yayınladı. Dünyaya biz de CHARLE’yiz dedi. Yazarlarından Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Koran da köşe yazılarıyla adı geçen dergiyi destekledi. Bunun üzerine basın suçları savcılığı, kin ve nefret suçu işlemekten bu iki yazara  resen soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Gazetesi, bu tavrıyla küfür milletinden olduğunu bir daha tescilletmiş oldu. Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurur: “Küfür tek bir millettir.”  Evet, küfür tek bir millettir; ister Fransız olsun, ister Türk olsun, ister Arap olsun, ister Kürt olsun fark etmez. Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimize dil uzatan kim olursa olsun küfür milletindendir.

Hak ile batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir ve her zaman Hak batıla galip gelecektir. Bu sebeple Biz CHARLE’yiz diyenler kaybetmiştir. İstikbalde de kaybedecekler ve onlar hiçbir zaman kazanamayacaklardır.

Bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “İnsanlar: “İnandık!” demeleriyle bırakılıp da imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar?” (Ankebût:2)

Diğer ayet-i kerime’de şöyle buyrulur: “Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır. (Ankebût: 3)

İkinci ayet-i kerime, imanları sebebiyle çeşitli işkencelere maruz kalan bazı sahabeler hakkında nazil olmuştur. Dolayısıyla kıyamete kadar iman ettik diyenler, sahabeler gibi imtihana tabi tutulacak ve böylece Allah (c.c.) iman edenlerle münafıkları birbirinden ayıracaktır. CHARLE HEBDO Dergisi ve onun yavrusu Cumhuriyet Gazetesi’ni bu çerçevede düşünelim. “Hepimiz CHARLE’yiz” diyenler saflarını belli etmiş oldular. Yani Allah (c.c.) doğrularla yalancıları bu şekilde ayırt etmiş oldu.

Kıyamete kadar “Hepimiz CHARLE’yiz” diyenlerle soğuk ve sıcak savaş döneminde hep çarpışacağız. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber’in yanında saf tutanlar hep kazanmış olacaktır.

CHARLE’yiz diyenler, sözden, sulhtan anlamazlar, kuvvetten anlarlar. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “Ey iman edenler! Kâfirlerden yakınınızda olanlara karşı savaşın ve onlar (savaş anında) sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, Allah sakınanlarla beraberdir.”  (Tevbe:123)

Bu sebeple güçlü olmalıyız ve dünya Müslümanları olarak CHARLE’yiz diyenlere ferd ve örgüt olarak değil, devlet olarak haddini bildirmeliyiz; dinin âmir hükmü böyledir. Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, devrinin CHARLE’lerine haddini bildirmiş; Mekke’nin (11 Ocak 630) fethinde 10’nu da  idam etmiştir. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR