Sabit Horasan

Sabit Horasan

Çözüm ne olmalı!.

Çözüm ne olmalı!.

Konyaspor küme düştü..

Borç dağlar gibi..

Takımın geleceği ipotek altında..

FİFA’nın verdiği ceza da ayrı biri kambur oldu kulübün sırtında. Bu sorun çözülemezse, Konyaspor’un geleceğini karartabilir.

Emanet alınarak futbolculara ödenen paraların karşılanması ve FİFA’nın kestiği cezayı ödemek için para lazım, ama Konya’nın kılı kıpırdamıyor.

Bu nasıl bir şehir anlamak olası değil. Herkesin üzerine ölü toprağı serpilmiş, kimsenin umurunda yok.. Ama, Fenerbahçe şampiyon oldu mu, herkes sokağa dökülüyor.. Konyaspor için ise, benimde küçük bir katkım olsun diyen yok.

Valisi, Belediye Başkanları, Bakanı, Milletvekili, sanayicisi, sivil toplam kurumları ve esnafıyla herkes Konyaspor’a destek vermeli.. Bu takımı kim düşürdüyse, kim bu duruma getirdiyse onlar ayağa kaldırsın demekle olmaz. Konyaspor Konya’nın takımıdır, takımı çamurdan kurtarmak için herkes omuz ve el vermelidir. Seçim dönemi iyi değerlendirilmeli.

Konyaspor’u zor bir dönem bekliyor..

Bank Asya 1. ligin geliri belli.. Yıllık 6-7 milyon lira dolayınca. Hadi, maç gelirleri, reklamlar, yönetici katkıları ile bu rakamı 10 milyon liraya çıkartalım.,. Borç ne kadar? 30 milyon lira.. Üstelik bir de 2 yıllık transfer yapamama cezası var..

Konyaspor’un geleceği tehlikede..

Yönetim iyi karar vermeli ve yola öyle çıkmalı. Planlama iyi yapılmalı..

Yeni sezon için kadro konusunda konuşmak şu anda yeri değil.. Dahası erken.  Çünkü, transfer yasağı büyük bir engel olarak karşımızda duruyor. FİFA’dan alınacak yanıta göre, mevcut kadro ile yola devam edilecek, Bu da gösteriyor ki, Konyaspor için bu yıl şampiyonluk hayal.

O zaman, eldeki kadro A2 takımından gelen ve kiralık verildikleri takımlardan dönen futbolcularla takviye edilerek lige başlanacak. Hiç olmazsa, genç futbolcular kazanılmış olur ve geleceğin takımı oluşturulur.. Takımın maliyeti azalacağından dolayı da borç artmamış, aksine biraz daha azalır..

Dahası, Konyaspor; cezalar kalkmaması halinde kendi yağıyla kavrulmak zorunda.   

Evet, genç bir kadro tamam ama, ya teknik adamlar kim olacak?..

Bu konuda da çok düşünmek, iyi karar vermek gerekmektedir.

Daha şimdiden herkes bir çok teknik adamı Konyaspor’a pazarlamak için çalışmakta.. Bunların çoğunluğu da Konyalı teknik adamların eline su dökemeyecek çalıştırıcılar.

Bize kalırsa, bırakın dışarıdan hoca getirmeyi, büyük paralar vermeyi.. Konyalı teknik adamlar görev yapmaya hazır.. Geçmişte de dile getirdik, en akılcı çözüm; Haldun Üstel, Ömer zengin, Mevlüt Ataseven üçlüsü. Hatta, bunlara Ali Bingöl’ü de ekleyebilirsiniz.

Başkasının tavuğu, ele kaz görünürmüş. Bırakın, dışarıdan gelecekleri. Bizim hocalarımız Konyaspor’a yeter. Madem ki, Başkan Bahattin Karapınar birlikten, barıştan bahsediyor, bu onun için yeni bir başlangıç ve bir fırsat olur..  

Konyaspor’da, FİFA sorunu çözülürse –ki, biraz zor görünüyor- o zaman plan değişecektir elbette ki.. Tabi, bu teknik adam seçimi için geçerli değil.. Sözlerimiz transfer konusunu içermektedir.

O zaman, teknik adamların, basın mensuplarının, Türkiye liglerinde görev yapan teknik adam, hakem ve temsilcilerin görüşünü almakta yarar vardır diye düşünüyorum. Ben bilirim, ben yaparım demekten vazgeçilmelidir. 

Örneğin, Çanakkale’de görev yapan teknik direktör Yavuz İncedal’ın tavsiye edeceği futbolcu çoktur.. Hakem Deniz Çoban’ın ve temsilci Ali Baş’ın da söyleyecekleri çok isim vardır. 

Daha önce izleme komitesinde görev yapan teknik adamların dosyası oldukça kabarık.

Birde, Şekerspor’un genç yıldızları unutulmamalıdır. İshak, Onur, Ömer Ali gibi.. Konyaspor’un alt yapısından yetişen gençlerde kadroya alındı mı takımın geleceği garanti altına alınabilir. Ama, şampiyonluk düşünülüyorsa ve  FİFA’dan izin çıkması halinde mevcut kadroya 5-6 kaliteli futbolcu transferi mutlaka gerçekleştirilmelidir. Şampiyonluk sözü işte o zaman gündeme gelebilir.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR