Ramazan Kural

Ramazan Kural

Covid-19 Nisan ayı önemli

Covid-19 Nisan ayı önemli

Corona virüsler 1960-70 li yıllardan beri bilinen, insanlarda solunum yolu ve barsak hastalıklarına yol açan bir virüs gurubundandır. Bu virüsler kanatlıların, hayvanların virüsleri olup insana bulaşarak adapte oldukları bilinmektedir.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan korona virüs (corona virüsü), tüm kıtalara ve 170'ten fazla ülkeye yayıldı.

 Corona virüsünden ölü sayısı 50 bine yaklaştı; hastalığa yakalanan sayısı her geçen gün artıyor. Hastalığa yakalananların sayısı 1 milyon kişiye yaklaştı. Dalga, dalga yayılan virüsün önüne geçilemiyor. İnsanlık tarihinde birçok hastalık görüldü ama dünya böyle sinsi bir virüsle ilk defa karşılaşıyor.

11 Mart'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'deki ilk korona virüs vakasının görüldüğünü ve virüs şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını açıklamıştı. 11 marttan sonra virüsle olan mücadelemiz başladı. Virüs 3 hafta gibi kısa sürüde ülkemizin her yerine yayılmayı başardı. Her gün hızla rakamlar artmaya devam ediyor. Türkiye günlük korona virüs tablosuna göre vaka sayısı 18.135 kişiye yükselirken toplam vefat eden vatandaşların sayısı ise 356 olarak kayıtlara geçti. 

Yeni tip korona virüs salgının ülkemizdeki genel seyri Avrupa ülkelerini göz önüne aldığımızda önümüzdeki 2 hafta daha doğrusu nisan ayı içerisinde zirve noktasına doğru tırmanacak. Salgının bulaşıcılığın da uç noktasını nisan ortasında görebileceğimizi söylüyorlar. Vaka sayıları bu süreçte biraz katlanarak artabilir. Özellikle büyük şehirlerimizde kalabalık ortamlarda daha fazla artış olabilir. Bu 2-3 hafta o yüzden çok önemli.
Mümkün olduğunca evimizden çıkmayalım.
2 ya da 3 ay sonra ise vakalar'ın miktarının azalacağını düşünüyor uzmanlarımız.
Tedbirlerimizi uygularsak 1-2 ay içerisinde vakalar'ın azalıp hasta kardeşlerimizin iyi olduğunu görürüz inşallah.

Önlemlerin uygulanmaması durumunda ise önümüzde İtalya ,Abd, İspanya ve İran örneğini görüyoruz.
Devletimizin aldığı tedbirlerin uyalım.  Herkesin  bunları uygulaması bu süreci en az hasarla atlatılması bakımından önemli olacaktır.

1 kişi ay içerisinde yüzlerce kişiye hastalığı bulaştıra biliyor. Virüs taşıyan kişi hastalığı atlatıyor ama hastalığı yaydığı diğer kişiler maalesef hayatını yitiriyor.  Bunun bilincinde olup ona göre davranalım.
Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Birlik ve beraberliğimiz ve dualarla ile bu zor günleri atlatacağız İnşallah. Önemli olan tedbirlere uyup sabır göstermek.  Ailemizi ve sevdiklerimizi düşünerek tedbirlere uyalım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR