Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

Çok Özledik

Çok Özledik

Malum milli maçlar olunca lige ara verilmişti. Ve bu dönemde milli takımın güzel galibiyetleri ile çok mutlu olduk. Lakin Konyaspor'umuzdan uzak kalmak bizler adına buruk sevinç oldu. Milli arası bitti ve bizde aşkımız Konyaspor'a kavuştuk. Maç saatini heyecan ile beklemeye başladım. Ve nihayet kavuşma saati geldi çattı.


Rakibimiz taraftarlar arasında kardeş takım dediğimiz Erzurumspor. Dadaşlar milli arada takımın başına Yılmaz Vural hocayı getirip çıkış yakalamak isteyen bir ekip. Küme düşme hattında olan Erzurumspor macera aramadan herkesin son haftalarda telefonunu meşgul ettiği Yılmaz hocaya emanet edildi. Böylesi maçlarda yeni hoca her zaman takıma olumlu katkı sağlar. O yüzden zor bir maç bizleri bekliyordu.


İlk yarı rakibe göre çok daha iyi oynayan bir Konyaspor vardı sahada. Hücum ve savunma anlamında oyunu eksiksiz oynadık. Araya atılan toplar ile şanslar bulduk. Savunma da fazla pozisyon vermedik. İyi başlayan takımımız ilk çeyrekte Milosevic'in ayağından bulduğu gol ile öne geçti. Gol pozisyonunda Cikalleshi kendinden emin ve inatçı bir şekilde topu harika sürdü. İzlerken bu pozisyon gol olur dedim ve öylede oldu. Topu harika getiren Cikalleshi güzel bir pasla topu Milosevic ile buluşturdu. Son zamanlarda formsuz olan Milosevic bekletmeden tam köşeye harika bir şut ile topu ağlarla buluşturdu. Bu gol İnşallah eski formunun habercisi olur. İyi bir Milosevic bu takımın vazgeçilmez adamıdır. Henüz yenice öne geçmişken duran toptan golü kalemizde gördük. Pozisyon öncesi Oğuz Kaan dan olmayacak bir hata geldi ve Jevtovic atağı kesmek için faul yapmak zorunda kaldı. Emrah'ın iyi kestiği ortayı da Da Costa iyi bir takip ile golü ağlarımıza bıraktı. Sehiç'in kalemizden araya attığı topu iyi süzen Zymer Bytyqi ceza sahasında yerde kaldı ve bir de penaltı yakaladık. Lakin topun başına geçen Cikalleshi sert bir vuruş ile topu auta attı. Bu takımın penaltıcısı Cikalleshi mi? Zymer, Guilherme, Jevtovic ve Skubiç var iken bu karar beni biraz şaşırttı açıkçası. İlk yarının bitimine dakikalar kala duran top şansı yakaladık. Rakip savunma topu uzaklaştırmak da zorluk çekince top bir anda Milosevic'in önüne düştü oda harika bir şut çıkardı ama direk izin vermedi. Pozisyonu takip eden formda oyuncumuz Abdülkerim çok soğukkanlı bir şekilde topu önce kafası ile düzeltti ve temiz bir şut ile topu ağlara gönderdi. Tekrar öne geçtik ve ilk yarı bu şekilde bitti.


İkinci yarının ilk on dakikasında topa sahip olan bizdik. Lakin daha sonra top Erzurumspor da kaldı. Geriye yaslandık ve kontrataklar da bulamayınca top bizim kalemizde dolaştı durdu. Oğuz Kaan'ın kötü performansı, Jevtovic'in sarı kartlı olması ile orta sahamız biraz çöktü. İlhan hoca önlem almak da biraz geçti kaldı maalesef. Zaten İlhan hocamız bazen oyuncu değişikliğinde biraz geç kalabiliyor. Değişikler geldi ama oda kötü oyuna çare olmadı. Rahmanovic ve Diamonde kart cezalısı olduğu için yedek kulübesinde de yeterli nüansı yoktu hocamızın. Son dakikalarda VAR'dan lehimize dönen bir penaltı kararı ile 3 puanı hanemize yazdırdık. Zor bir deplasman olan Erzurum'dan galibiyet ile dönen oyuncularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Daha yükseğe İnşallah.


Ayrıca hafta içi milli takıma seçilen kaptanımız Abdülkerim'i de kutlarım. Kendisi kariyer basamaklarını tek tek çıkarak milli takıma seçildi. Ayrıca onun milli oyuncu havuzunda olması kendisi için artı bir motivasyon olacaktır. Ve kazanan hem Konyaspor'umuz hemde Abdülkerim olacaktır.

Saygılarımla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR