Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Çok güzel hareketler bunlar

Çok güzel hareketler bunlar

fetpjawx0aialg.jpgKonyaspor’da çok güzel şeyler oluyor.

Saha içinde tarihi bir başarıya imza atan Anadolu Kartalı saha dışında da çok güzel işlere imza atıyor.

Çaykur Rizespor karşısında alınan başarı var tabi ki ama öncesinde yapılan “Çok Güzel Hareketler Bunlar”dan bahsedeceğim izninizle.

 

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen Kanal 42 Televizyonu’nda Ali Kaan Kurşun kardeşimle birlikte yaptığımız Spor 42 Programında benim için saha içi başarıları kadar, belki hatta daha önemli iki müjde vermişti

 

Bunlardan birisi “Yeşil-Tribün Projesi ” diğeri ise Konyaspor Kulubü’ne hizmet etmiş yaşayan tüm başkanları misafir edip onore etmesi oldu.

 

Bu iki hareket belki kimileri için çok büyük işler olarak görülmeyebilir. Ancak benim için gerçekten çok önemli ve büyük çalışma.

 

100. yılını kutlamaya hazırlanan bir kulübün, camianın sadece sportif başarılar ile değil geçmişi ile de ilgili ve alakadar olması gerekir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarihini Bilmeyen Bir Millet, Yok Olmaya Mahkumdur” sözünden yola çıkarak “Asırlık bir çınar” olan Konyaspor’un tarihine hizmet etmiş insanları unutmak ve hatırlamamak en büyük ayıp olarak bir duvar gibi yüzünüze çarpar.

 

İstediğiniz kadar başarılı olun, kupalara şampiyonluklar alın. Ama yukarıda yazdığım gibi tarihini unutursanız, tarihine hizmet etmiş emekçileri unutursanız sportif anlamda başarılı bir camia olabilirsiniz ancak “Koskocaman bir camia” olamazsınız

 

Başkan Fatih Özgökçen sadece sportif başarılı bir camia değil “Koskocaman bir camia” olmak istediğini “Konyaspor’un tarihine hizmet etmiş başkanları hatırlayarak ve onları onore ederek” gösterdi

 

İlk bakışta basit bir yemek ve sohbet toplantısı gibi görünse de, “Konya Spor Tarihi” için çok büyük, çok anlamlı, ve çok duygusal, çok önemli bir adım oldu

 

Başkanlar Buluşmasında, Oğuz İyioldu, Metin Ortakarpuz, Numan Erkan, Mustafa Bayram, Mehmet Çolakoğlu, Sait Gönen, Ahmet Şan,  Mehmet Köseoğlu, Bahattin Karapınar Mehmet Ali Kuntoğlu ve Fatih Yılmaz’ı konuk eden Fatih Özgökçen’e gerçekten çok teşekkür ediyorum.

 

Bu fikri ortaya çıkaran ve organizasyondan emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum

 

Bu tip çalışmalar ne kadar artarsa camiamızın büyüklüğü ve güçlülüğü de o kadar artar

 

Bu konuyla ilgili olarak yazılacak çok şey var. Ancak bu duygularıma bana ayrılan köşe boşluğu yeterli olmaz.

 

Bir başka güzel iş ise “Yeşil-Tribün Projesi”. Atıkların çoğaldığı yeşilin azaldığı dünyamızda bu sorunu çözmek için birçok çalışma yapılıyor.

 

Konyaspor yine bir ilke imza atarak “Yeşil-Tribün Projesi” ile plastik ve cam atıkların bilinçli şekilde toplanmasına destek verdi.

Çaykur Rizespor maçı öncesinde 5 cam veya plastik şişe atığı getiren taraftarlara maç bileti verildi.

Bu uygulama büyük ilgi görürken hatırı sayılır şekilde de cam ve plastik atık toplanmış oldu.

 

Yani Konyaspor sadece sahada ki başarıları ile değil saha dışındaki güzel ve anlamları işleri ile de “Büyük Bir Kulüp olduğunu” gösteriyor

 

Bu çalışmaları düşünen, ortaya koyan ve uygulayan herkese minnetarım. Ayrıca Emeği geçenlere de tek tek teşekkür ediyorum..

 

Güzellikler devam etsin ...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR