Muammer Çelik

Muammer Çelik

ÇIRPINIŞLAR

ÇIRPINIŞLAR

  Cenabı Allah yaratmış olduğu kulunu(iradeli varlık=insanı) çok iyi bildiği için ona yoldan çıkıp yanlış yollara girip çıkmaza girmemesi için; kitap göndermiş bir de resul-elçi göndermiştir. Yani Allah, kulları için önceden tedbir olarak kitabımız Kur’an’da saadet yollarını gösterip haram-bataklık yollarını da yasaklamıştır.

***

    Eğer insanoğlu Cenabı Allah’ın kendisi için çizmiş olduğu yolda yürürse başarılı olur ve huzur bulur. Bir ateist mantığıyla meseleyi sorgulayıp tersinden gelerek: “Allah’a tam inanıp teslim olmamış bazı batı toplumları nasıl(ekonomide, teknolojide… Vs.)başarılı olmuşlar?” şeklinde bir soru sorulursa bu sorunun cevabını çok kısa, basit ve özet bir şekilde veririz. O konuda en ufak bir tıkanıklık yaşamayız evelallah. Ayrıca o konuyu sonra münasip bir zamanda yazarız inşallah.

***

    Ancak bizim derdimiz hem dünyasını, hem ahiretini hem de ülkesinin sosyal/kültürel geleceğini mamur etmiş ve etmek isteyen Müslümanlardır. Burada yüzlerce örneğini sayabiliriz ki; Allah’ın dinine gönülden bağlanmış milletlerin dünya tarihinde ne büyük başarılar elde edip imparatorluklar kurduklarını sayabiliriz. Hem dünya üzerinde Müslümanların çok daha uzun süre üstünlük ve hâkimiyet sağladıklarını görürüz.

***

    En büyük sıkıntı Müslümanım dediği halde İslam’a ve Müslümanlara ihanet eden sahte kişi ve yapılardır.**(Belki de) Allah’ın en çok gazap edip başarısız kıldığı kişiler ve yapılar böyleleridir. Hem de fiziki, şahsi ve her türlün gayreti gösterdiği halde Allah’ın yüzüne bakmadığı, yardımını esirgediği kişilerdir.

***

    Ben bu TOKİ projesi çalışmalarının birçok eksiği ve hatasıyla hatta faizli veya haramlığı helalliği noktasında tam kesin bir hükmü içermemesinden kaynaklı durumuyla birlikte bir çırpınış, bir su yüzüne çıkmak için çaba ve gayret olduğuna inanıyorum. Daha doğrusu inanmak istiyorum. (Ben bu konunun fıkhi boyutuna girmiyorum.) Konut sorununa çözüm olup iç piyasayı biraz canlandırabilir. Fakat peşinat olan 850 binin yüzde 10’u da çok garibana ağır gelir. Bir de memur maaşına gelen zam konutun anaparasına da gelirse çok büyük dengesiz bir fark oluşur. Yüzde 10 zam maaşta 600 TL olup yılda 7200 TL olurken; anapara 85.000 TL olur.  Ancak ne yazık ki; bizim Cenabı Allah’ın desteği, lütfu ilahisini tam ve arkamızda görebilmek için bütün olarak her yönüyle Allah’a inabe edip; yönelmemiz gerekmektedir.

***

    Bugün bizim ülkemizde küfür ve şeytan hızlanarak her şeyden daha fazla at koşturmaktadır. Hem de gözümüzün içine baka-baka sizin, hükümetin desteğiyle ve izniyle güzellik yarışmaları, faiz reklamları, ABD’ye Rusya’ya sokulup işbirlikçilik yapmalar, başıbozukluk, hırsızlık, yolsuzluk, boşanma (…) gençliğin dejenerasyonu… vb., akıp gitmektedir. Yeter! Yeter artık böyle Müslümanlık olmaz, böyle Osmanlı torunu da olmaz. Bir sini değil, bir tepsideki baklavaların içindeki fıstığın kalitesine seviniyoruz. Tepsi falan değil sofranın tümü bozuk. Biz Müslümanız, kitabımız Kur’an’dır. Kur’an’ın Bakara Suresi 85. Ayetinde: “… yoksa siz kitabın bir kısmına inanır da bir kısmını inkâr mı edersiniz?” buyurulmaktadır.

***

    Özet olarak buradan da başarılı olarak çıkmanız pe mümkün gözükmüyor. Euro=Dolar paritesini aşağı doğru ülkemiz lehine indirmeniz de olası gözükmüyor. Daha birçok konuda da gidişat kötü gözüküyor, eksiye doğru gitme devam ediyor. Bu durum da devam edecek, durmayacak. Çünkü çaresini yüz kere yazdık yüz birinciyi de yazalım. Tümden bir dönüş yapıp, tüm diyet borçlarından sıyrılıp Allah’a tövbe-i nasuh’la tövbe edip yıkılan yerleri tamir ederek eylemsel tövbeyi de yapmak gerekir. Bundan sonra Allah’tan istemeye yüzümüz olsun da isteyelim, duamız kabul olsun ve başarılı olalım.

  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR