Hâlid Şen

Hâlid Şen

Çevre mühendislerini kim korkuttu?

Çevre mühendislerini kim korkuttu?

Yapacağımız haberlerde öncelikle bir-iki uzman görüşü alır, farklı görüşleri yansıtmaya çalışırız. Bu uzmanlar genellikle ilgili oda ve derneklerden veya üniversitedeki hocalardan olabiliyor.

**

Özellikle üniversitelerdeki akademisyenlerin belirlediğimiz konu hakkındaki görüşlerini önemsiyoruz. Lakin üniversitedeki hocaların hiç konuşmaya niyetleri yok. Görüşlerini ve tespitlerini açık açık söyleyen hocalarımızı takdir ediyoruz. Zaten bir süre sonra fikirlerini sıkça medyaya açıklayan hocalarımızın bir süre sonra yıldızı parlıyor…

**

Yine bir haber konusunda, ‘Çevre sorunları’ ile ilgili Selçuk Üniversitesi’nde bulunan hocalarımızı arayalım dedik. Çevre Mühendisliği bölümündeki hocalarımızı, başta bölüm başkanımız olmak üzere aradık ama “Biz haberlere çıkmak istemiyoruz” yanıtını aldık. Sadece bir hocamız fikrini beyan etti, o da ‘Aman ismimi yayınlamayın’ diyerek…

**

Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Hakkı Gökbel’i “Yazı İşleri Masası”nda ağırlarken sormuştuk; Akademisyenlere bir baskı var mı? Neden konuşmuyorlar ?” diye… Sayın Gökbel, böyle bir baskının olmadığını ve akademisyenlerin özgür iradeleriyle fikirlerini açıklayabileceklerini söylemişti.

**

Çevre Mühendisliği bölümünden kerhen fikrini açıklayan hocamıza bunun nedenini sorduğumuzda ise, “Belediye ile ortak işler yapıyoruz, bir eleştiri yaptığımızda hemen üzerimize geliniyor. Bu tür problemlerle uğraşmak istemiyoruz” cevabını aldık.

**

Bazı akademisyenlerin ‘etliye sütlüye bulaşmayalım’ tavrını biliyoruz fakat akademisyenlerin fikirlerini özgürce beyan etmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.

 

GÜZEL İŞLER YAPILIYOR

*Geçtiğimiz hafta Gazetemizin kültür eki “Akademik Sayfalar” İkindi Sohbetleri’nde gerçekleştirilen bir programla konuşuldu. Her hafta gazetemiz ile birlikte ücretsiz okuyucularla buluşan bu ek, 7000 sayfa – 15 cilde ulaştı. Akademik Sayfalar’ın Kurucusu M.Ali Uz Hoca sık sık bu derece uzun soluklu bir ekin Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığını vurguluyor. Şimdi kıymeti pek bilinmese de yıllar sonra kıymeti anlaşılacaktır Akademik Sayfalar’ın… Emeği geçenlerin ellerine sağlık diliyoruz.

*Türkiye’nin dört bir yanından gelen eczacılar için Zade Vital tesislerinde düzenlenen kokteyle katıldık. Büyükhelvacıgil ailesinin işlerini ne kadar severek yaptıklarını ve özveri ile çalıştıklarına şahit olduk. Pek çoğunu ilk defa gördüğüm ürünleri inceleyince güzel işlerin yapıldığını fark ettim. Yolları açık olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR