Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Cengiz Holding’ in başarısından gurur duydum

Cengiz Holding’ in başarısından gurur duydum

Aklımı kaybetmek üzereyim. Bazı basın yayın organları, siyasiler ve vatandaşların görüş ve düşüncelerini, yorumlarını okuyunca hangi ülkede yaşadığımı bilemiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Ülkemizin büyük kuruluşlarından Cengiz Holding Karabağ’da 3 maden projesinin 30 yıl süre ile işletme hakkını aldı.

Bu haberi okuyunca Ülkesini seven bir yazar olarak gurur duydum. Gözlerim doldu.

Yeraltı zenginliklerimizi, tabiat güzelliklerimizi, ekmeğimizi, aşımızı, kısaca değerli her şeyimizi yıllardır yabancı Devletler ve bağlı şirketleri işletir.

Kendi devletlerinin ve vatandaşlarının refahını yükseltmek için sömürür, bu duruma da ülkemiz içindeki hainler ve uzantıları ses çıkarmaz.

İHANETE BAKIN

Cengiz Holding’ in bu başarısının ardından, bazı basın yayın organlarında atılan manşete bakın.

Azerbaycan’dan büyük hata. Cengiz Holding’e Karabağ’dan 3 maden projesi”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ’daki 3 maden yatağının işletme haklarını 30 yıl süreyle Cengiz Holding’e ait Eti Bakır'ın işletmesi yönünde karar aldı”

İlham Aliyev, maden yataklarının etüdü, araştırılması, geliştirilmesi ve işletilmesi ile ilgili bazı sorunların çözümüne ilişkin bir kararname imzalamaya hazırlanıyor.

Kararnamede Azerbaycan’da bulunan Gashgaçay, Elbeidash ve Ağduzdağ maden yataklarının etüdü, araştırılması, geliştirilmesi ve işletilmesi üzerinde çalışmak için Eti Bakır A.Ş. 'ye, Elbeidash ve Ağduzdağ cevher yatakları 30 yıl süreyle Cengiz Holding’e ait Eti Maden bünyesindeki Artvin Madencilik A.Ş. 'ye devredilmesi yer alacak”

Bu haberleri okuyunca nerede ise aklımı kaybedecektim. Yabancı devletler ve bağlı şirketleri, yıllardır benim ülkemin zenginliklerini sömürürken tepki göstermeyenler, Cengiz Holding Azerbaycan’ da maden ocağı işletmesini alınca “Azerbaycan’ dan büyük hata” manşetini atıyor.

Allah aşkına, bu nasıl bir ihanet? Bu nasıl bir kin?

Türk şirketlerinden bir tanesinin yurt dışında aldığı iş için hepimizin tebrik etmesi gurur duyması gerekmez mi?

Dünya’ nın zengin ülkelerinin vatandaşları başta İstanbul boğazı ve çevresi olmak üzere, Karadeniz’ de Akdeniz de doğu Anadolu da kısaca ülkenin her bölgesinde mülkler satın alırken, yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi işletirken, neden sesiniz çıkmaz.

Siz de hiç utanma yok mu? Bu vatanın ekmeğini yiyor, suyunu içiyorsunuz. Vatan sevginiz hiç mi kalmadı?

Böyle bir ihaneti nasıl yaparsınız. Yeter artık düşün yakamızdan.

Azerbaycan Devletinin almış olduğu bu kararı nasıl büyük hata olarak lanse edersiniz, siz de hiç akıl fikir yok mu? Cengiz Holding i sevmek zorunda değilsiniz, en azından binlerce insana iş verdiği, için biraz saygı duymanız gerekmez mi?

Yazıklar olsun, güzel memleketimizden kazandığınız para burnunuzdan gelsin.

CENGİZ HOLDİN’ i TEBRİK EDİYORUM

Azerbaycan’da bulunan Gashgaçay, Elbeidash ve Ağduzdağ maden yataklarının etüdü, araştırılması, geliştirilmesi ve işletilmesi üzerinde çalışmak için Eti Bakır A.Ş., Elbeidash ve Ağduzdağ cevher yataklarının işletilmesin de de 30 yıl süreyle Eti Maden bünyesindeki Artvin Madencilik A.Ş. yetkili olacak.

Ümidim, Ülkemdeki bütün büyük şirketlerin Yurt dışında bu tür işletme haklarını alması, iş yapmasıdır. Bu sebeple Cengiz Holding’ i başarısından dolay tebrik ediyorum.

DEMİRÖREN VE KALYON İLK ADIMI ATMIŞTI

Daha önce de Karabağ'daki çatışmaların ardından Demirören Grubu Azerbaycan Devleti’ne ait şans oyunları şirketi Azerlotereya’yı devralmıştı. Ayrıca Kalyon İnşaat, bölgenin yollarını yapmak için anlaşma imzalamıştı.

Kalyon İnşaat’ın yaptığı Fuzuli ve Şuşa kentlerini birbirine bağlayan yol inşaatının temelini Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev atmıştı. Demirören ve Kalyon gruplarını da tebrik ediyorum.

Bu başarıları eleştirenleri de şiddetle kınıyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR