Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Çanakkale, Boğaz ve toprağından geçirilmediler

Çanakkale, Boğaz ve toprağından geçirilmediler

Osmanlı Devletini sömürgeleri altına almak istemi içinde, İstanbul’a girmek için yedi düvel tarafından kurulan itilaf devletlerinin, harekât planını başlattığı harp sahası..

***

İkinci Cihan Harbi’nin kahramanı da denilen Churchill’in komutasındaki savaş gemilerindeki toplarla, yamaçlardaki geçilmeyen Türk mevzilerini dövmeye çalışırken, kendilerinin dövülmesi olayı karşısında tornistan edip kaçtıkları, hezimete uğradıkları boğaz ağzı...

***

Denizden başaramayınca, kendi askerlerine ilaveten ta Avustralya’dan getirtilen Anzakların harekâtında…

Allah.. Allah..” diyerek hücum eden imanlı Mehmetçiğin süngüsünü bağrında duyup kaçtıkları savaş alanı...

***

Vatanını korumak. İstiklalini, Hürriyetini ilelebet devam ettirmek uğruna, canını bile vermek için içindeki imanla düşmanla savaşmaya koşan, tarihe destanlar yazdıran Er ve Komutanlarımızın zaferlerini kanla yazdığı yer...

Çanakkale ve Anafartalar dolayları

Buradaki büyük zaferimizin 101. yıldönümü.

***

Yarından itibaren şehrimizde ve tabii ki diğer şehirlerde de, çeşitli kuruluş ve topluluklarda tören, konferans, açık oturumlar yapılarak kutlanacak. Yerel gazete ve TV’ler de konu edilecektir muhakkak..

Gönül isterdi ki, anma ve değer vermeler bununla da kalmasın. Caddelerimiz, ev ve apartmanlarımız, kuruluşların binaları 18 Mart günü bayrağımızla donansın.

Caddelerde eğlence, coşku içinde çoğunluğu gençlerin oluşturduğu şenlikler yapılmış olsun.

***

Ellili yılların sonuna kadar, o günlerde sesini duyuran, her milli olaya ilgi gösteren “Milli Türk Talebe Birliği” her yıl özel vapur kiralar, gençliği Çanakkale’ye götürüp şehitlerimizi ziyaret ederlerdi..

***

Bugünün gençlerinden bir kısmı, vatanı korumak yerine, savaşlarda kazanamayan o düvellerin, içten yıkabilme istek ve kinlerine aldanarak alet oluyor.

Bunların bir kısmı da şehirlerde, vatanı kurtarıp özgürlüklerini sağlayan Çanakkale ve İstiklal Harbi Şehitlerimizi anma yerine, teröre yatkın arkadaşları için sloganlı yürüyüşler, bölücülüğü teşvik edici yazılar yazan veya söyleyen sözde aydınlar için anma günleri düzenlerler.

***

Sözde ulusal büyük sermayeli(!) basın ve TV’lerin sayfaları…   

“Vatan için”den ziyade menfaat duygusu içinde haber ve yorumlar ile yarı çıplak kadın fotoğrafları, ekranları manken kıyafetli rolcularla dolu Medya.

Şehitlerimizi anma gününde, siyasilerin oradaki konuşmaları dışında bir yorum, özel oturum veya program yapmayı düşünürler mi hiç?

***

Olaylarda, polislere yaptıkları değil, polisin yaptığını haber yapıp defalarca yazar ve görüntülerler.

Polis ve askerimiz için yalan yanlış aleyhte yayın veya konuşmaları eksik olmaz

***

Biz kendi yolumuza devam edip benliğimize dönelim.

Çanakkale, İstiklal savaşlarımızın şehitleri kadar, Vatanın bölünmemesi için terörle uğraşan şehit evlat ve kardeşlerimiz de aynı değerde şehitlerimizdir. Onları da rahmetle anmayı, Fatiha ve duayı da unutmayalım.

Milli şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi;

“Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker

Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer”

Şad olsunlar..

***

Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR