Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Bu mahalleler Derebucak'tan ayrılmak istiyor!

Bu mahalleler Derebucak'tan ayrılmak istiyor!

Bu hafta geçmişe yolculuk yaptım. Fazla değil 9 ay öncesine.. 31 Mart Yerel Seçimlerini yapmıştık o tarihte. Halkın iradesi tecelli etmiş ve seçilenler görevine başlamıştı.

****
Seçim öncesinde en uçta bulunan mahallelere bile gitmişti siyasi adaylar. Halkla iç içe olmanın tiyatrosunu güzelce oynadılar.

****
Şimdi bu ne yazıyor. Neyi anlatmaya çalışıyor diye düşünüyorsunuz. Konuyu fazla dağıtmadan kaleme alayım.

****

Haftasonu Beyşehir ve Derebucak'taydım. Orada yaşayan vatandaşlarla görüşme imkanım oldu. Derebucak'a bağlı Gencek, Durak, Tepearası ve Çamlık mahallelerine gittim.

****
Büyükşehir yasasıyla mahalle ismi verilsede bence buralar köy. Bu köylerde yaşayan insanlar seçimlerden sonra çeşitli sorunlarla boğuşmaya başlamış.

****
Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa seçimlerde kendisine oy vermeyenlere hizmet vermemeye yemin etmiş. Bu iddia köyde yaşayanlara ait.

****
Gezmiş olduğum köylerde yollar belediye tarafından kazılıp düzeltilmemiş haldeydi. Yani iki adıma bir çukur var desek daha güzel anlatırız olayı.

****
Gencek mahallesinde besicilik yapan vatandaşların yolunu belediye yapmıyormuş. Onlar bana oy vermedi bende onlara yol yapmam diyen bir başkan düşünün.

****
Durak mahallesinde bir çiftçinin evine giden yol çamur içerisinde. Defalarca yolu yapmalarını istemesine rağmen dikkate alınmamış. Sebebi yine oy meselesi.

****
Ya arkadaş millet sana oy vermek zorunda mı? Zaten bir şekilde seçilip oraya başkan olmuşsun. Milleti cezalandırmak senin ne haddine??

****
Belediyeyi resmen çiftliğe çevirmişler. Vatandaş başkana ulaşamıyormuş. Muhtarların bile telefonuna bakmıyormuş bu adam!

****
Çamlık mahalleside durumdan bezmiş. Seçimden beri tek yetkili köylerine uğramamış. Bir çivi bile çakmamışlar Çamlık'a...

****
Derebucak'ın en büyük mahallesi Çamlık. 950 seçmeni var. Sağlık ocağına hemşire istemişler ancak ilgilenen olmamış. Derebucak Kaymakamı'nın girişimleriyle hemşire sorunu çözülmüş.

****
Bütün bunların bir sonucu olacak tabi. Bu ülkede kimse kimsenin hakkını yiyemez. Hele millete hizmet için bir yerlerde olanlar asla!

****
Buradan bilgisini vereyim. 3 mahalle Derebucak'tan ayrılmak istiyor. Evet yanlış duymadınız. Durak, Tepearası ve Çamlık mahalleleri yaşadıkları sıkıntılardan bezmiş.

****
Yeter artık biz Beyşehir'e bağlanmak istiyoruz diyorlar. Bu konuda sonuna kadar haklılar. Önümüzdeki günlerde dilekçelerini teslim etmeleri bekleniyor.

****
AK Parti genel merkez ve il yönetimin ise mevcut başkanla ilgili acilen soruşturma başlatması gerekiyor. Yoksa buna benzer olaylar yaşanmaya devam edecek.

****
Bütün olumsuzluklara rağmen köylülerin üretim yapmaya çalıştıkları yeri gözlerimle gördüm. Dağın yamacında bir yer düşünün. Bütün zorlukların olduğu bir yer.

****
Köylü milletin efendisidir deriz her fırsatta. Onları başımızın üstünde tutmazsak kaybımız büyük olur.

****
Üreten köylüye köstek olana yazıklar olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR