Hâlid Şen

Hâlid Şen

Bu işin sonu nereye varır?

Bu işin sonu nereye varır?

Şehir planlaması öyle kolay bir iş değil. Bir tabela veya duba ile tüm trafiği kitleme potansiyeli var iken binlerce nüfusun yaşayacağı alanları oluştururken, tüm şehrin havasını değiştirebilirsiniz.

**

Son yıllarda özellikle TOKİ konutlarının yapımı ile gözlemlediğim bazı değişiklikleri belirteyim… Gödene TOKİ yapımı ile birlikte Hatıp-Azerbaycan Caddeleri boyunca yaşayan ve o döneme kadar ulaşımla ilgili çok büyük problemi olmayan vatandaşlar ciddi ulaşım problemleri yaşamaya başladı. Artan nüfusa rağmen düzenlenmesi gereken otobüs seferleri plansızlık nedeniyle vatandaşa işkence haline geldi. Artık boş otobüs bulduğumuz zaman garipsiyoruz?!

**

Aynı şekilde Kovanağzı TOKİ konutlarının yapımı ile bölgeye giden otobüsler devamlı körüklü otobüsler ayarlanmasına rağmen yetersiz geliyor. Yine geçtiğimiz hafta başında gündem olan NEÜ Köyceğiz Kampüsü’ndeki ulaşım çilesi sürüyor…

**

alaaddin-otobus-duragi-(1).jpg

Yazının başında dediğimiz gibi bu iş kolay değil. Ben yaptım oldu diye yanlışın üzerinde ısrar ederseniz vatandaşı memnun edemez, mağdur edersiniz. Bu işin sonu nereye varır diye düşünülmesi lazım. Maalesef yapılan işler günü kurtarmaktan öteye geçemiyor.

 

 

ŞEHİR DOLU DOLU

 

 Özellikle son haftalarda şehrimiz sempozyum, panel, kongre etkinlikleriyle dolu dolu geçiyor. Gündemin içerisinde olmamıza rağmen hangi etkinliğin ne zaman geçtiğini şaşırıyoruz. Tabii ki çoğunluğuna katılamıyoruz ama ‘etkinlik yok’ diyen kalmamıştır herhalde.

**

Pek çoğu üniversitelerimiz tarafından düzenlenen bu etkinliklerin pek çoğunun konuları özenle seçilmiş, etkili konukları ile başarılı bir görüntü sergiledi.

**

Üniversite sayısının artması, yeni yeni şehrin hayat akışını ciddi oranda etkilemeye başladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR