Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Bu hesapta yoktu, MELER, meletti

Bu hesapta yoktu, MELER, meletti

        

 

            Malatyaspor ilk dakikalarda maça tempolu başlasa da, atakları Konyaspor yarı alanında saman alevi gibi söndü. Bunda Konyaspor’ un her zamanki gibi kontrollü, yere sağlam basarak oyunda hakimiyeti eline alması etkili oldu.

                Maça çok sinirli, sert ve agresif başlayan Malatya, sert oynamasına rağmen sesi daha çok çıkarak, kendini haksız iken haklı gösterme çabası içinde olması, oyuncuların yerden kalkmaması, vakit geçirmek için oyunu soğutması, hakeminde bu durumlara izin vermesi maça kısır bir hava verdi.

            Hatalı paslar sebebi ile top kayıplarımız oldukça fazla, hala son pasları iyi yapamıyoruz ve geriye fazla oynuyoruz, bu eksiklikleri şimdiye kadar gidermemiz gerekiyordu.

            Rakibin bir tek gol pozisyonu bile bulamadığı sadece 45 artı 4 de tek şutunun olduğu ilk yarıda, 4 gol girişimimiz oldu, bunlardan iki tanesi isabetli. 45 artı 4 de penaltı kararı veren hakem Halil Umut Meler pozisyonu VAR dan inceledi ve penaltıyı iptal etti. Seyirciler bu karara büyük tepki gösterdi ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

            Malatya ikinci yarıya da savaşa çıkar gibi başladı, hakem Meler yine bu oyuna seyirci kaldı. Hakemi eleştirmek istemiyorum, ancak bütün takdir haklarını Malatya dan yana kullanan Meler, sanki maçı 0-0 bitirmeyi maçın başında kafasına koymuş izlenimi verdi.

            İsabetli pas oranındaki düşüş, ayağımızdaki topu rakibe verme ikinci yarıda da devam etti, istediğimiz oyunu bir türlü sahaya yansıtamadık.

            Maçın 70 dakikasına kadar topun hakimiyeti tamamen bizde idi, bu dakikadan sonra Malatya üzerimize gelmeye başladı maçın 74. Dakikasında ceza sahası içinde kaptırdığımız topu iyi değerlendiren Aleksic takımını 0-1 öne geçirdi.

            Malatya golü bulduktan sonra Meler’ in hakem olduğu aklına geldi. Yenik duruma düştükten sonra ataklarını sıklaştıran Konyaspor bunun karşılığını 84 dakikada kazandığı penaltı ile aldı.

            Penaltıyı 85 dakikada gole çeviren Jahoviç eşitliği sağladı 1-1

            Bu dakikadan sonra gole yaklaşan takım yine kendi hatalarımızla rakip Malatya oldu. Teknik heyetin top kayıplarımıza çare bulmaz ise daha çok sıkıntı çekeriz. Ne yazık ki kondisyonumuz ve mücadele gücümüz çok düşük.

            Buna rağmen maçı kazanabilirdik, Halil Umut Meler VAR incelemesi yapmasına rağmen iki penaltımızı iptal etti. Maç 1-1 sona erdi.

            Kısaca, Meler, MELETTİ

FUTBOLDA ANADOLU İHTİLALİ BAŞLADI

                Bu sezon ortaya konan futbolla, alınan sonuçlarla, maçlardaki dengeli mücadeleyle ligde “Anadolu ihtilal” olduğunu söylemek abartı olmaz. Artık kim kiminle, kimin sahasında oynanırsa oynansın, favorisi olmayan maçlara tanıklık ediyoruz.

                Konyaspor son haftalarda gerçekten çok güzel bir hava yakaladı, taraflı, tarafsız her kesim takımdan beklentilerini yükselttiği gibi, artık her maçta galibiyet bekler hale geldi.

                Bu durumun iyi yönleri olduğu gibi, sıkıntı yaratacak yönleri de var.

                İyi yönü, oyuncular kendilerine güvenildiğini hisseder, ona göre motive olurlar, sorumluluklarının bilincinde hareket ederler.

                Olumsuz yönleri ise, Bursaspor maçı gibi kale önünde vurulan şutlar gol olmaz bunun sonucu olarak da, oyuncularda tam tersi etki yapmaya başlar.

                Oyuncuların kendilerine güveni azalır, motivasyonları düşer, sorumluluklarını göz ardı ederler ki asıl sıkıntı bundan sora başlar.

                Şu ana kadar olumsuz yönleri yaşamadık, ancak ileride yaşanmayacağı anlamına gelmez. Bu sebeple Teknik heyetin gol vuruşlarında ki sıkıntının ne olduğunu tespit edip, çözüm yollarını bulması gerekir.

                Bu yıl öyle bir lig yaşıyoruz ki, ligde favori takım yok. Her takım diğer bir takımı yenecek güçte, nitekim öyle de oluyor.

                Bir saniye bile olsun rehavete kapılmamak gerekiyor, aksi takdir de bir anda düşme potasında buluverirsin kendini.

Bursaspor maçında galibiyete yetecek pozisyonları bulduk. Ama ileri uçta bir türlü vurduğumuzu gol olmadı, nedense yapamadık.

Buna rağmen 1 penaltı çıkardığımız ve rakibin 1 golünün geçerli olmadığı maçta 1 puanı almak içime sinmese de kabul ediyorum.

Vurduğumuzun gol olması için, sebeplerini bulup gidermeliyiz.

           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR