Murat Dönmez

Murat Dönmez

Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım...

Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım...

Pandemi nedeniyle ertelenen İslami Dayanışma Oyunları, nihayet bu kez yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çok sayıdaki İslam ülkesinin üst düzey yetkililerinin katılımı ile resmi  açılışı yarın yapılacak.

Oyunların gecikmesi belki de bizim yani Konya açısından iyi oldu. Eğer ki; daha  önce yapılmış olsaydı, bugün ne Olimpik yüzme havuzuna, ne Veledroma ne de diğer spor tesislerine kavuşmuş olacaktık!

Ertelenmesinde bir hayır varmış demek ki...

Neyse...

Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım.

Yani Ganimeti toplamak lazım...

Futbol  tüm dünyanın olduğu gibi bizim ülkemizde de en çok rağbet gören spor dalı. Sonrasında da basketbol ve diğer branşlar geliyor. Ama hangi branş olursa olsun, uluslararası turnuvalarda büyük organizasyonlarda özellikle altın madalya kazanarak İstiklal Marşımızı çaldırtmak göğsümüzü kabartıyor.

İşte İslami Dayanışma Oyunları da böyle bir organizasyon..

Bu tür organizasyonlar, yapıldığı şehre, ülkeye katkısı oldukça önemli. Hele bir de böyle ekonomik daralmanın yaşandığı dönemlerde..

Şimdi 5 bine yakın sporcu, teknik heyet, hakem ve basın ordusu 10 gün boyunca Konya'da kalacaklar. Oteller aylar öncesinden rezerve edildi. Lokantalar başta olmak üzere hediyelik eşya satanlar ve diğer esnaf grupları dört gözle bu oyunları bekler durumdalar...

Bu oyunlarda Atıcılık, atletizm, basketbol 3x3, bisiklet, bocce, cimnastik (artistik, aerobik, ritmik), eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk, para-yüzme) branşlarına sporcular madalya arayacaklar.

Konya’nın tanıtımıyla birlikte ülkemizin tanınırlığına büyük katkıları olacak İslam Oyunları’nın ardından kurulan tesisler ülke sporunun daha da gelişmesi için aktif olarak çalışsın. Emekler, yatırımlar, çabalar boşa gitmesin.

İslam Oyunları şehrimize ekonomik ve sosyal açıdan çok şeyler katacak. Şehre hareket, yazın sıcağında gençlerin enerjisi, sporun dinamizmi Konya’yı renklendirecek. 

Unutmayalım ki 2023 yılında da Konya'mız Spor başkenti olarak kabul edildi. İnanıyorum ki, 2023 yılında da çok önemli organizasyonlar Konya'mızda yapılacak. 

Bu sınavdan başarıyla çıkarsak ki; çıkacağımıza inanıyorum, Selçuklu başkenti sporda da adını tüm dünyaya kanıtlamış olacak.

Bu organizasyonun Konya'da yapılmasında emeği geçenlere gönülden teşekkür...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR