Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

Bol gollü beraberlik

Bol gollü beraberlik

Yeni hocamızla üst üste iki galibiyet ile başladık. Gaziantep karşısında da yeni bir seri yakalamak istiyorduk camia olarak. İki takımda maça 3 puan için gelmiş görüntüsü verdi. İlk düdük ile maça tempolu başladı iki rakip. Hızla orta sahalar geçiliyor ve defans arkası koşular yapılıyordu. Ara ara pozisyonlar buluyorduk lakin rakibin ofside taktiği bizi baya bir zorluyordu. İki takımın da atılan golleri VAR'dan geri döndü. Rakip bize göre daha olgun atak yapan taraftı. Bu maçtan bir puan çıkarmak çok da kötü olmasa gerek.

Zira rakibin fazlası ile etkili ayakları var. Maxim gibi Mirallas gibi ne zaman neler yapacağı belli olmayan isimleri kadrosunda bulunduruyorlar. İlk yarı Amar Rahmanovic ile başladı hocamız. Kendisi klasik bir on numara oyuncusu değil. Lakin uzun boyu ve kilit pasları ile etkili bir isim. Rahmanovic'den yaralanmak için onu ikinci bir forvet gibi düşünmek gerekiyor. Hücum bölgesine atılan uzun topları indirebilecek ve servis yapabilecek bir isim kendisi. Oynadığı zaman içinde etkili de oldu. Ama erken bir sarı kart yüzünden oyundan ilk çıkan o oldu. Bu maç özelinde hocamızı bu değişiklik yüzünden eleştirebilirim ancak. Bana göre erken bir hamle oldu ve Miya hamlesi bizi orta saha da düşürdü. Kafasında futbolu bitirmiş gibi bir hali var Miya'nın. Hoca uzun periyotta kendisini de kazanmak istiyor ve bu isteğe saygı duyuyorum.

Ne kadar oyunumuz da pozitif bir düzelme var ise de. Hâlâ hücum anlamında eksiklerimiz mevcut. Bu da biraz ileri de ki oyuncularımızın performans eksikliği ve kalite eksikliğine bağlıyorum. Konyaspor artık pas oyunundan uzaklaşmış. Ve olabildiğince hızlı bir şekilde topu rakip sahaya yıkamanın peşinde. Diamonde bu sistem de fazlası ile iyi performans veriyor. Bir iki dokunuş ile çok daha kaliteli bir ekip olacağız ben bunun sinyallerini alıyorum.

Maçın hakemini konuşmak gerekirse. Kendisi iki tane bariz hata yaptı. Miranda Guilherme pozisyonu mutlaka VAR'dan uyarılıp kırmızı kart olması gerekirdi. Rakip on kişi kalsa maçı erken koparabilirdik. Ayrıca hava topunda Djilibodji Cikalleshi'ye dizi ile kasti bir şekilde vuruyor. Burda da kart cikabilirdi ama yine görmediler. VAR odasında ki hakem Özgüç Türkalp'in Konyaspor'a bir art niyeti mi var anlamış değilim. Tarihimizde bize karşı çok net hatalar yapıyor. Artık sayın yönetimin yazı ile değil mikrofanlara konuşarak, çok sert bir şekilde bu şahıs üzerinden TFF'ye ültimatom vermeli. Artık yaptıkları mantık sınırlarını aşmış art niyete dönüşmüştür.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR