Ömer Altay

Ömer Altay

Bize Konya, Dünya...

Bize Konya, Dünya...

Torku Konyasporumuzla, lig şampiyonluğu tadında bir play-off terfisi yaşadık. Eskişehir'deki Manisa galibiyeti ve Süper Lig'e sıçradığımız gece, İstanbul'da gurbetin sızısı öyle bir derinleşti ki, yüreğimizdeki çarpıntıyla "Bu gece zafer gecemiz. Şimdi Zafer'de olmak vardı…" dedik.


Hububat ambarı Konya'da rekolte, Ağustos hasatının yüksek olacağı öngörülüyor. Bize yeşil-beyazlı futbol delikanlıları hasatı çoktan yaşattı. Eskişehir'deki maç, play-off finali değil koskoca bir lig sezonunun ardından hasat gecemizdi. Konyaspor şehrin barometresi, moral kaldıracı, heyecanı, kıvancı. Torku Konyaspor, şehrimizin erken hasadı…

Sezon başı şampiyonluk siparişi ile kadroyu kurdurduğumuz Hüsnü Özkara yanlış tercih miydi?
Asla…

Ahmet Şan yönetiminin ekibi emanet ettiği Özkara, kadrosunu ekonomik şartlar elverdiğince yeşil-beyazlı Süper Lig hedefine taşıyabilecek futbolculardan oluşturdu. Ancak lig maratonunun gel gitleri arasında, yediğimiz çelmelerle bir anda hedeften uzaklaşıverdik. Şan yönetimi teşhis ve neşterle Özkara'yla helalleşirken, çok doğru bir seçimle Uğur Tütüneker'le tokalaştı. Hollanda Ligi'nde Zwolle gibi kalburüstü bir takımın gol unsuru olan Ars'ın transferi de gücümüze güç kattı.

Evimizde yaptığı hat-trickle taraftarın yüreğine de giren Ars'ın yanısıra, Bayern Münih ekolünden gelmiş Erdal Kılıçarslan'ın da verimi zirve yaptı.

Kalede Kaya birkaç anlık hatası dışında performans olarak başarıda etken aktörlerden biri oldu. Savunmada Erdinç, Ali Turan, Selim, Tolga golsavar bir cengaverlikle mücadele verdiler. Ofansın beyni ve enerjisi hiç kuşkusuz Erdal Kılıçarslan oldu. Erdal'ın kapasitesini yansıttığı hemen hiçbir maçı kaybetmedik. Recep, Fernandes, İbrahim, Murat Akın, Şenol, Serkan, Selim, İshak, Muhammed, Ömer Ali ve Ars, orta saha hücum hattının zafere kanatlanan kartalları oldular.

ŞAMPİYONLUK TADINDA PLAY-OFF ZAFERİ

Her maçın ayrı bir hikayesi vardır.
Ancak, play-offlarda eşleştiğimiz Buca ile oynadığımız bir çift maç, futbolcuların şehri temsil etme yönünde nasıl bir sorumluluk taşıdıkları, yüreklerini ortaya koyduklarını en net özetleyen mücadelelerdi. Üç topun direkten dönecek, penaltıların verilmeyecek ve rövanşa 0-1'in kamburuyla gideceksin ve 'kazanacağız' diyebileceksin. Buca'da son yarım saate de 0-1 yenik giren Torku Konyaspor, teknik başkomutan Tütüneker'in taktik yüklemeleriyle destansı bir geri dönüş yaşattı.

Manisa ile oynadığımız final, umduğumuzdan da kolay geçti. Hiç geriye yaslanmadan, açık, enerjik ve üretken bir futbol ortaya koyan 2013 model Torku Konyaspor delikanlıları, Konya'ya şampiyonluk tadında bir play-off zaferi armağan ettiler.
Bu büyük başarı yönetim-taraftar-teknik kurmay ekibi ve futbolcuların eseridir. Bu emek bileşeninde, Ahmet Davutoğlu Bakanımız, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Şeker ve Torku markası ile Konyaspor'a güç katan Recep Konuk, yerel yöneticiler ve fedakar işadamlarımızı da vitrine çıkarmak isteriz.

Tabi ki Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı da. Bence Konya'nın spordaki velinimeti. Ben İstanbul'da yaşayan ve defalarca olimpiyatları yerinde izleyen, bu anlamda birçok ödül sahibi bir spor gazetecisiyim. Birçok genel müdürle, federasyon başkanları ile çalıştım. Bir hakkı teslim etmek gerekirse, Mehmet Baykan, spor birikimi, yöneticilik vasfı, konulara hakimiyeti ile Türk sporunda çıtayı yükselten adam olarak tarihe geçecektir.  Dolayısıyla Sayın Mehmet Baykan'ın Konya sporu ve Torku Konyaspor noktasında verdiği çabaları biliyorum. Yukarıda da söyledim ya, sportif anlamda benim güzel memleketim Konya'nın velinimetidir, Konyalı hemşehrilerimin Mehmet Baykan'ın kıymetini bilmelerini isterim.

Torku Konyaspor yeni dönemde ilk elden 15-20 milyonu bulan bir Süper Lig girdisi ile rahatlayacak. Ancak transfer masrafları da katlanacak. Hedeflerini de tazelenecek Torku Konyaspor'un, şimdi her zamankinden daha fazla kenetlenmeye ihtiyacı var. Konya'da doğan, Konya'da doyan herkes Torku Konyasporlu'dur. "Bize Konya, Dünya" sloganı ile Yeşil-Beyazlı yuvamızda kenetlenen herkesin Play-Off zaferi kutlu olsun. Emeği geçen herkese, şehrimin hizmetkarı olarak sevgi ve minnetlerimi sunuyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Altay Arşivi
SON YAZILAR