Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Birinci Deva

Birinci Deva

Yüce Kur’an-ı Kerim ve Hakîm Kitap’dır. Muhakkak Allah Sübhanehu Teâlâ, *  Kur’an-ı Kerim’i gönüllerde olan hastalıklar için şifa müminler için bir hidayet ve rahmet olarak indirmiştir. Muhakkak Allah Celle ve Âlâ bununla bütün insanlara hitap etmektedir.
Sübhanehu ve Teâlâ şöyle buyurmaktadır: “Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir.” (Yunus:57)
“De ki: Ancak Allah’ın lütfu ve rahmetiyle, işte bunlarla sevinsinler.** Bu, onların (dünya malı olarak) topladıklarından daha hayırlıdır.” (Yunus:58)
Teâlâ buyurdu: “Biz, Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır.”*** (İsrâ: 82)
Kur’an-ı Kerim, kalbi olan kimseler için öğüdün seri bir şekilde ulaşanı yahut kulak veren kimseler için en seri şekilde fonksiyonunu yerine getirenidir ve o şahid. Vallahi o kalplerde olan afet ve hastalıklar için ilaçların en faydalısıdır. Onda şehvet hastalıklarına şifa vardır. Onda (hakkı kör eden ve halkı saptıran) şüphe hastalıklarına şifa vardır. Onda gaflet ehlinin kalplerini uyandıran devalar, reçeteler, rahmet, emir ve hükümler vardır.
İbnü’l Kayyim dedi: -Allah ona rahmet etsin- Kalp hastalıkların tamamı şüphe ve şehvet hastalılarıdır. Kur’an-ı Kerim bu iki çeşit hastalık için şifadır. Onda şüphe hastalıklarını gideren, hakkı batıldan ayıran kesin deliller ve belgeler vardır. O’nun şehvet hastalıkları için şifasına gelince, bütün bunlar için onda hikmet, güzel öğüt, dünyaya rağbet etmemek ve ahirete rağbet etmek vardır.
Muhakkak kalbinin salahı / iyileşmesi konusunda gayret eden herkes için Kur’an ile şifa talep yolunun sadece onu okumakla hâsıl olmayacağını bilmesi mühim olanlardandır. Bilakis onu tefekkür etmesi ve onda olan haberlere itibar etmesi ve onda olan hükümlere boyun eğmesi gerekir.
(Allahümme ical elgur’ane rabîa gulûbena ve şifae sudûrena ve zehabe humûmena ve ğumûmena)
(Manası): Allah’ım Kur’an-ı kalplerimize bahar eyle ve göğüslerimize şifa eyle, kederlerimizi ve üzüntülerimizi gider.
…………
* Sübhanehu Teâlâ,   Yüce Allah noksan sıfatlardan beridir.
** “De ki: Ancak Allah’ın lütfu ve rahmetiyle işte bunlarla sevinsinler. İbn-i Abbas der ki: “Allah’ın lütfu Kur’an-ı Kerim, rahmeti ise İslam’dır.”  Yani Allah tarafından kendilerine gelen bu Kur’an ve İslam ile sevinsinler. Çünkü kendileriyle sevinmelerine en lâyık olan şey Kur’an’dır. Safvetü’t- tefâsir (Yunus: 57)
*** Kur’an-ı Kerim, fert ve içtimaî hayatı Allah’ın rızasına uygun düzenlediği ve hayatı kolaylaştırdığı için rahmet ve şifa olmaktadır. Zalimler ise Kur’an’dan faydalanmadıkları ve onun hayatta tatbiki arttıkça bu oranda karşı çıktıkları için hüsranları artmaktadır.
----------
Kaynak
Kur’anın şifası, Salahu’lkulûp, S: 32.33.34; Halid Bin Abdullah bin Muhammed Elmuslıh, Dâru’l vatan linneşr- Riyad (Söz konusu eser Arapçadır.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR