Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

BİR İLERİ BİR GERİ

BİR İLERİ BİR GERİ

Haftalardır kazanamayan Göztepe bu hafta ki rakibimiz oldu. Maça yeni transfer Diamonde ilk on birde başladı uzun süredir sahalardan uzak kalan isim fazla etkili olamadı maalesef. Hocamızın gelir gelmez direk onunla başlaması bizim için dezavantaj unsuru oldu. Shengelia'nın gereksiz bir pozisyonda faul yapması ve akabinde duran toptan golü kalemizde görmemiz zaten aksayan orta sahamız için daha fazla zorlayıcı oldu.

Göztepe Soner ve Halil Akbulak ikilisi ile pozisyon bulan bir takım. Halil gibi hızlı bir isime karşı mevkisi dışında oynayan Ömer Ali çok zorlandı. Oraya önlem almak gerekiyordu ama hem fizik kondisyon hemde mevki dışında oynaması nedeni ile kaptanımız Ömer Ali kanadından rakip etkili gelmeyi başardı.

 

İkinci yarı başında yokları oynayan Shengelia oyundan alınıp Zymer Bytyqi sahaya çıktı. Lakin defansif zaafiyeti olan Zymer'in arkasında Ömer Ali olunca Halil'i etkisiz hale getirmek imkansız oldu. Ayrıca ne zaman faul yapıp ne zaman yapmayacağımızı futbolculara öğretmek gerek. Ne zaman tempoyu yükseltip farkı indirsek hem hakem hem de Göztepe'li oyuncular buna izin vermedi. Uzun süre yerde yatan rakibe, oyunu amaçsızca dakikalarca durduran hakem Aydınus da eklenince tempoyu ayarlamak zor oldu bizim için. Maçı çevirme fırsatlarını harcayan takımımız şans faktörü de devreye girince sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Sonuç olarak yazmak istediğim her takım kadro kalitesini artırma yolunda ilerlerken,bizim bu konuda biraz geç kalmış olmamız,ileride daha kötü senaryolar olarak karşımıza çıkmaz. Yaratıcı oyuncu eksikliğimiz kanayan yaramız. O bölgeye mutlaka kaliteli bir isim şart. Geç kalınmadan alternatifli bir kadro kurmamız gerekiyor. Bu kadro yapısı ile sportif başarının gelmesi gerçekten çok zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR