Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Beraberliğe sevinir hale geldik

Beraberliğe sevinir hale geldik

Hatay şüphesiz ligin iyi takımlarından biri. Avrupa ya gitme hedefleri olduğu için Konya ya mutlak galibiyet almak için geldikleri gerçek. Buna istinaden son haftalarda aldığı kötü sonuçlar ile düşme hattına yaklaşan Konya’nın mutlak galibiyete ihtiyacının olduğu da gerçek.

Güvenli ve risk almayan bir oyun planımız var. Sahamızda top çevirerek geri pas yaparak oynuyoruz, fırsat bulursak da kontratak ile gol arıyoruz.

Hatay teknik ekibi iyi analiz yapmış. Sahasında top çeviren ve geri pas ağırlıklı oynayan oyuncularımızı hataya zorlamak için sürekli pres yaptı, bunda da zaman zaman başarılı oldu.

İlk yarının sonlarına doğru Hatay gole çok yaklaştı ancak kaleci İbrahim izin vermedi. Maç da başladığı gibi bitti.

İkinci yarıya galibiyet için biraz daha fazla risk alarak başladık. Pozisyonlarda bulduk ancak gol atamadık.

İlk yarıya oranla ikinci yarıda iyi olan taraf bizdik. Hırslı ve istekli idik. Topa daha fazla sahip olduk, isabetli paslar ve organize ataklar ile rakip kale önünde gol aradık. Önemli fırsatlar da yakaladık. Ancak aradığımız golü bulamadık.

“Beraberliğe sevinir hale geldik” başlığı kullanmama rağmen, bir puanın hatta bir golün bile ne kadar olduğu göz önüne alınırsa, aldığımız bir puanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Özellikle ikinci yarıda iyi mücadele ettik. Kazanmak isteyen taraf bizdik ama olmadı. İkinci yarıda ortaya koyduğumuz oyunu devam ettirebilirsek kalan haftalarda iyi sonuçlar alırız.

HER HAFTA GERİYE

Rize spor karşısında alının sonucun açıklanacak bir tarafı yok. 2-0 öne geçiyorsun, teknik heyet ve oyuncular olarak ukala, kendini beğenmiş takım haline dönüveriyorsun.

Rize maçı için söylüyorum, nasıl bir takım, hırs yok, mücadele azmi hiç yok, sanki zoraki sahaya atılmış, ite, kaka oynatılan bir futbolcular topluluğundan var sahada.

Sonuç olarak da her hafta bir basamak daha geriye düşüyor, taraftarlarına saç baş yolduruyorsun. Palut hoca, seni her zaman takdir ettim hem insan olarak hem de teknik adam olarak harikasın, lakin bu işi yapamayacak isen şimdiden bırak düşüncesi geçti içimden.

Her yıl aynı sıkıntıları çekmekten biz bıktık usandık, sorumluluk sahibi olanlar, “lütfen bir defa da siz usanın”

BİR BİR ERİDİ

Şampiyonluk yolunda bu haftalara çok rahat girmesi beklenen Beşiktaş Sivas’ta da 2 puan kaybedince iyice strese girdi.

Beşiktaş’ ı bu duruma başta Sergen ve yöneticiler getirdi. Burada Sinan Engin ile ilgili bir cümle sarf etmek istiyorum. 

Bazı maçlarda hakemlerin lehine verdiği kararlar ile galip gelen Beşiktaş eleştirilince Sinan Engin, “bunlara takılmayın, Beşiktaş her halükârda yenerdi, Türkiye’ nin en kaliteli takımı Beşiktaş’ tır” diyerek yorumlar yapması da gelinen noktada etkili oldu.

Her ne kadar Galatasaray Trabzon ile berabere kalsa da Antalya maçını kazandı, Beşiktaş da Kayseri’ yi yenince gözler Galatasaray-Beşiktaş maçına çevrildi. 

Galatasaray-Beşiktaş’ ı yenerse ortalık toz duman olacak. 

Bu arada, Fenerbahçe son haftada kaç şampiyonluk kaybetti bir hatırlayalım, Aynı durum Beşiktaş’ ın başına gelirse kimse şaşırmasın. İşin özü Kayseri galibiyeti biraz nefes aldırdı ancak, Beşiktaş kredisini bir bir eritti.

TEBRİKLER ANADOLU EFES’ e

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisine Anadolu Efes rakibi Real Madrid’ i çeyrek final serisi ilk maçında İstanbul'da 90-63, ikinci maçta ise 91-68 yendi; seride durumu 2-0 yaptı.

Anadolu Efes’ i tebrik ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR