Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

"Ben bunu asla yapmam" diyenler bile yapıyor!

"Ben bunu asla yapmam" diyenler bile yapıyor!

Hayatınız değişti değil mi? 1 haftada nasıl da alt üst etti hepinizi. Hayatın hızına yetişemezken sakinlikten sıkılmaya başladı çoğunuz..

****
Aslında geleceği belliydi.. Tüm dünyayı sarmıştı çünkü. Bize geç geldi ama hızla yayılmaya başladı.

****
Çünkü fıtratı böyle bu illetin.. Ne kadar önlem alırsanız alın bir şekilde yayılıyor. Hızını yavaşlatmaktan başka çaremiz yok ne yazık ki...

****
Peki bunu başardık mı? Aslında büyük çoğunluğun sayesinde önemli ölçüde başarmıştık. Ya da öyle zannediyorduk . Ama bir kesim var ki bunlar illetin hızına hız katıyor.

****
Bu kesim işi olmadığı halde sağa sola giden, bankalardan bir türlü kopamayan, vezneden fatura ödemekte inatçı olan insanlardan oluşuyor.

****
Bu ufacık kesimi boş verelim. Onlara diyecek laf kalmadı zaten. Uyarıları dikkate alıp hayatını koronavirüs tedbirlerine entegre eden insanlara gelelim.

****
Bu insanlarında çoğunluğu eskiden yeniliklere kapalı olup gelenekselcilerden oluşuyor. Yani temas olmadan hiçbir işi halletmek istemeyen insanlardan bahsediyorum.

****
Mesela elektrik, su ve doğalgaz faturasını vezneye gidip nakit parayla ödeyen insanlar..

****
Bunu yapanlara koronadan önce vezneye gitmeden online ödeme yapabileceğini söyleyince 'Ben bunu asla yapmam. Nakit öder makbuzumu alırım” cevabıyla karşılaşıyorduk.

****
Şimdi mi? Faturalarımı vezneye gitmeden nasıl öderim diye sorar oldular. Ve çoğu kısa sürede bunu öğrendi şuan aktif şekilde kullanıyorlar.

****
İnternetten teknoloji ürünü almam gider mağazadan alırım diyenleri de tanıyorum. Gençler arasında da bu şekilde takıntılı olanlar vardı.

****
Şuan hepsi hangi mağazanın sitesinden nasıl alışveriş yaparımın derdine düştü bile..

****
Denemeden ayakkabı mı alınır yaa.. tepkisini verenleri de unutmadım. Şu sitede ayakkabılar ucuzlamış alayımda olmazsa numarasını değiştirebiliyormuşum diyorlar artık..

****
Kısa süre önce markete-manava gitmeden telefondan meyve ve sebze alınabildiğini birine anlatmıştım. "Öyle şey olmaz gider elimle seçerim" demişti bana. Bence o da inadı bırakmıştır..

****
Tüketici kısmını geçelim.. geleneksel yöntemlerden vazgeçemeyen firmalar vardı. Şu aralar sosyal medyada yeni kurdukları online satış mağazalarını tanıtmak için adeta çırpınıyorlar.

****
Demek ki neymiş? Bir virüs insanların alışkanlıklarını kısa sürede değiştirebiliyormuş.

****
Bu konuda çokça tartışılıyor.. "Virüs insanları gelenekselden koparıp tamamen teknolojiye bağımlı etmek için çıkarıldı" diyenler var.

****
Belli bir kesim için komplo teorisi olsa bile bu konu uzunca süre tartışılacak. Çünkü insanlık virüsle beraber yeni bir formata geçiş yaptı.

****
Yukarıda konuyu özetlemek için sadece birkaç örnek verdim. Uzatacak olsaydım inanın sayfalarca metin ortaya çıkardı.

Umarım en kısa sürede bu virüs illetinden kurtuluruz ve hayat normale döner..


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR