Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Belediyenin desteği olmadan yapılamazdı

Belediyenin desteği olmadan yapılamazdı

Seydişehir’ in marka değerini artıracak, modern ve daha iyi yaşanabilir kent olması için Belediyenin devam eden büyük projeleri var.

Mütevazi olmaya gerek yok, Seydişehir şu anda Konya ilçeleri içinde aldığı hizmet ve yapılan yatırımlar ile zirvede.

Bundan 15-20 yıl öncesine kadar Konya’ nın lider ilçeleri Ereğli ve Akşehir ön plana çıkıyordu. Geçen zaman içinde Seydişehir öyle güzel hamleler yaptı ki, iddia ediyorum, şu anda, gerek modern şehircilik anlayışı, gerek temizliği ve gerekse yaşanabilir bir yerleşim birimi olması özellikleri ile Konya’ nın lideridir.

Lider olmak kolay değil, ancak lider kalabilmek hiç kolay değil. Seydişehir lider kalabilmek için yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

Kuğulu vadisi, Seyit Harun, Millet Bahçesi projeleri devam ediyor. Yaz sonuna doğru Millet Bahçesi projesi tamamlanacak. Yaşlı bakım evi, hal, Meyve sebze kurutma tesisi yapımı kesinleşti.

Yine iddia ediyorum, Konya’ nın hatta Ülkenin en modern Millet Bahçesi Seydişehir de yapılıyor.

Termal tesislerinde lokomotif görevi üstlenildi başarı ile sonuçlandı, Eski garaj projesi tamamlandı,

Bunların yanında, ilçenin kaderini baştan sona değiştirecek Antalya çevre yolunun Ticari alan olarak açılması. Kararı alındı, yakında resmi açıklama da yapılacak.

Seyit Harun projesinde sosyal donatıların inşaatı devam ediyor, kısa süre içinde tamamlanarak, hizmete sunulacak, burası cazibe merkezi haline gelecek.

BELEDİYE DESTEĞİ

Yine Belediye tarafından birinci ve ikinci etap cephe giydirme çalışmaları tamamlanan Arasta Çarşısının üçüncü etap ihalesi 4 milyon 50 bin lira ile 19 Mart Cuma günü yapıldı.

Seyit Harun Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Arasta çarşısında bulunan dükkan ve işyeri sahipleri ile Belediye Düğün Salonunda bir araya gelindi.

Arasta Çarşısı üçüncü etap cephe giydirme çalışmaları Hacıseyitali Mahallesi Dr. Mustafa Öten Caddesinden başlayarak ayakkabıcılar çarşısı ile tenekeciler çarşısında bulunan dükkanları kapsayacak.

Bilindiği üzere Belediye hizmetleri alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret değildir. Şehrin tarihi dokusunu ve ruhunu korumak da gerekir.

Bu çerçevede “Seydişehir’in tarihi dokusunu korumak, manevi iklimine uygun projeler üretmek” için Belediye üzerine düşeni yapmıştır.

Bilindiği üzere Seyit Harun Veli Camisi bölgesi İlçenin tarihi ruhunu yansıtan en önemli bölgelerinden biridir.

Buradaki proje cami çevresi ile sınırlı değil, bunun yanında bu ruhu tamamlayan bir diğer yapı da Arasta Çarşısıdır.

Daha önce 3 milyonun üzerinde bir yatırımla 1. ve 2. Etapları tamamlanan projenin üçüncü etap uygulamalarına başlandı.

Böylece Arasta Çarşısı daha modern, daha kullanışlı hale getirileceği gibi, manevi ve mimari dokusu da korunmuş olacak.

Bunun sonucu olarak da, Çarşı önceki canlılığına kavuşacak. Bu arada çarşı girişi başta olmak üzere yol ve kaldırımlarda da düzenleme çalışması yapılacak, aynı zamanda, alt yapı çalışmaları da tamamlanıp üst yapıyla birlikte daha kullanışlı hale getirilmiş olacak.

Böyle büyük yatırımların Belediye desteği olmadan yapılmasının mümkün olmadığını söylemek abartı olmaz.

Lider kalması için, Büyük projelere imza atan, imza atmakla kalmayıp devam ettiren ve tamamlanması için var gücüyle çalışan Seydişehir Belediye başkanı Mehmet Tutal ve ekibini tebrik etmek istiyorum.

Böyle büyük yatırımlar Belediye desteği olmadan gerçekleşmez.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR