Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Beklentilerimizi artırdınız, Bu arada Sorumluluğunuz da arttı

Beklentilerimizi artırdınız, Bu arada Sorumluluğunuz da arttı

Bu sezon aldığı sonuçlarla yüzümüzü güldüren, Spor otoriterlerinin hesaplarını alt üst eden Konya spor, 26 puan ile 3. Sırada Antep deplasmanına geldi.

Yazımın başlığında da belirttiğim gibi “Beklentilerimiz ile birlikte İlhan Palut ve oyuncuların da sorumluluğu” arttı.  Artık, Konyaspor camiası her maçtan bırakın beraberliği galibiyet bekler hale geldi. 

Zaman zaman bahsederim, ligde her takımı yenmek ümidim, ancak iki takım var ki biri Göztepe diğeri Antep, bunları kesinlikle içeride dışarıda yenmek hayalim.

Nedeni ise; çirkin tezahüratlar yapan Göztepe seyircisi, diğeri de her ne kadar takımın başında olmasa bile Antep’ in önceki teknik direktörü Sumudica’ nın Konya da ki maçta kümeye işareti yapması. 

Bu sebeple Göztepe ve Antep’ i yenmek bana ayrı bir mutluluk verir, yıllar sonra Göztepe’ yi evinde yendik. Antep karşısında Fenerbahçe maçı gibi nerede ise 1-0 galip başladık. Golü erken bulduk, buna karşılık, kalemizde de erken bir gol gördük. İlk yarı 1-1 sona erdi. 

52. dakikada Muhammed’ in attığı gol ile geriye düşünce ümitsizliğe kapıldım. Geriye düştükten sonra topa daha fazla sahip olarak rakip sahada baskı kurduk. Karşılığını 72. Dakikada alınca derin bir oh çektim.

Baskılı oyunun karşılığını 3. Gol ile bulacağız derken 86. Dakikada basit bir gol yedik ve tekrar yenik duruma düştük.

Takımın oyunu, aldığı puan, sıralamadaki yeri ister istemez beklentilerimizi artırdı, bu arada teknik ekip ve oyuncuların da sorumluluğu arttı. Olmadı Antep’ i yenemedik. Hevesim de bir başka bahara kaldı. 

İYİLİK YAPMIYORLAR

Trabzon-Gaziantep maçının 4. Dakikasında hakem net faulü ve kırmızı kartı vermeyerek, ardından Antep aleyhine 3 sarı kart gösterince hakem maçın sonucunu da ilan etmiş oldu.

Tüm spor otoriterlerinin hemfikir olduğu pozisyonda federasyon ve hakem Trabzon’ a iyilik mi yaptığını zannediyor. 

Trabzon Antep ile 50 maç yapsa 45 ni kazanır. Bu tür kararlar ile Trabzon’ a iyilik yapmıyorlar. Bundan böyle rakip takım oyuncuları, madem hakem sahada adaleti sağlamayacak, o zaman biz kendimiz sağlayalım Trabzonlu birkaç oyuncuyu sakatlayalım derse ne olacak?

Bu durumu kesinlikle tasvip etmiyorum. Böyle bir sonuç ortaya çıkarsa Federasyon ve hakemler Trabzon’ a iyilik yapalım derken kötülük yapmış olmayacak mı? 

Belki de Trabzon’ un haklı bir şampiyonluğunu elinden almış olacaklar.  Benden hatırlatması.

Bu arada, Erol Bulut maç sonrası “Hakkımı helal etmiyorum” dedi. Bu bedduanın altından kalkmak çok zor. 

GÜVENLERİ KALMAMIŞ

Beşiktaş Şampiyonlar ligine puan alamadan veda etti. 3 gol atıp kalesinde 14 gol gören siyah beyazlıların 5 maçta galibiyeti ve beraberliği yok.

Gördüğüm kadarı ile Beşiktaş’ a oyuncular birbirine olan güvenlerini, kendilerine de özgüvenlerini kaybetmiş, bunun en önemli göstergesi Beşiktaş Kalecisi Mert’ in yediği 2. Gol.

Bir daha ifade ediyorum, Sergen Beşiktaş’ ın ağırlığını kaldırabilecek bir teknik adam değil. 

BAŞIMIZI ÖNE EĞDİRDİNİZ

Derbide Galatasaray'ı yenerek moral bulan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. hafta maçında Yunan temsilcisi Olympiakos’ a ikinci maçında da yenildi.

İstanbul da ki maç sonunda Olympiakos başkanı Marinakis, "Şehrimiz İstanbul'da kazanmak çok önemliydi. Kendi şehrimizde kazandık. Tarihi anlara tanıklık ettik. Bunu, tüm Yunan halkına armağan ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

İşin doğrusu Yunanistan da ki ikinci maçta Fener takımının bu utancı giderecek bir sonuçla yani galibiyetle döneceğini düşünmüştüm.

Hevesimiz kursağımızda kaldı. Fener yine utandırdı. Bir kez daha başımızı öne eğdiren Fener başkanı, teknik ekibi ve oyuncularını şiddetle kınıyorum. YAZIKLAR OLSUN

Bu arada yüzümüzü güldüren Galatasaray başkanı, teknik ekibi ve oyuncularını da tebrik ediyorum.

BÜYÜK DÜŞÜŞ VAR

Antalya evinde Alanya yı konuk etti. Her iki takımda Anadolu da rakibimiz. Bu maçı Stadyumda canlı izledim. Antalya maçı kazandı, benim dikkatimi çeken kısım ise Alanya’ nın oyununda ki büyük düşüş.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR