Ali Ayata

Ali Ayata

Bayramınız TATİL olmasın

Bayramınız TATİL olmasın

İdrak edeceğimiz kurban bayramının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim. Geçirdiğimiz sıkıntılı süreçlerin sonunda bayramımızın gönüllere ferahlık getirmesini dilerim.

İslam aleminin geçirdiği süreçlerde tamamen bir zulmün olduğunu açıkça görmekteyiz. Bu manada bizlerin birbirimize dua etmesini açıkça ifade etmek istiyorum. Kardeşimiz için dua edersek, kardeşimiz için çalışırsak bu dünyada hiçbir Müslüman sıkıntı içerisinde olmaz. Şu da açık bir gerçek ki bu dünya bizlerin imtihanıdır. Benlik kavramlarını bir kenara bırakıp Ümmet-i Muhammed için çalışırsak ahiretimizin de rahat olacağına inanıyorum.

Yaşadığımız süreçte ülkemizin ekonomik olarak da darda oluğunu ve operasyonlar kapsamında bir çok fabrikanın kapatılarak işsiz bırakılan personellerin olduğunu da hatırlatmak isterim. Bu bayram vesilesi ile darda olan kardeşlerimizin yüreklerine su serperek yanlarında olmalıyız. Bayramımızı ve mutluluğu paylaşarak bu güzel günlere ortak olmalıyız.

Bir diğer yandan KURBAN BAYRAMI tatil bayramı değildir. Bayram kurban ibadetimizin gerçekleştirilmesi için yapılan bir izindir. Bizler bu süreçte Müslümanlığın gerektirdiği gibi davranmalıyız. Özellikle bu günlerde büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öperek hayır dualarını almalıyız.

Örf, adet, gelenek ve göreneklerimize bağlılığımızın azaldığı bu zamanda bu bayramları bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Ecdadımıza verdiğimiz değeri büyüklerimize dedelerimize, amcalarımıza, dayılarımıza vermeliyiz. Şunu da hatırlatmalıyım ki ben bir cami imamı veya diyanet işlerine bağlı bir personel değilim. Halkın içinden olan acizane yaşayan bir kardeşinizim. Bu yazı da bir vaaz değil. Bu sebeple aslımıza ve değerlerimiz ile mutlak suretle sahip çıkmalıyız. Bunun içinde hiçbir ülkeyi örnek vermiyorum. Hiç kimse örnek verilecek kadar birlik içerisinde yaşamıyor. Ancak ve ancak biz Müslümanlar tamamen farkımız olmalıdır. Olmalıdır ki Dünya ülkesi olması yolunda da farkımız olsun.

Bu günlerin verdiği haz ve mutluluk ile birlikteliğimize sahip çıkmalıyız. Bayramların verdiği bereket ile kardeşin kardeşe sahip çıktığı günleri göstererek gerçek bir DİRİLİŞİN başlangıcını bu şekilde yapmalıyız.

Avrupa da böyle veya şöyle gibi kavramları bırakarak birbirimize sahip çıkmalıyız. “Avrupa dan Bana ne?” diyerek kendi asil ruhumuzda olanı yaşamalıyız. Müslümanlığımıza sahip çıkmalıyız. Eğer ki bizi var eden bu kavrama tam anlamıyla sahip çıkarsak hem maddi hem de manevi olarak dünya ülkesi olmak için hiçbir engelimiz kalmamış olacaktır.

Bu bayram da gönüllerin fethedilmesini ümit eder, dargınların barışmasını diler, kurbanlarımızın Cenab-ı Hak katında kabul olmasını niyaz ederim.

Bayramınız Mübarek Olsun.

Selam ve Dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR