Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Başkan Tutal müjdeyi verdi TİCARİ ALAN OLUYOR

Başkan Tutal müjdeyi verdi TİCARİ ALAN OLUYOR

 

Abdullah Leblebici

Ankara-Konya-Seydişehir-Antalya yolu ulaşıma açıldığı tarihten bu yana yeterince faydalanamadığımız konusunda hepimiz hemfikiriz.

Karayolları verilerine göre pandemi süreci öncesinde yılda ortalama 4.5-5 milyon aracın geçiş yaptığı yolun önemini hep konuştuk, ancak bu nimeti ilçeye ekonomik girdi olarak dönüştüremedik.

Bunun birçok sebebi var,var ama en önemlisi imar planında Antalya çevre yolunun ticari alan olarak açılmasının gecikmesi.

Konu hakkında, ilki 27.10 2014 sonuncusu da 27.12.2020 yılında olmak üzere tam 44 yazı kaleme almışım.

Yazılarımın hemen hemen tamamında Antalya çevre yolunun bir an önce imara açılarak TİCARİ ALAN olması gerektiğini dile getirdim, Belediyenin adım atmasını istedim.

Çevre yolları memleketlerin aynasıdır. Yerel Yönetimlerin çevre yollarına ayrı bir önem göstermesi gerekir.

Memleketlere gelen, giden yolcular ve ziyaretçiler gözlerini şehrin çevre, giriş ve çıkış yollarına çevirirler. İzlenimlerini de buna göre değerlendirirler.

Seydişehir-Konya-Antalya çevre yolu Karabulak kavşağından başlayıp, Marangozlar sanayi kavşağını takip ederek İçeri Kışla mevkiinde sona eriyor.

Yılardır milyonlarca araç geçti, bizde seyrettik.

BAŞKAN TUTAL MÜJDEYİ VERDİ

Karabulak Kavşağından başlayıp, marangozlar sanayi kavşağını takip eden ve İçeri Kışla mevkiinde sona eren çevre yolunun İMARA AÇILMASI ile ilgili halkın çok büyük talebi vardı.

Konuyu 2014 yılından bu yana sürekli gündeme getirdim. Halkın sesi olmaya çalıştım.

Yetkililer “Bölgenin Ticari alan ve imara açılması için karar alındığını, üst ölçekli planlarda olduğunu, Belediyenin 1.000 lik plan yapması sonucunda da kesinleşeceğini,

Bölgenin Ticari alan ve imara açılması için mani bir durumun olmadığını” söylemişlerdi.

Halkın büyük beklentisi olan konu hakkında Başkan Tutal geçtiğimiz günlerde sözlü olarak müjdeyi verdi ÇEVRE YOLU TİCARİ ALAN OLUYOR

Başkanın önümüzdeki günlerde konuyu yazılı olarak da halkla paylaşacağını düşünüyorum. Seydişehir’ e hayırlı olsun

ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Antalya çevre yolunun TİCARİ ALAN olarak açılması ile birlikte memleketin çehresi değişecek. Konya girişinde Karaman-Adana çevre yoluna bağlanan bölümün kısa süre içinde nasıl geliştiği göz önüne alınırsa,

Karabulak Kavşağından başlayıp, marangozlar sanayi kavşağını takip eden ve İçeri Kışla mevkiinde sona eren çevre yolunun birkaç yıl içinde süratle gelişeceğini düşünüyorum.

Seydişehir genelinde yoğun üretici kesimi var. Hayvancılıktan tutun, beraberinde süt ve süt ürünleri üreticileri, sebze ve meyveciliği ve hububat üretimi ön plandadır.

Bütün bu ürünler ile birlikte Türkiye’ nin en kaliteli Karpuzlarının yetiştirildiği Kumluca havzasının ürünleri çevre yolu vasıtası ülkenin her yöresine daha da kolay ulaştırılması mümkün hale gelecektir.

Çevre yolunun TİCARİ ALAN olması ile birlikte şehrin yerleşimi de yavaş yavaş bu bölgeye doğru kayacaktır.

Zira zemin katlarda işyerleri bulunan vatandaşlar, işyerinin hemen üstünde evleri olacağı için, hem işine hem de ailesine daha fazla zaman ayırmış olacaktır.

Yıllarıdır konuştuk durduk, istedik, talep ettik, nihayet gerçekleşiyor.

Bu güzel hizmet başkan Tutal’ a nasip oluyor.

Müjdeyi veren Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ a teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR