Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Başarı için anahtar kelime... 

Başarı için anahtar kelime... 

Futbolda kamp dönemi, transferler derken yeni sezon başladı. Konyaspor da 100. yılına hazırlandığı yeni sezona galibiyetle başladı. 

Anadolu Kartalı’nın ilk maçtaki rakibi Avrupa’da başarılı sonuçlara  imza atan ve sahasında 19 maçtır yenilmeyen Sivasspor oldu. 

Sivas ekibinin bu başarısı bir çok Konyaspor taraftarını puan alma konusunda tedirgin ediyordu.
Ancak ben her ortamda Sivasspor karşısında puan ya da puanlar alacağımızı söyledim.

Son olarak Kanal 42’de sevgili meslektaşım Fatih Şeker ile katıldığım genç gazeteci Ali Kaan Kurşun’un moderatörlüğünü yaptığı Spor Saati programında da aynı düşüncelerimi tekrarladım.    

Camiadaki  olumlu hava  ile birlikte gazetecilik tecrübelerimin verdiği güvenle ısrarla tekrarladım Konyaspor bu maçtan puan alacak diye.
 
Hatta babam “ Bu Sivas size 5 atar” dediğinde var mısın iddiaya ? Dedim. O da Sivas’a o kadar güveniyor ki ‘varım’ dedi. Tamam dedik. Ancak öyle havada kaldı iddia.  Maçın olduğu akşam düğünden beni arıyor maçın skorunu öğrenmek için. 0-0 ilk yarı ama Konyaspor iyi oynuyor dedim. 
‘İyi hadi bakalım’ dedi 
 
Maçın son 10 dakikasında inanın golün geleceğini hissetim. Hatta sosyal medyada “ Gol geliyorum diyor” diye bir paylaşım yapıyım mı yapmayım mı derken kendimi Sokol Cikalleshi’nin golüne çığlık atıp sevinirken buldum
 
Hemen sarıldım telefona aradım “ Dakika 90 1-0 öndeyiz Cikalleshi attı” dedim “İyi gözün aydın” dedi. Fazla üzerine gitmedim..   
  
Neyse gelelim Konyaspor’un bu galibiyetine 
İlk maçların her zaman farklı olduğunu söylerim. Bunu işkembeyi kübradan atmıyorum. Yukarıda da yazdığım gibi  izlediğim maçlar ve tecrübem ile söyledim bunları. Çok şükür ki yanılmadım.

Konyaspor’da yaşanan  yönetim değişikliği ile takımın kabuk değiştirmesi camia üzerinde olumlu bir hava oluşturmuştu.  
Sivasspor karşısında bu faktörlerin futbola ve takımdaşlığa da yansıdığını görmek beni hem memnun etti hem de umutlandırdı.   

Çünkü bir futbol kulübünü başarıya götüren anahtar kelime takımdaşlık. Konyasporlu futbolcular Sivasspor karşısında  takım oyununu sahaya çok güzel yansıttı. Maç sonunda da teknik sorumlu Ersan Parlatan “takım savunmasını çok iyi yaptık” dedi 

Saha içindeki hırs, istek birlik ve beraberlikle harmanlanınca  ortaya güzel bir sonuç çıktı. Beni en çok sevindiren ise gol sonrasında Cikalleshi’nin sevincindeki hırs ve tüm futbolcuların golde müthiş bir sevinç yumağı oluşturması oldu 

İşte maçta küçük ayrıntı gibi duran bu görüntüler Konyaspor’u başarıya götürür. 
Geçen sezon bir Fenerbahçe örneği var, bir de Beşiktaş örneği. 

Fenerbahçe yaptığı transferlerle büyük sükse yapmasına rağmen Beşiktaş tüm sıkıntılara rağmen şampiyon oldu.     

Bu başarının nedenini sormama gerek yok sanırım 

İşte Konyaspor’da ben bu hırsı isteği  ve takımdaşlığı gördüm. İnşallah bu durum sezon sonuna kadar devam eder 
   
      
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR