Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Atak oynayınca kazanıyoruz

Atak oynayınca kazanıyoruz

Eskilerin dediği tabirle zurnanın zırt dediği yere gelmiştik. Geçen hafta Başakşehir karşısında güzel bir oyun ile galip gelen Konya taraftarlarına bir haftalık bir nefes aldırmıştı.

Aynı sistemle ATAK oynaması halinde Trabzon’ dan puan ya da puanlarla döneceğimizden emindim. Konya o kadar kolay gol yiyor ki, anlayamıyorum. Yine çok basit bir gol yiyerek daha maçın başlarında 1-0 yenik duruma düştük.

İlk yarının sonuna doğru beraberliği yakaladık. Ancak şunu ifade edeyim, Başakşehir karşısında ileriye dönük atak bir oyun sergileyen Konya, Trabzon da ise tamamen defansa yönelik bir oyun oynadı.

İkinci yarının başlarında penaltıdan golü kalemizde görünce maçında bu dakika itibariyle bittiğini düşünerek ümitsizliğe kapıldım.

Zira skor 2-1 e gelince Konya tamamen oyundan düştü. Akabinde ise 3. Golü gördük kalemizde.

Bu dakikadan sonra Konya ileriye dönük oynamayı akıl etti. İleriye dönük oyun ile önce skoru 3-2 ye sonra da 3-3 e getirdi. İleriye dönük baskılı oyuna devam eden Konya 4. Golü de atınca tüm Konya rahat bir nefes aldı.

ATAK OYUN galibiyeti getirdi, haftalar süren stres de sona erdi.

NİYETLERİ BELLİ

Beın sport Türrkiye den çekilmek için uzun süredir fırsat arıyor. Yıllık 500 milyon dolar bedelle yayın ihalesini aldığı açıklanan ancak bu meblağın yarısını Türk lirası olarak ödeyen, kalan yarısını da dolar kurunu 5.80 liraya sabitleyen Beın Sport bununla da yetinmeyip yüzde 30 indirim istemiş.

Bunun yanında, Yıllık bedeli de 410 milyon dolara indirmişti.

Bu meblağın yarısı Türk lirası yarısı da 5.80’den dolar olarak sabitlenince bedel bir anda 350 milyon doların da altına inivermiş.

Bütün bu indirimlere rağmen Beın Sport’ un yeni bir indirim daha istediği kamuoyuna yansıdı.

Önerileri yıllık 1 milyon 750 bin Türk lirası. Bu miktar dolar kurunun 7 liralık haliyle yaklaşık 250 milyon dolara karşılık geliyor.

Kamuoyuna yansıdığı kadarı ile Süper ligin 18 takımı bu indirim talebine karşı çıkarak açıkça hayır demiş.

ARTIK ALTERNATİF ŞART

Futbol dünyasının acil olarak Beın Sport’ a alternatif bir yayıncı kuruluş bulma zamanı gelmiştir.

TRT nin sorumluluk alması gerekir. TRT sorumluluk almaz ise zaten mali olarak çok zor durumda bulunan tüm takımları daha da zor günler bekliyor demektir.

Burada dikkat çeken bir başka önemli konu da, yöneticilerden Beın Sport’ a “Aman ne olur gitmeyin” diyenlerin olması.

Futbolu idare edenlerin, mutlaka alternatif bir yayıncı kuruluşunu bulması gerekiyor.

Beın Sport’ un tehditlerine karşı “Siz bilirsiniz sözleşme süresi bitiminde yayıncımız hazır” diyerek pazarlık masasına oturmak başka, Beın Sport’ a mahkûm olarak oturmak başka.

Yine spor camiasının yakından bildiğine göre 2022 Katar Dünya Kupası için para musluklarını açan, Barcelona’ya tarihin en büyük sponsorluk parasını veren, özellikle Anglo-Sakson medyasına bir dünya para döken, Paris Saint Germain’e 222 milyon Euro’luk transfer yapan Katar Devleti konu Türkiye’ ye gelince indirim üstüne indirim istiyor.

Futbol federasyonunun elinin altında bir başka yayıncı kuruluş olmadığı için de Beın Sport işi kasıtlı olarak yokuşa sürüyor.

Artık hepimiz biliyoruz Beın Sport Türkiye’ den memnun değil.

BAŞKAN DEVREYE GİRMELİ

Mali olarak zor durumda bulunan kulüplerin, yaşanan pandemi ile daha da zor duruma düştükleri gerçek.

Futbol camiası her geçen günü arar hale geldi. Böyle giderse devasa kulüplerin kapılarına kilit vurması uzak ihtimal değil.

Bu sebeple Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ ın bir an önce devreye girip TRT ye talimat vermesi yerinde olacaktır.

En azından TRT şifreli yayın yapmaz, toplumun büyük kesimi de maçları televizyonlardan izleme imkanına sahip olur.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR