Adem Turan

Adem Turan

Aşı çözüm olacak mı?

Aşı çözüm olacak mı?

Türkiye’de yapılan  araştırmalarda öne çıkan iki aşı çalışması var. Bunlar da Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin yönettiği Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve Prof. Dr. Hakan Akbulut’un başkanlığında Ankara Tıp Fakültesi’nde yürütülen aşı çalışmaları.

İnsan üzerindeki Faz-1 denemesi için iki kez aşılama yapılacak, ardından test aşamasına geçilecek. Bu 1.5 aylık bir süre alacak. Ölü virüsten üretilen bin deneme aşısı, ikinci fazda devreye girecek. 1.5 ay sonra sonuçları alınacak. Ardından Faz-3’e geçilecek, 2 ay sürecek bu testteki denek sayısı 10 bine ulaşacak. Sonuçlar ise en erken 5 ay sonra belirlenmiş olacak.

Tüm dünyada insanı yaşatmak için doktorlar olağanüstü gayret gösterirken, Ermeniler Azerbaycan halkına başta siviller olmak üzere kalleşçe saldırıyor. Ne savaş hukuku  tanıyor ne de insan haklarını gözetiyor. Kendilerini süper güç olarak gösteren ABD ve Rusya ise seyretmekle  yetiniyor.

Daha dün  Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla Beyaz Saray'ın önüne gelen iki yüz civarındaki eylemci, Azerbaycan lehine sloganlar attı. Ermenistan'ın işgalci ve saldırgan tutumunu eleştiren dövizler taşıyan eylemciler, ABD yönetimine Ermenistan'ın işgalci tavırlarına ve sivillere yönelik saldırılarına son vermesi için baskı yapması çağrısında bulundu. Gel gör ki, dünya ya demokrasi dersi veren ABD’den çıt çıkmıyor. Neden? Çünkü  Azerbaycan halkı Türk ve Müslüman da ondan. Şayet bunları yaşayan İsrail halkı olsaydı dünyayı başlarına yıkarlardı. Keza Yemen’de, Afrika’da insanlar açlıktan ölüyor mutlu azınlıktan ses yok. 

Dünya’da böyle adaletsiz, vurdum duymaz uygulamalar devam ederse, insanlık üzerindeki hastalık, bela ve afetler eksik olmaz.

Çünkü Yaradan, yeryüzünde taşkınlık, bozgunculuk yapmayın diye uyarıyor. Yapılırsa ne olur? İnsanlık üzerindeki felaketler eksik olmadığı gibi, huzurlu bir dünya yaşantısı düşlemek  de mümkün olmaz.

O halde yaşananlara bigane  kalmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu hissettirip, İmkanlar ölçüsünde maddi ve manevi yardımlarla dertlerine çare olmalıyız.  

Savaşların olmadığı, çocukları ağlamadığı bir dünya olmasını ümit ederek, Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR