Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Artık şekerimiz bile yabancı!

Artık şekerimiz bile yabancı!

Fazla zaman geçmedi üzerinden. Sizde hatırlayacaksınız. 2018 yılının Nisan ayında şeker fabrikalarımızı özelleştirdiler.

****
Sattılar çünkü hep bir fazlalık olarak gözükmüştü gözlerine. Çeşitli bahaneler uydurdular bu fabrikalardan kurtulmak için.

****
Vay efendim zarar ediyordu. Modernize maliyetleri yüksekti. Yönetim hususunda sıkıntı yaşanıyor.. Gibi değişik bahanelerle satma sebeplerini bir bir sıraladılar.

****
Her zamanki gibi belli bir kesimi bu temelsiz bahanelerine inandırmayıda başardılar. Tabi bunu malum medya ile sağladılar.

****
İşin gerçek yüzü farklıydı. Şeker fabrikaları gözlerine büyük bir para olarak göründü. Buraları satarsak kasaya az da olsa para girer dediler.

****
Koca devlet için düşük bir anlam taşıyan miktara değiştiler çiftçinin ve milletin geleceğini...

****
Bugünlerde vatandaşın karşısına şok edici haberler çıkıyor. Haberin başlığı 'Rusya'dan şeker ithal edildi”. Evet şaka değil tarihte ilk kez böyle bir şey oluyor.

****
Rusya şeker üretiminde o kadar iyi bir noktaya gelmişki bize 1.400 ton şeker sattılar. Bu miktarı size açıklayayım. 70 tane 20 ton kapasiteli TIR miktarında şeker almışız onlardan.

****
Hatta daha çok üretip ihracat yapmak için hedef bile koymuşlar. Tabi üretirlerse biz seve seve alırız şekerlerini. İhtiyacımız olacak nasılsa..

****
Zamanında şeker fabrikaları satılmasın diye onlarca haber yapmıştık. Geniş bir kitleden tepkide gördük bu haberler yüzünden.

****
Sanki veremli bir hastaymış gibi muamele yaptınız bu fabrikalara. Şeker fabrikalarını alan şirketlerde şuan çeşitli sorunlarla boğuşuyor. Yok parasına sattığınız halde bu durumdalar.

****
Önümüzdeki süreçte zarar ediyoruz diye fabrikaları kapatırlarsa hiç şaşırmam. Neyse o zamanda bir bahane bulurlar ve bizim içimize su serperler.

****
Üretmeyen toplumların yok olmaya mahkum olduğunu artık öğrenmeliyiz. Bu şekilde yürümez. Basit ama stratejik gıda ürünlerinde bile dışa bağımlıyız.

****
Aklımızı başımıza alıp birşeyleri düzeltmek için çok az zamanımız kaldı.

****
Yoksa bunun ceremesini yine ülke olarak çekeceğiz..


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR