Murat Dönmez

Murat Dönmez

Aman nazar değmesin...!

Aman nazar değmesin...!

Konyaspor Süper lig içerisinde yer aldığı yıllarda en iyi sezon başlangıcı yaptı ve bunu da devam ettiriyor.

Ne kadar sevinsek az..

Aman nazar değmesin.

Bunda da en önemli pay tabii ki  teknik patron ve ekibine ait.

İlhan hoca genç, dinamik ve Konyaspor'da başarılı olmak istiyor. En doğal hakkı. Oyunu iyi okuyor, maç boyunca futbolcularla sürekli olarak temas halinde ve rakibin oyununa göre anında müdahale etme kabiliyetine sahip.

Geçen sezonun ikinci yarısında göreve gelen İlhan hoca ile yeni yönetimin doğru bir kararla  devam etme kararı takıma da olumlu yansıyor. 

Futbolcular da hocalarını seviyor ve taktiklerini de harfiyen uyma noktasında azami gayret gösteriyorlar..

Maça gelirsek, Süper lige yeşil beyazlılar gibi hızlı başlayan ve yılların özlemini gideren Altay maçına açık söylemek gerekirse zor geçer gözüyle bakıyordum. 

Ama, zoru kolay kıldı yeşil beyazlı futbolcular..

7. dakikada Guılherme'nin hızlı taç atışında Sokol Cıkalleshı'nin kendi çabasıyla oluşturduğu pozisyonu iyi okuyan Soner'in araya koşmasıyla kazanılan gol, Konyaspor'a özgüven kazandırdı.  Altay' ı da strese soktu. 

20. dakikada da yine Guılherme'nin serbest atışında iyi yükselen ve yıldızı her geçen gün parlayan Abdülkerim'in kafa vuruşunu elinin altından kaçıran Lis, topu ağlarda görünce sanki maç orada bitmişti.

Ancak 30. dakikadan sonra oyunu rölantiye alan Yeşil beyazlılar, Altay'ın hızlı adamları karşısında zor anlar yaşarken, bir pozisyonda direk diğer pozisyonlarda da kalede güven veren Sehic,  rakibe şans vermeyince, ilk yarı Konyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya gol için hızlı başlayan Altay, geride açıklar verince yeşil beyazlılar kontra ataklarla gol aradılar ancak, nefesleri  yazık ki bu sefer  yeterli olamadı. 

Bu yarıda Konyaspor birkaç gol daha bulabilirdi ancak olmadı. Transferin son gününde kadroya dahil olan ve merakla beklenen  Ahmet Hassan ilk maçında, Guılherme'nin korner atışında Ramhanovic'e asist yaptı ve bu futbolcuda bu ikramı boş çevirmeyince skor 3-0 geldi. Bu skor futbolcuları rehavete sokarken, uzatma dakikalarında yenilen gol, o güzel oyuna açıkçası yakışmadı..

İlk 4 haftada 10 puan alan Konyaspor, bugüne kadar ki en güzel sezon başlangıcına imza atarken, Süper ligde 800. golüne de Soner dikmenle ulaşmış oldu. 

Bu serinin böyle devam etmesi dileğiyle...

*********   

Geçtiğimiz hafta içerisinde Konyaspor yönetimi, transferde acemilik yapınca kendisini kurtarmak için bir suçlu aramış ve bugüne kadar Konyaspor'un menfaatleri doğrultunda yayın yapan ve yapmaya devam eden spor basınını hedef almış.

Hangi akıl bunu düşünmüş merak konusu..

Baştan yanlış olan bu uygulama ve yapılan açıklamada yer alan cümleler şaşkınlık verici. Demek ki; Konya basınını dışlamak, yaygın basını yanlarına çekmek için atılan adımlar gibi. Görelim bakalım, yaygın basın ne kadar Konyaspor'un haklarını arayacak. Yıllarca yaygın medyada görev alan bir isim olarak onların derdinin Konyaspor olmadığını adım gibi biliyorum. Sadece şekil olarak İstanbul'daki yemeğe katıldıklarından eminim.

Yönetimin iyi niyetle görev yaptığına inanmak istiyorum. Bir daha böyle hatalar yapmamalarını temenni ediyorum.. 

Sanmasınlar ki; Konya basını sahipsiz.. 

Biz, onlarca Yönetim, teknik kadro ve futbolcular gördük.  Hepsi birer birer mazi oldu,.

Konya basını ise hala hancı olarak görev yapıyor...

Bu biline...



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR