Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Alternatif olabilir mi?

Alternatif olabilir mi?

Ülkemizde siyaset en çok konuşulan konular arasında. Sıcak gelişmelerin yaşandığı bir siyaset yapısına sahibiz. Bilindiği üzere aylardır yeni partilerin kurulup kurulmayacağı konuşuluyor.

****

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yeni parti kuracağı söylenen isimler arasında.

****

Babacan ve Davutoğlu’nun ayrı ayrı parti kuracağını söyleyebiliriz. Ali Babacan geçtiğimiz gün vermiş olduğu röportajda yeni parti kuracağını resmen açıkladı. Hatta teşkilatlanma çalışmalarına başladıklarını belirterek 2020’den önce partiyi resmiyete dökmek istediklerini söyledi.

****

Yeni partiler gündemden düşmezken ekonomik ve toplumsal sorunların zirve yaptığı günümüz Türkiye’sinde vatandaş sandıkta alternatif arar hale geldi.

****

Peki yeni kurulacak partiler vatandaş için bir alternatif olur mu?

Bu sorunun cevabını örneklerle verebiliriz. Ahmet Davutoğlu parti kuracağını duyurmak için televizyon programını tercih etti. Ali Babacan ise gazetecilere röportaj vererek yol haritasını nasıl çizeceğini anlattı.

****

Davutoğlu söylemlerinde AK Parti’yle olan hesaplarını ön planda tuttu. Başına gelen olayları ve neden ötekileştirildiğini anlattı.

****

Babacan ise gazetecilerin sormuş olduğu sorulara iç hesaplaşmaları ön plana sürmeksizin cevap verdi. Olumsuz söylemlere yer vererek AK Parti’yi hedef almadı.

****

Görünen o ki Davutoğlu’nun hedefinde AK Parti seçmeninin oyları var.

****

Babacan ve ekibi ise yola çıkarken tüm ülkeye hitap edecek bir strateji izliyor.

****

Davutoğlu olumsuzluk üzerine siyaset yapmayı tercih ediyor. Eski defterleri açarsam çok kişi yanar söylemleri bunu destekler nitelikte.

****

Babacan ise parti içi olumsuzlukları bir kenara bırakarak ülke sorunlarını nasıl hızlıca çözebileceklerini açıklamayı tercih etti. Beyaz bir sayfa açmak istiyoruz söyleminden bunu anlayabiliriz.

****

AK Parti’den ayrılma sürecinde Babacan kavga gürültü çıkarmadan istifa etti. Ancak Davutoğlu ve ekibi eski defterleri ön plana sürerek istifa etmeyip ihraç edilmeyi bekledi.

****

Vatandaşın kavga ve gürültülü siyasetten yeterince sıkıldığını söyleyebilirim. Artık sorunlara çözümlerin üretildiği bir siyaset anlayışı bekleniyor. Durum böyleyken Davutoğlu’nun kuracağı partinin vatandaş için alternatif olmayacağını düşünüyorum. Yalnız şunu da belirteyim ki Davutoğlu ve ekibi için henüz geç değil. Hatalarını telafi edip siyaset dillerini değiştirirlerse belki bir şansları olur.

****

Babacan ve ekibi vatandaş için alternatif olabilir. Çünkü yeni partinin kurulacağı konuşulmaya başladığından beri Babacan siyasetçi kimliğini konuşturuyor. Hiçbir söyleminde sataşma ve iç hesaplaşmalarla ön plana çıkmadı. Ana odağında ülkenin sorunları var.

****

Kısacası şunu söyleyebilirim;

Davutoğlu sınırlı bir kesimin desteğini görür.

Babacan çok geniş bir kitleye alternatif olabilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR