Sabit Horasan

Sabit Horasan

Alın teri!

Alın teri!

 

Ter dökülerek, emek harcanarak alınmış bir beraberlik

Bu nedenle Çok önemli, çok değerli 1 puan.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadındaki atmosfere ve hakemin verdiği olumsuz kararlar doğrultusunda Atiker Konyasporlu futbolcuların 57 dakika 10 oynamalarına rağmen gösterdikleri yüksek mücadele ile aldıkları puanı baş tacı yapmalıyız.

O atmosferi göz önüne getirecek olursak, Konyasporlu futbolcuların verdikleri emeğin ne kadar değerli olduğunu görebiliriz. Kutluyorum herkesi.

***

 

Tarihinde en kötü sezonunu geçiren ve tehlike hattında yer alan Fenerbahçe beklendiği gibi maça daha atak başlayan taraftı.

Son haftalar da ki çıkışıyla Atiker Konyaspor karşısına da galibiyet parolasıyla çıkan ev sahibi ekip, ilk dakikalarda istediği oyunu oynadı diyebiliriz.

Ama, Atiker Konyaspor ilerleyen dakikalarda kendisine özel gerçek pas oyununu yeterince gösteremese de rakibe kendi yarı alanında oynama şansı tanıdı. Ancak, defansta ise büyük bir direnç göstererek, soğuk kanlılıkla Fenerbahçe ataklarını geri çevirmesini bildi.

Kartallar, ilk yarının sonlarına doğru, kontrataklarla etkili oldu. Nitekim, Fofana Fenerbahçeli defans oyuncularını ipe dizer gibi bir bir geçti ve topu kaleci Volkan’ın uzanamayacağı köşeye göndererek Konyaspor’u öne geçirdi,.

Golden sonra aklı başına gelen Fenerbahçe, yapması gereken kanat ataklarını hatırladı ve Konyaspor’un üzerine geldi. Bunun sonucu da uzatma dakikalarında atılan golle devre 1-1 sona erdi.

***

 

Maçın ikinci yarısında, tehlike hattında çıkmak için kazanmak zorunda olan  ev sahibi ekip doğal olarak atak futbol oynamak zorundaydı.  Öyle de oldu.

Konyaspor ikinci 45 dakika da zaman zaman pas oyununa dönerek alan daralttı ve rakibi kalesinden uzak tutmaya çalıştı.

Bunda başarılı olundu mu? Elbette ki değil. 10 kişi kalmış bir takım ne kadar direnç gösterebilirse Konyasporlu futbolcularda ellerinden geldiğince mücadele ettiler.

Maçın ikinci yarısında da rakibe futbol oynama şansı tanıyan, ancak kanat atakları dışında Fenerbahçeli oyuncuları ceza  alanına sokmamakta direnen Konyaspor, olumsuz koşullara rağmen İstanbul deplasmanından altın değerinde çok önemli 1 puan çıkartmasını bildi.

***

 

Hakem Fırat Aydınus için söylenecek, yazılacak çok şey var.

Aydınus, Fenerbahçe’nin kazanmasını ister bir yönetim gösterdi.

Daha ilk dakikalarda Skrtel’in  Zuta’ya yaptığı sert hareketin karşılığı kesinlikle kırmızı kart olmalıydı.

Buna karşılık, 33. dakikada Jahoviç’in  pozisyon gereğince yaptığı hareketini ise kırmızı kartla cezalandırarak Konyaspor’un direncini kırmak istedi.

Hakem Fırat Aydınus, verdiği faullerde de standartı bir türlü tutturamadı. Gösterilmesi gereken sarı kartlar vardı.

Fenerbahçe’nin ikinci yarıda Alper ile attığı golü iptal ederken de eminim ki, çok canı yandı. Ama pozisyon ofsayttı. Yapılacak bir şey yoktu.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR