Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Alacabel tünelinde çalışmalar yeniden başlıyor

Alacabel tünelinde çalışmalar yeniden başlıyor

2020 yılı yatırım programında Alacabel tüneline ödenek verilmeyince, inşaatı yapan firma da haklı olarak çalışmalarını durdurmuştu.

Ankara-Konya-Seydişehir-Manavgat yolu üzerinde bulunan, Sadece İç Anadolu bölgesinin değil, Ülkenin’ de en önemli geçiş güzergahı üzerinde bulunan, yılda yaklaşık 4.5-5 milyon aracın geçiş yaptığı, kış aylarında sürücülere inanılmaz sıkıntılar yaşatan, 1825 rakımlı Alacabel geçidini by pass edecek tünel 2019 yılında ulaşıma açılacaktı.

2019 geçti, 2020 geçti, 2021 yılının yarısına geldik ışığı göremedik.

Kısa süre önce edindiğim bilgiye göre, Tünel inşaatı yapım çalışmaları başlıyor.

Hemen hemen yarısı açılan tünelde çalışmalar ara verilmeden devam ettirilebilir ise tahminime göre 2 yıl sonra ışığı görmek mümkün olacak.

İLGİSİZLİK mi? TAKİPSİZLİK mi?

Ülkenin birçok bölgesinde aciliyeti olmayan yollar ulaşıma açılırken, tünelleri tamamlanırken Marmara, Karadeniz, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesini en kısa yoldan Akdeniz’ e bağlayacak yol üzerinde bulunan Alacabel tüneli ulaşıma açılamadığı gibi Seydişehir-Manavgat arası bölünmüş yol kapsamına da alınamadı.

Ne diyeceğimi şaşırıyorum, “takipsizlik, ilgisizlik ya da vurdumduymazlık” mı desem bilmiyorum.

DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN

Okuyucularım hatırlar, Alacabel tüneli başta olmak üzere, Tınaztepe tüneli, hızlı tren projesi, Seydişehir-Beyşehir ve Seydişehir-Bozkır yolu ve diğer önemli yatırımları sürekli olarak gündemde tutuyorum.

Seydişehir-Beyşehir yolunda uzun süre duran çalışmalar “dostlar alışverişte görsün” misali ara ara devam ettiriliyor, ancak beklenen ivmeyi bir türlü kazanamadı.

Bozkır yolunda da durum aynı, ne hikmetse yol yapımı tamamen durduruldu. Bundan böyle çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı ise tam bir muamma.

Hızlı tren konusunda herkes ümidini tamamen kaybetsin. Edindiğim bilgiye göre, Bakanlıkta projenin esamisi dahi yok.

Tekrar hayata geçirilmesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ ın vereceği talimata bağlı.

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara bölgelerini en kısa yoldan Akdeniz bölgesine bağlayan yolun, Ankara-Konya ve Konya-Seydişehir arası bölünmüş yol olarak hizmete girdi.

Ne hikmetse Seydişehir-Manavgat arasında yıllardır bir gelişme olmadı. Antalya sınırları içinde kalan 3-4 kısımda çalışmalar devam etse de yeterli değil.

Doğu ve Güneydoğu da köy yolları bile bölünmüş yol yapılırken, Yılda 4.5-5 milyon aracın geçiş yaptığı, bunun yanında Turizmin başkenti Antalya’ yı Nevşehir-Kapadokya bölgesine bağlayan yolun en önemli geçiş güzergahında bulunan Alacabel tünelinde tekrar çalışmaların başlayacak olması sevindirici.

Çalışmaların yeniden başlaması güzel, ancak 2019 yılında açılması gereken tünel en iyimser zaman ile 2 yıl sonra açılabilecek.

Bu aşamadan sonra, Başta Konya ve Antalya milletvekillerinin, her iki kentin valileri ve Büyükşehir Belediye başkanlarının, Seydişehir-Manavgat arasının bölünmüş olarak yapılmasını gündemlerine alıp takip etmeleri gerekir.

Aksi takdirde tünelin tek başına açılması yeterli olmayacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR