Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Alacabel’ de bir istendi yarım geldi

Alacabel’ de bir istendi yarım geldi

2020 yılı yatırım programında Alacabel tüneli es geçildi, bir kuruş bile ödenek verilmedi. Bunun sonucu olarak da tünel inşaatını üstlenen firma çalışmalarını durdurdu.

2019 yılında ulaşıma açılacak tünelin artık ne zaman ulaşıma açılacağı belli değil..

Ankara-Konya-Seydişehir-Manavgat yolu üzerinde bulunan, Sadece İç Anadolu bölgesinin değil, Ülkenin’ de en önemli geçiş güzergahı üzerinde bulunan, yılda yaklaşık 4.5 milyon aracın geçiş yaptığı, kış aylarında sürücülere inanılmaz sıkıntılar yaşatan, 1825 rakımlı Alacabel geçidini by pass edecek tünelin ulaşıma açılmasını kamuoyu merakla beklerken, 2020 yılı yatırım programında adının dahi geçmemesi büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Evvelki yıl Ağustos ayı itibariyle yaşanan ekonomik sıkıntı sonucu ara verilen çalışmalar, Şubat 2019 ayı itibariyle tekrar başlamıştı.

O tarihlerde yetkililerden aldığım bilgiye göre, başlayan çalışmalar aynı hızla devam etmiş olsaydı, 2019 yılı sonuna kadar tünelin delme işlemi sona erecekti.

Üzülerek ifade ediyorum ki, takipsizlik, ilgisizlik ve vurdumduymazlık sonucu bu yıl bir kuruş ödenek verilmedi ve çalışmalar tamamen durduruldu.

Okuyucularım da hatırlar, Alacabel tüneli başta olmak üzere, Tınaztepe tüneli, hızlı tren projesi, Seydişehir-Beyşehir ve Seydişehir-Bozkır yolu ve diğer önemli yatırımları sürekli olarak gündemde tutuyorum.

Seydişehir-Beyşehir yolunda uzun süre duran çalışmalar “dostlar alışverişte görsün” misali kısa bir süre önce başladı, ancak beklenen ivmeyi bir türlü kazanamadı.

Bozkır yolunda da durum aynı, ne hikmetse yol yapımı tamamen durduruldu. Bundan böyle çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı ise tam bir muamma.

Hızlı tren konusunda herkes ümidini tamamen kaybetsin. Edindiğim bilgiye göre, Bakanlıkta projenin esamisi dahi yok.

Kimse ümitlenmesin, Hızlı Tren projesinde yakın zamanda bir gelişme olmayacak. Tekrar hayata geçirilmesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ ın vereceği talimata bağlı.

FİRMA BİR İSTEDİ YARIM GELDİ

İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara bölgelerini en kısa yoldan Akdeniz bölgesine bağlayan yolun, Ankara-Konya ve Konya-Seydişehir arası bölünmüş yol olarak hizmete girdi.

Ne hikmetse Seydişehir-Manavgat arasında yıllardır bir gelişme olmadı. Antalya hudutları içinde kalan 3-4 kısımda çalışmalar devam etse de yeterli değil.

Doğu ve Güneydoğu da köy yolları bile bölünmüş yol yapılırken, Yılda 4.5-5 milyon aracın geçiş yaptığı, bunun yanında Turizmin başkenti Antalya yı Nevşehir-Kapadokya bölgesine başlayan yol unutuldu.

Başta Konya ve Antalya milletvekillerinin, her iki kentin valileri ve Büyükşehir Belediye başkanlarının, gündemlerine alıp takip etmeleri gereken yol, tek şeritli karayolu olarak kaldı.

Edindiğim bilgiye göre, Alacabel tünel inşaatını yapan firmanın yetkilileri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kapısını çalıyor.

Durumu anlatılıyorlar, Bakanlık yetkililerinden bir birim ödenek istiyorlar. Bakanlık bir birim yerine yarım birim ödenek veriyor.

Firma yetkilileri de cesaret göstererek tünel açma çalışmalarını yeniden başlatıyorlar. Bakalım artık güçleri nereye kadar devam ederse çalışacaklar.

Cesaretlerinden dolayı firmaya teşekkür ediyorum.

12 EKİM 2019 da AÇILACAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14.10.2016 Cuma günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ile yapılan canlı bağlantı ile temeli atılan, 7,360 metre çift tüp tünel, 11,8 kilometresi bölünmüş yol olmak üzere toplamda 19,2 kilometreden oluşacaktı,

12 Ekim 2019'da da tamamlanarak hizmete açılacaktı.

2019 yılı geride kaldığı gibi, 2020 de bitti.

Ne diyeyim, gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar,

Okumayı bilirler, ama hiç okumazlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR