Ömer Altay

Ömer Altay

Akyürek'e rapor

Akyürek'e rapor

Sayın, TAHİR AKYÜREK Başkanım,                               

Türkiye A Milli Futbol Takımımızı, 92 yıllık tarihinde ilk kez Konyamızda misafir ediyoruz. 3 Eylül'de Türkiye-Letonya ve 6 Eylül'de Türkiye-Hollanda A Milli Takım maçları, şahsınızda Selçuklu'nun kadim başkenti şehrimize hem büyük bir mutluluk ve onur, hem de büyük bir sorumluluk yüklüyor.

Sizlerin de büyük gayret ve emeğiyle tesis ettiğimiz Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı'mızda, bu iki büyük uluslararası organizasyonun fiziki şartlarını rahatlıkla taşıyacağımıza inanıyorum. Geçen hafta içinde birkaç günlüğüne şehrimize geldim, Konya'da milli maça yönelik henüz bir duyuru olmadığına tanık oldum. Mustafa Güden arkadaşımızın sizle tesis edeceği görüşmede, evsahipliğini yapacağımız bu bir çift tarihi milli maçlara yönelik bazı önemli konularda sizlere bilgi sunmak istedim. Ancak Sn.Mustafa Güden'in Spor Müzesi-Kütüphanesi ve Konya'da İlk Milli Maçlar konusunda randevusu tesis edilemediği için, İstanbul'a geri dönmek zorunda kaldım.

Dünya Kupası, Olimpiyat ve pek çok uluslararası organizasyonu yurtdışında takip etmiş bir Konyalı olarak, Eylül ayı başında yaşayacağımız Konyamızın spor tarihindeki bu en büyük resmi organizasyonu hususunda  yapılması gerekenleri, zamanın giderek daralması nedeniyle sizle bir ön rapor şeklinde  paylaşma durumunda kaldım. Sizin, gelenek ve tarihi değerlerimizi de kucaklayan, modern şehircilik konusunda tarih, çevre, bilim, sanat ve spora yönelik icraatlarınız, ufkunuzun, vizyonunuzun büyüklüğüne inanmasam bu girişimde bulunmama lüzum kalmazdı.  

Konya'daki milli maç organizasyonuna yönelik konuları, ön rapor mantığı çerçevesinde madde madde ortaya koyup, ilgi ve değerlendirmenize sunuyorum. 

1- KONYALI 4 MİLLİ YAŞLI FUTBOLCUMUZUN, İLK MİLLİ MAÇTAN ÖNCE, STADYUMDA 42 NUMARALI FORMALAR GİYDİRİLEREK ALKIŞLATILMASI

Konya, tarihinde A Milli Takım düzeyinde 5 milli sporcuya sahiptir: Şevket Yorulmaz, Mehmet Aktan (Sarı Mehmet), Ünal Karaman, Mücahit Yalçıntaş ve Zafer Biryol.

Şevket Yorulmaz: Konya doğumludur, İstanbul'a giderek Beşiktaş'ta forma giydi. 1930'lu, 40'lı yıllarda Beşiktaş'ta oynarken A Milli Takımı'nda yeraldı. İlk Konyalı milli sporcumuz rahmetli olmuştur.

Mehmet Aktan (Sarı Mehmet): Konyalıdır, 1970'li yıllarda Ankaragücü formasını giyerken A Milli Takımda oynadı. Konya'da yaşıyor.

Ünal Karaman: Konyalıdır, 1980'li, 90'lı yıllarda Gaziantep, Malatya ve Trabzonspor forması giyerken A Milli Takım'da oynadı.

Mücahit Yalçıntaş: 1980'li yıllarda Konyaspor forması giyerken ilk kez Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda yeraldı.

Zafer Biryol: 2000'li yıllarda Konyaspor forması giyerken ilk kez Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda top koşturdu.

Rahmetli Şevket Yorulmaz'ın dışında, Konyalı ya da Konyaspor formasıyla A Milli Takımlarımızda oynayan ve hayatta olan Mehmet Aktan (Sarı Mehmet), Ünal Karaman, Mücahit Yalçıntaş ve Zafer Biryol'a 3 Eylül 2015 Türkiye-Letonya maçı öncesinde stadda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siz ve Torku Konyaspor Başkanı Sn, Ahmet Şan bir hatıra plaketi takdim edebilir. Milli maç öncesinde yaşları 40-70 arasında değişen bu 4 Konyalı milli futbolcumuza plaket takdimi ile stadyumda seyircimize  yıllar sonra alkışlatmak, gerçekten ulvi bir kadirşinaslık olacaktır. Üstelik bu tarihi gecede, 4 yaşlı milli futbolcumuzun sırtlarına hazırlayacağımız 42 numaralı A Milli Takım forması da giydirebilirsiniz. Bu vefalı davranış ile, stadyumu dolduran yeni nesil seyircilerimiz, eski milli futbolcularımızla tanıştırılıp, yıllar sonra yeniden A Milli Takım formaları giydirilip alkışlatılacaktır. Bu fani dünyada, eski Konyalı ve Konyasporlu A Milli futbolcularımıza belki de sunabileceğimiz en güzel armağan, en büyük kadirşinaslık bu olacaktır.

2- A MİLLİ FUTBOL MAÇLARI KONYA HAZIRLIK KOMİTESİ

Türk Milli Takımı'nı, 92 yıllık tarihinde ilk kez Konyamızda misafir edeceğimiz, 3 Eylül 2015 Türkiye-Letonya ve 6 Eylül 2015 Türkiye-Hollanda A Milli Takım maçları organizasyonu için geri sayım sürüyor. İyice daralmakta olan bu zamanda, çok yönlü çalışmaları koordineli olarak yürütebilmemiz için, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizin liderliğinizde, hemen bugünden, "A Milli Futbol Maçları Konya Hazırlık Komitesi" kurulması konusu çok önemlidir. Konya Büyükşehir Belediyesi ilgili Daire Başkanları, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya TSYD, Konya ASKF, Konya TÜFAD, gerek görülürse Konya Merkez İlçe Belediye Başkanlıkları'nın da yer alacağı bu Komite, yapılması öngörülen işlerin tek merkezli eş zamanlı, çok yönlü, hızlı ve koordineli yürütülmesi konusunda çok yararlı olacaktır. "A Milli Futbol Maçları Konya Hazırlık Komitesi"nde, merkezde görev yürüten hemşerimiz Spor Genel Müdürü Sn, Mehmet Baykan'ın da tecrübe, bilgi birikimi ve TFF ile yakın ilişkileri ile büyük katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Konyamız için bu tarihi A Milli Futbol Haftası'nda, mutlaka herbirimiz değerli katkılar sunacak ve Konya'nın bu milli maç günlerini en iyi yaşaması ve şehrimiz tanıtımına maksimum kazanç sağlaması için ter akıtacaktır. Bu konuda  üzerimize bir görev düşerse, derhal Konya'ya gelip hizmet organizasyonu içinde yeralmaya hazır olduğumu da belirtmek isterim.  

3- MAÇTAN ÖNCE TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN VE MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TERİM'E, KONYA PLAKETİ-KUPASI TAKDİMİ

Konya, 3 Eylül'de Türkiye-Letonya ve 6 Eylül'de Türkiye-Hollanda A Milli Takım maçları ile spor tarihinin en önemli iki gecesini üstüste yaşayacaktır. 3 Eylül 2015 gecesi Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanacak maçtan önce, Konya'yı temsilen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Milli Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e büyükçe bir Mevlana tabağı ya da maç hatırası dev bir Kupa takdim etmeniz, Konyamız için çok önemlidir. Konya Büyükşehir Belediyesi logosu ve şehrimiz motiflerini taşıyacak bu dev plaket ya da kupa maçtan sonra İstanbul'daki Futbol Federasyonu'nun Müzesi'ne taşınacak, ilelebet burada sergilenecek ve Konyamızın tanıtımında daimi katkı sağlayacaktır.

4- HAVAALANI, STAD, OTELE 200 METRE KALA YOL KENARINDAKİ TÜM DİREKLERİN, KONYA BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYE, LETONYA VE HOLLANDA KILIÇ BAYRAKLARIYLA DONATILMASI

Yurtdışında takip ettiğim milli maçlarda, gerek stadyum girişlerine doğru, gerekse şehir içindeki caddelerde ülke ve şehir bayraklarının direklere asılarak, şehirde o uluslararası milli müsabakaya heyecan ve hava yüklenildiğine tanık oldum. Bizde de, havaalanımız girişindeki ana cadde direklerindeki daimi Türkiye ve Konya Büyükşehir Belediyesi kılıç bayrakları buna güzel bir örnek. 1 Eylül'den başlayarak, 3-6 Eylül'deki iki milli maçı da kucaklayacak Eylül'ün ilk haftası, modern Konyamız da, Konya Büyükşehir Belediyesi - Türkiye - Letonya ve Hollanda bayraklarıyla donatılabilir. Bu şekilde, 7'den 70'e tüm şehir halkımızla Konya'da tarihi milli maçlar bayramı havası estirilebilir. Türkiye-Letonya (3 Eylül) milli maçı öncesi, Konya Havaalanı, Stadyum girişi caddelerde Konya Büyükşehir - Türkiye ve Letonya milli kılıç bayrakları 200-300 metre havaalanı giriş ve stadyum giriş ve misafir ülke kafilelerinin kalacağı otel caddelerinin direklerine astırılabilir. Bu, Konyamıza ayak basacak hem Türkiye A Milli Takım kafilesine, hem de misafir Letonya Milli Takımı'na çok güzel bir jest olacak. Konya'nın Hoşgörü Başkenti olduğu vurgusu, daha şehrimize ayak basar basmaz bu şekilde ifade edilebilecektir. Aynı çalışma, 6 Eylül'deki Hollanda Milli Maçımız öncesi, Konya Büyükşehir Belediyesi - Türkiye ve Hollanda milli kılıç bayrakları asılarak uygulanabilecektir. Bu Konya Büyükşehir ve ülke milli bayrakları çalışması, şehrimizi iyice milli maçların havasına sokmak adına, Zafer, Nalçacı, İstasyon Caddesi, Mevlana Caddesi gibi şehrimizin işlek caddelerinde de uygulanabilir. Konyamız, milli maç bayraklarıyla donatılabilir.

Gerek Letonya, gerek Hollanda'nın ülke bayraklarında herhangi bir motif ya da figür yeralmamaktadır. İki ülke bayrağı da, parçalı renkli bayraklardır ve şehrimizde imalatı çok kolaydır. Letonya, vişne çürüğü-beyaz renkli, Hollanda ise mavi-beyaz-kırmızı renklidir. Birkaç gün içinde yüzlerce bayrak üretimi yapılabilmeye elverişlidir. Bu da, şehrin Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye, Letonya ve Hollanda ülke bayraklarıyla donatılıp, renklendirilmesine kolaylık sağlamaktadır.      

5- TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI, LETONYA VE HOLLANDA KAFİLELERİNİN OTEL ODALARINA, KONYA HATIRASI MEVLANA TABAĞI, NEY, KÜLAH vb. BIRAKILMASI HUSUSU.

Konyamız, Hoşgörünün ve Türk Anadolu'nun Selçuklu ile ilk başkentidir. Konya'ya gelen Türkiye A Milli Takımımız, Letonya ve Hollanda kafilelerine, ömürleri boyunca unutamayacakları bir jestle, daimi olarak Konya'yı hatırlayacak bir çalışma yapmamız çok önemlidir. Bu konuda, daha otellerinde odalarına yerleştikleri ilk anda tüm misafirlerimizi mutlu edecek, sözgelimi Torku'nun hazırlayacağı bir çikolata-şekerleme paketleri armağan edebiliriz. Bunun dışında, Türkiye, Letonya ve Hollanda kafilelerine, hayatlarında bundan sonra her gün Konya'ya ilişkin hatıralarını canlı tutacak çok özel hediyeler sunabiliriz. Türkiye, Letonya ve Hollanda Kafilesi'yle Konyamıza gelecek tüm misafirlerin oteldeki odalarına, Konya hatırası şehrimizi tanıtıcı ney, mevlevi külahı, peynir şekeri, Konya tanıtım kitabı, semazen maskotu ve Mevlana tabakları bırakabiliriz. Konya'da yabancı misafirlerimize karşı göstereceğimiz konukseverlik, belki de şehrimizdeki milli maçlarımızda rakip futbolcuları yumuşatacak, aşırı sertlikten kaçınmalarına da yardımcı olabilecektir. Gerek Türk Milli Takımı'nın sporcuları, gerekse yabancı misafirlerimiz Letonya ve Hollandalı yönetici ve sporcular, bu Konya hatırası objeleri evlerindeki büfelerinde sergileyecek, Konya misafirperverliği ve sevgisini, ömürleri boyunca her daim canlı yaşayacaklardır.  

6- HOLLANDA MİLLİ MAÇI GÜNÜ (6 EYLÜL 2015), TSYD GENEL MERKEZİ TOPLANTISI'NIN, SİLLE'DE SN.BAŞKAN TAHİR AKYÜREK TARAFINDAN AÇILIŞI.

6 Eylül 2015'de oynanacak olan Türkiye - Hollanda A Milli maçı günü, şehrimiz önemli bir toplantıya da evsahipliği yapacak. İstanbul merkezli TSYD Genel Merkezi, Yönetim Kurulu Konya'da toplantı düzenleyecek. Bu sene başında sizi Antalya'ya davet edip, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değerli görüşlerinizi ve Konya Büyükşehir Torku Arena'nın tanıtımını, seminerdeki konuklarla paylaşmanıza vesile olan TSYD, bir anlamda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlerin de misafiridir. Bu toplantının açılışına 5 dakika icabet edip, açılış konuşmasını yapmanız, Türk Spor Medyası'nı yöneten seçkin spor yazarlarımızdan kurulu TSYD Genel Merkezi için çok önemli bir jest olacaktır. Toplantının, alelade bir otel salonu yerine, Konya'mızın yeni değeri tarihi Sille'de düzenlenmesi çok önemlidir. Belediyemiz, yaklaşık 15-20 kişinin katılacağı bu toplantı için, Sille Kafe'mizin bir köşesini tahsis edebilir. Toplantı sonunda, ülkemizin en seçkin spor yazarları, TSYD Konya Şubesi Başkanı Sn, Recep Çınar ve Sille Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sn, Hikmet Yanartaş'ın öncülüğünde tarihi Sillemizi de gezip tanıma imkanı bulabilirler. Uygun görürseniz, Selçuklu Belediye Başkanımız Sn, Uğur İbrahim Altay da, TSYD'nin Sille'deki Yönetim Kurulu Toplantısı'na icabet edip, konuklarımızın ağırlanması konusunda hazır bulunabilir.

7- KONYA'DA MİLLİ MAÇIN OYNANACAĞI YENİ STADIMIZDA, TARİHTE İLK KEZ TÜRKİYE A MİLLİ FUTBOL TAKIMI SERGİSİ DÜZENLEME KONUSU.

Konya'da milli maçın oynanacağı yeni stadımızda, tarihte ilk kez bir milli maçtan önce "Türkiye A Milli Futbol Takımı Sergisi" açılabilir. Bu sergide, Türk Milli Takımı'nın 1920'li yıllardan kalma en eski orjinal fotoğrafları, 1940'lı, 50'li, 60'lı yıllardan kalma resmi milli maç kitapçıkları, eski milli maç biletleri, eski milli maçların orjinal sayfaları ve milli takım formaları ve Dünya Kupası objeleri sergilenecektir. Konya Büyükşehir Torku Arena'da, Konyaspor Store mağazasının yanında, halihazırda boş olan ve spor müze ve kütüphanesi için belirlenen boş dükkana yerleştirilecek camekanlı sergileme sehpaları ile bir hafta içinde "Türkiye A Milli Futbol Takımı Sergisi" düzenleyebiliriz. Sergi, 1 Eylül ya da 3 Eylül 2015 Türkiye-Letonya milli maçının oynanacağı günün sabahı açılabilir. Türkiye'de ilk kez sergilenecek tarihi Milli Takım objelerinin yeralacağı sergiyi, milli takım kafilesinin yanısıra, protokol ve maça gelecek binlerce Konyalı da ilgi ile gezecek. "Türkiye A Milli Futbol Takımı Sergisi", milli maçlara çok özel kültürel değer ve Konyamıza çok önemli bir katma değer katacaktır. Ayrıca serginin ziyaretçilerine, Konya'da ilk kez oynanacak Milli Takım maçı hatıra kartpostalları dağıtılabilir.

8- ŞEHRİMİZDE İLK KEZ A MİLLİ TAKIM MAÇLARI YAŞANIRKEN, ŞEHRİMİZ GAZETELERİNİN YAYINLAYACAĞI "KONYA'DA İLK MİLLİ MAÇ" İLAVE KİTAPÇIKLARI, TARİHİ BİR KÜLTÜR HİZMETİ VE PRESTİJ OLACAKTIR.

Yurtdışında takip ettiğim önemli uluslararası spor organizasyonları ve milli maçlarda, müsabakaya evsahipliği yapan şehrin yerel ve bölge gazeteleri, maç günü milli takımlarını, rakiplerini ve stadı kapsayan özel milli maç kitapçıkları, ilaveleri yayınlar. Bunlar gerek gazetelerin içinde, gerekse şehirde ve stadyum önlerinde halka ve seyircilere dağıtılır. Bu milli maç kitapçıklarında, şehrin büyük firma, kurum ve kuruluşlarının yanısıra yerel belediyesinin de reklam ve milli maç duyuru sayfaları yer alır. Geçen hafta içinde Konya'ya 3 günlüğüne gelişimde, şehrimizdeki bazı gazetelerle bu konuyu görüşüp anlattım. Olumlu yaklaşımlarına tanık oldum. İstanbul'da hazırlattığımız Konya'daki ilk bir çift milli maçımıza yönelik sayfalarla, Konya'nın milli maç kitapçık ilavelerine yönelik katkılar sunmaya çalıştım. İlişikteki ekli dosyada, "700. milli golümüz Konya'da atılıyor" başlıklı, "Selçuklu'nun Başkenti Konya, A Milli Futbol Şehrimiz Oluyor" mesajlı reklam - tanıtım sayfa çalışması da, birebir baskıya elverişlidir. Konya'da hazırlanan milli maç kitapçık ilavelerinde ve diğer tanıtım çalışmalarında bastırılıp, dağıtılarak tanıtımlarda kullanılmaya uygundur. Elbette bu temsili bir çalışmadır, bu çalışmada Konya Büyükşehir Torku Arena'nın 2014'de Türkiye'nin en büyük spor projesi, 700. milli gol ve Konya'nın da A Milli Futbol Şehri olduğu gerçeği, yazı ve görsellerle önplana çıkarıldı. Bu çalışmayı bir öneri olarak değerlendirebilirsiniz, takdir sizindir.

9- KONYAMIZDA, TARİHTE İLK KEZ OYNANACAK TÜRKİYE A MİLLİ FUTBOL TAKIMI MAÇLARI HATIRASINA, 150-200 SAYFALIK BİR MİLLİ TAKIM TARİHİ KİTABI BASTIRILIP DAĞITILABİLİR.

Konyamızda, tarihte ilk kez oynanacak Türkiye A Milli Futbol Takımı maçları hatırasına, 150-200 sayfalık bir Milli Takım Tarihi kitabı bastırılıp dağıtılabilir. İngilizce-Türkçe Konya'yı tanıtan sayfaları da kapsayan  kitabın, maç günü protokol tribünü, localarda ve yerli-yabancı misafirlerin kalacağı otellerde dağıtımı yapılabilir. Konya ve Türkiye A Milli Takımı'na ilişkin çok detaylı bilgi, belge ve görsellerin yer alacağı "Konya'da İlk Milli Maçlar Hatırası" kitabı, 1 Eylül 2015 günü itibariyle basılıp dağıtıma hazır hale gelebilir. "Konya'da İlk Milli Maçlar Hatırası" kitabında, Türkiye - Letonya ve Hollanda Milli Takımlarının tanıtımı, Konyamızın tüm yönleriyle İngilizce-Türkçe tanıtımı. Türk Milli Takımı'nın tarihte oynadığı 526 milli maçın dökümü. Konya Sporu'nun özet tanıtımı. Türk Milli Takımı'nın tarihte yaptığı önemli maçların detayları, fotoğrafları. En çok gol atan, en fazla milli olan futbolcular. Konya'nın A ve Genç Milli Futbolcuları gibi çok ayrıntılı bilgi ve belgeler yar alacaktır.

10- "700. MİLLİ GOLÜMÜZ KONYA'DA ATILIYOR" OLAYINA, BİLLBOARD VE AFİŞ ÇALIŞMALARINDA ÖZEL VURGU YAPILMASI HUSUSU.

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, ilk karşılaşmasını 26 Ekim 1923'de yaptı. 92 yıl sonra tarihinde ilk kez Konya'da ve şehrimiz halkının huzurunda maça çıkacak olan A Milli Futbol Takımımız bundan önce oynadığı maçlarda 699 gol atmayı başardı. 3 Eylül 2015 günü Konya Büyükşehir Torku Arena'da Letonya ile oynayacağımız maçta atılacak ilk gol 700. milli golümüz olacaktır. Bu hem Türkiye, hem de Konya için çok heyecan verici bir başka tarihi olaydır. Bu nedenle, "700. milli golümüz Konya'da atılıyor" olayına vurgu yapılması çok önemlidir. 700. milli golümüzü Konyamızla bütünleştirerek, heyecan katsayısını ve milli karşılaşmaların şehrimize yüklediği değeri daha da artırabiliriz. Tüm tanıtım çalışmaları ve milli maç duyurularında bu tarihi olayı değerlendirmemizin yerinde olacağı kanaatini taşıyorum.

11- KONYAMIZ ŞEHİR MERKEZİ, ŞEHİR İÇİ ULAŞIM ARAÇLARI VE TÜM İŞYERLERİ, EYLÜL BAŞINDAN İTİBAREN, TARİHİNDE İLK KEZ KONYA'DA MİLLİ MAÇ DUYURULARI, KÜÇÜKLÜ-BÜYÜKLÜ AFİŞ BİLLBOARDLARLA DONATILABİLİR.

Konyamız Zafer, Nalçacı, Aleaddin çevresi, İstasyon Caddesi, Otogar civarı, Meram ve Sille ile baştan sona Türkiye-Letonya ve Türkiye-Hollanda milli maç duyuruları ve "Konya'nın 700. milli golü alkışlayacağına" ilişkin billboardlar ve dev pankartlarla donatılabilir. Şehrimizi milli maçlar havasına sokacak, bu renkli tanıtım çalışmaları maça 3 gün kala, 1 Eylül 2015 günü başlatılabilir. Böylece şehrimizde, tarihinin en renkli milli futbol haftası yaşatılabilir. Ayrıca bastırılacak küçük afişler ve kartpostallarla tüm Konya'da baştan sona bir tanıtım-duyuru faaliyeti başlatılabilir. Şehrimizdeki berberinden lokantacısına, beyaz eşya satıcısından iletişim şirketi bayilerine kadar tüm esnaf dükkanları ve işyerlerinin camekan ve vitrinleri, örneğini ekli dosyada ulaştırdığım Konya'da İlk A Milli Maçlarımız afişleriyle donatılabilir. Bu milli maç duyurusu afiş çalışmalarında üniversitelerimiz, resmi dairelerimiz de değerlendirilebilir. Ayrıca, havaalanımıza, istasyonumuza, Konya - Ankara, Konya -Eskişehir hızlı trenleri, Otogar ve şehirlerarası otobüs firmalarımız, şehir içi ulaşım araçlarımız olan, metro, tramvay, otobüs, minibüs ve ticari taksi ve servislere de "700. milli golümüz Konya'da atılıyor" ve "Selçuklu'nun başkenti Konya, A Milli Futbol Şehri oluyor" küçüklü-büyüklü afişleri astırılarak, Konyamızda çok dinamik, renkli ve heyecan yüklü bir Milli Maçlar Haftası yaşatılabilir. 

Sayın Başkanım, İstanbul'da yaşayan bir hemşeriniz olarak, Konyamız için tarihi önem taşıyan bir çift milli maç organizasyonumuza yönelik naçizane hazırladığım ön rapora ilginizi esirgemeyeceğiniz inancını taşıyorum. Özellikle "Türkiye A Milli Futbol Takımı Sergisi" ve "Konya'da İlk Milli Maçlar Hatırası" kitabı Konyamızı taçlandıracak, unutulmaz, tarihi bir hizmet olacaktır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizin öncülüğünüzde ve çalışma arkadaşlarınızla birlikte hazırlığını yürüttüğünüz milli organizasyonda zaman çok daraldı. Başarılı bir organizasyonda kazanan elbette Türkiye ve Konya olacaktır. Bu konuda, tüm gücümle hizmet etmeye hazır olduğumu belirtmek isterim. Konya'da ilk kez sahnelenecek olan, Türkiye-Letonya ve Türkiye-Hollanda A Milli Takım maçlarının ülkemiz ve Konyamız için hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini temenni ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Altay Arşivi
SON YAZILAR