Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

AK Parti Milletvekilinin Anlatımları ve

AK Parti Milletvekilinin Anlatımları ve

Antalya’da bulunduğum günlerde E-Posta yolu ile;
“AK Parti MKYK üyesi ve Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun Türkiye ve Konya gündemini değerlendireceği Basın toplantısında sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.” yazılı davetiye gelmişti.
Bir hafta daha kalma düşüncemi değiştirdim. Çünkü defalarca “Bir görüşme yapabilir miyiz” teklifime hemen telefon numaramı alarak arayacağım diyen vekillerimizden Sayın Büyükakkaşlar haricindeki Konya Milletvekillerinin iki dönemdir bırakın aramayı basın toplantılarına bile davetlerini alamamıştım.
Bu bakımdan yeni dönem Milletvekili olan ve MKYK üyeliğine seçilmede de başarı kazanan Sayın Bayan Ayşe Türkmenoğlu’nun toplantısına, birazda neler anlatacağı merakı içine girdiğim için.
Hemen Konya’ya hareketle toplantıya yetişebilmeye çalıştım.
***
Konya – Antalya arası yıllar öncesi (ki bunun tarihçesini bile yazmam evvelki SHP taraflısı Karayolları 3. Bölge Müdürü hoş karşılanmayıp ceza vermişti!) Konya - Afyon oradan Afyon – İzmir hattına binip Baladız kavşağından Isparta trenine aktarmalar yaparak iki günde Isparta’ya varır oradan bulabileceğiniz kamyon veya bir vasıta ile bir gün ilavesi ile Antalya’ya vasıl olunurdu.
İleri günlerde yine yazmak istediğim bu ulaşım hikayesi, bendenizin Kontrol ve şantiye şefi olarak bulunup iki yıl içinde 26 km sindeki kısımlara ulaşma sonralarında kalan 25 km. kısmın 37 yıllık yol yapımı mazisi ile beş saate kadar inivermişti.
***
Konya şehir içi otobüs hat güzergâhlarının diğer şehirlerin başardığı her yerden her yere ulaşımcılığından bir türlü merkeziyetçiliği bırakamamak dolayısıyla nasip alamadığı için önceleri de yazılarımda belirttiğim gibi tabanvaya müracaatla, Gar civarından Perşembe pazarında olan toplantı yerine bir saate yakın yolculukla ulaşabilmiştim.
Gerçi yolun yarısı için Dere mevkii ki 15 km. yerden gelen minibüsler vardı ama içindekilerin balık istifinde olmaları ile durmuyor yani yolcu alacak halleri olmuyor du .
Böylece arzumu yerine getirerek erken saatte yola çıkarak toplantıda Milletvekili Sayın Bayan Türkmenoğlu’nu merakla dinlemeye koyuldum.
***
Davette, genel yanında Konya gündemi ki meseleleri diyebileceğim anlatımlarını daha çok beklemekte idim.
Ama beklediğim tam olarak tahakkuk etmedi Sayın Türkmenoğlu genel konulara girip, AK Parti'nin7 yılda Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar hizmet götürdüğünü ve birçok esere imza attığını belirterek;
"Biz bu başarılardan gurur duyuyoruz. Başkaları bunlarla gurur duymayabilir, gölgelemek, yıkmak isteyebilir. Başkaları rahatsız olsa da bu ülkeye 7 yılda 133 bin yeni derslik, 11 bin kilometre duble yol, 63 yeni Üniversite ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut hamlesini yapmaktan alıkoyamaz.
Kimsesizlerin kimsesi olmaktan, yoksula sahip çıkmaktan, yakacak kömürü, yiyecek ekmeği bulunmayan vatandaşımıza umut kapısı olmaktan gurur duyduk ve duymaya devam edeceğiz" dedikten sonra.
Günün olayları içine giren “Demokratik açılım” konusuna da değinen Türkmenoğlu, Türkiye'deki vatandaşların tam demokrasi ve özgürlük haklarını elde edebilmeleri için önemli adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini dile getirdi. DTP’nin bu süreçte kendilerine destek verir gibi yaptığını ancak İmralı'daki koşulları bahane ederek açılım sürecine engel olmaya çalıştıklarını dile getirirken "DTP, Kuzey Irak'tan gelen PKK'lıları törenle karşılarken ve binlerce insanı oraya yığarken bu süreci sabote edeceğini belli etmişti. Şimdi de İmralı'daki koşulları bahane ederek süreci engellemeye çalışıyorlar. Biz onlara güvenerek bu yola çıkmadık. Ama şunu belirtmem gerek” derken diğer muhalefet partilerini de içine alan konuşmasına devam etti
“Gerek DTP, gerekse diğer muhalefet partilerinin aynı noktada buluşması bence çok manidardır ve halkımız bunu iyi gözlemlemelidir. Onlar bu yaptıklarıyla acılı annelerin yaralarına tuz, yanan bağırlarına ateş basıyorlar. Bizim muhatabımız halkımızdır ve ülkemizde tam demokrasi tesis edilene kadar çalışmalarımız sürecektir. Halkımızdan da bu tür provokasyonlara uymamasını istiyoruz" isteminde bulunurken…
DTP’nin yaptığı hareketlerle kendisini kapattırma gayreti hatta mensuplarının Kürt Marşı olsun çabası gösterdiklerini vurguladı.
Sözlerini, “Biz bu açılım süreciyle bu ülkede yaşayan herkesin kendisini birinci sınıf vatandaş görmesini sağlamayı istiyoruz. Ama bu süreçte milli birliğimizden ve üniter yapımızdan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz” açıklamasıyla sona erdirdi.
***
Konya meselelerini beklerken, basın mensuplarının da bu genel konuya ait soruları karşısında söz almadan duramadım.
“Sayın Türkmenoğlu davetinize içtenlikle teşekkür ederken Konya meselelerine değinilmeyince müsaadenizle sorularım olacak diyerek aldım sazı elime.
“Beyhekim Bölge hastahanesi 25 yıl önce yedi bölümden oluşmak üzere program ve planı tatbikata konulmuşsa da yıllarca temellerde çimenler bitmişti.
Hakkınızı yemeyelim partiniz tarafından zamanında ele alındı ama yedi bölüm beş adede indirilirken beşinci de ortadan yok oluverdi. Şimdi dördün bir tanesi eksikleri ile beraber hasta hizmeti vermeye çalışırken diğer üç’ünün sadece inşaatı bitmek üzere yani kuru binalar…
Bir türlü tamamlanamamanın nedenine sadece ödenek kifayetsizliği mi diyeceğiz yoksa ilgisizlik mi?
Keza aslında KOP değil Konya ve Aksaray ovası su derdine tam derman olamayacak bir damacana su lazım iken birkaç bardak verebilecek Mavi Tünel yapımı bitmekle iş hal olunmuyor.
Bu tünelden geçecek Avşar ve Boyalı barajlarını dolduracak suyun nakli için 35 km. lik kanal çalışmalarını göremedim. Bunlar tamamlanmadan tünel ne olacak ki.
Konya –Antalya yolu bölünmüş olması uzaklara kaldı. Sağ olsunlar Konya özel idare ödeneği ve ihalesi ile Konya – Seydişehir yolunun bölünmüş yol olması ele alındı. Her iki baştan 25 şer km.ye el atılmakta. Arada kalan elli km. de ihale edilemez mi idi. Keza Karapınar- Ereğli-Çakmak yolu da maalesef tosbağa yürüyüşünde devam.
Ya hava alanı? Bolca konuşulurken herkes sus pus halde. Geçenlerde tatbikat dolayısı ile sivil uçak saatlerce inemedi Konya’ya. Başka yerlerde sis var deniliyor. O zaman Askeri alanı başka yere alıp sanayileşirken Dünya ekonomisine katkıda bulunan Konya için sivil alana dönüştürülemez mi acaba?”
Sayın Türkmenoğlu sükûnetle dinledikten sonra Beyhekim’e yeni Başhekim tayini ile hızlandırmaya başlanıldığını belirtirken, diğer konular için bendenize geniş çapta bilgi göndereceğini sözlerine ekledi.
Lütfedip gönderdiklerinde siz okuyucularla paylaşırım inşallah.
***
Sağlık ve esenlik içinde yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR