Ramazan Kural

Ramazan Kural

Ailemizin kıymetini bilelim

Ailemizin kıymetini bilelim

Yaşantımız boyunca birçok şeyin kıymetini ve değerini bilemediğimiz zamanlar başımızdan geçmiştir ve birçok insanın yaşadığı bir şeydir. Belki de sıradan görmeye başladığımız, birçok şeyin ancak kaybedince kıymetini daha iyi anlarız. Başımızdan geçen tam olarak ta bu bence; bunu yaşamayan yoktur veya çok nadir diye düşünüyorum.

**

Genelde ailenden çok yakınını kaybedince anlıyorsun. İnsan ailesinin kıymetini onlardan uzak kalınca daha iyi anlıyor. Her zaman yanımızda olan anne ve babamıza o kadar ilgilenmeyiz. Onları kaybedince veya başka ülkelerde yaşıyorsanız onlarla 5 dakika geçirmek için neler vermediniz.

**

Hayatta kıymetinin bilinmesi gerekin en büyük hazine sağlık ve aile olduğunu düşünüyorum. Sağlık olmadan hiçbir şeyin kıymeti olmaz. Milyonların olsa ama sağlığın olmasa malın mülkün ne anlamı var. Bunu en iyi hastalandığız veya bir operasyon geçirdiğiz zaman anlıyoruz. Aile aynı sağlık gibidir. Aile bir toplumun temel yapı taşıdır. Ailemizin hayatımızda ayrı bir yeri ve önemi vardır. Aile bağlarını güçlü tutmalı ve aile içi iletişimimizi koparmamalıyız. Sevgiyi, saygıyı, yardımlaşmayı, paylaşmayı, birçok duyguyu aileden öğreniriz.

**

Aile insanı insan yapan değerlerin en başında gelir. Aile, bizlere verilen en önemli nimettir. Ailesiz bir insan yarım kalmış gibidir. Ama bazen insanoğlu bu değerli nimetin kıymetini bilmiyor. Hâlbuki düşünüldüğünde bu mutluluğu yaşamak isteyen onlarca, yüzlerle, binlerce kimsesiz çocuk vardır. Onlar her gece uyumadan önce bir aileleri olmadığı için üzülür ve bir aileye sahip olmak için dua ederler. Rabbim o kardeşlerimi korusun.

**

Ailede evin direği baba, herkesi düşünmek zorundadır. Baba çınar gibidir gölgesi yeter.  Babanın geçindirmesi gereken bir yuvası vardır. Sadece ihtiyaç yönünden değil, sevgi, saygı bakımından da evi koruyup kollamalıdır. Yoksa sadece ihtiyaçları karşılayan bir babanın aile diye bir şeyi olmaz.  Kişi ailesinden öğrendiği ile yaşar.

**

Ne kadar iyi yetiştirilse o kadar iyi yaşar. Evin en önemli ve en değerli olanı ise annedir. İşte o her şeyin en iyisini sonuna kadar hak edendir. Bizimle en çok ilgilenen, bizi en iyi şekilde yetiştirendir. En önemlisi bizden sevgisini esirgemeyendir. Eşin, dostun, arkadaşın bir bakmışsın hayatından çıkar; geriye dönüp bakınca her zaman yanında ailen kalır. 

**

Rabbin ondan başkasına ibadet etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretmiştir. İkisinden birisi yahut her ikisi senin yanında yaşlılık çağına ulaşırsa, sakın onlara öf bile deme; onları azarlama, onlara güzel söz söyle. (İsra Suresi 23-24) 

Rabbim izinde buyurduğu gibi anne babamıza saygısızlık etmeyelim. Onları sevip sayalım. Çünkü aile her şey demektir. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR