Hâlid Şen

Hâlid Şen

‘Aile niye bozuldu’ diye 100 gün konuştuk

‘Aile niye bozuldu’ diye 100 gün konuştuk

Geçtiğimiz hafta başında Saadet Partisi Bölge Toplantısı’na katıldım. Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar’ın konuşmasında altı çizilmesi gereken pek çok nokta vardı. Konuşmanın ana başlığı “AB ve vizesiz seyahat” idi. Tokar, konuşu özetleyen şu ifadeyi söyledi: “Ülkede bayram havası estiriliyor. İktidar yetkilileri vizesiz Avrupa müjdeleri veriyor. Oysa biz bu filmi geçmişte çok seyrettik. Ne zaman bir bayram havası estirilse arkasından tam bir felaket gelmiştir. Bunun en önemli örneklerinden biri, 1996 yılında imzalanan Gümrük Birliği Antlaşması'dır. O zaman da bu antlaşma için tarihi bir zafer deniyordu ama sonucu felaket oldu. Gümrük Birliği’nin Türkiye’ye maliyeti 20 yılda 600 milyar dolar oldu. Türk pazarına AB malları doldu.”

**

Malumunuz bu konuda günlerce propaganda yapıldı. Bayram havası estirildi. AB’nin Türkiye tarafından gerçekleştirilmesini istediği 72 madde az da olsa konuşuldu. Peki bu 72 madde içerisinde ülkemize dayatılanlar nelerdir vatandaşlar bunu görüp düşünebildi mi? Hayır.

**

Bu konuda en çarpıcı çıkışı geçen hafta Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak yapmıştı aslında. Açıklamasında “Avrupa’ya vizelerin kalkması uğruna Fırat ve Dicle uluslararası bir komisyona devredilecek” diyerek işin vahametini ortaya koymuştu.

**

Çürü(t)me dört bir yandan devam ediyor. Göz göre göre, madde madde, ahlaken ve manen Batı’cı bir toplum haline getiriliyoruz.

**

Köy okullarımıza kadar çocuklarımıza bitik bir AB zihniyeti öğretiliyor. Nasıl mı? “Öğrenciler Avrupa Birliği´ni öğreniyor” diye bir proje yapmışlar, tüm okullarda bu konuda yarışmalar yapılıyor. Üstelik bu dezenformasyona bir STK tepki vermiyor.

**

Gelen haber bültenine bakın:  “Ülkemiz ve Avrupa Birliğinin mali işbirliği kapsamında finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu "Öğrenciler Avrupa Birliği´ni Öğreniyor Projesi" kapsamında düzenlenen bilgi yarışmalarının Konya il finali, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleşti.”

**

Hala gençlik niye bu halde? Aile niye bozuldu? diye çalıştaylar, paneller düzenlemeye devam edin siz… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR