Filiz Eryaşar

Filiz Eryaşar

Ağlanacak halimize güler olduk

Ağlanacak halimize güler olduk

Söylenecek o kadar söz var ki! Anlatmakla bitmez..

*

Her an önümüze billboardlarda padişah kıyafetli milletvekili aday adaylarının resmi çıkabilir. Sokak başlarında bu nedir Ya hu! Allah’ım biz aklımızı mı yitirdik. Kusura bakmayın ama siz bu akılla çağ değil gün bile atlayamazsınız..

*

Siz kim Osmanlı padişahı olmak kim! Benim dedem bu topraklara abdestsiz basmamış. Siz bırakın abdestsiz basmayı toprağımıza sahip çıkın o bize yeter.. Geçenlerde gördük bu olayı SÜLEYMAN ŞAH Türbesi operasyonunu.. AĞLANACAK HALİMİZE GÜLER HALE GELDİK.. PKK’dan izin alıyorsun, Suriye’ye giriyorsun bir şehit verip toprağını İŞİD’e verip kaçıyorsun.. Amma velakin neymiş 10 dönüm toprakmış verilen tabi efendim sana 10 dönüm az demi? Büyüklerimizin bir sözü var 'Sen kazanmadın ki harcamasını bilesin' kolay harcarsınız tabi..

*

İnanın çok büyük felaketler yaklaşıyor usul usul bakın Irak gitti, Suriye gitti, usul usul geliyor felaket. Hiç bir Müslüman komşumuzla ilişkimiz iyi değil Müslüman’ı Müslüman’a düşman ettiler.. Biz oturup Suriye’deki katliamları, Mısır’daki katliamları, Irak’taki katliamları, Doğu Türkistan’daki katliamları seyrediyorsak bir ABDEST tazelememiz gerekiyor arkadaşlar..

*

Sorarım size çocuğunuz kaybolsa ne yapardınız? yaşadığınız ilin polisini, mahallesini ayağa kaldırırdınız demi! Bakın inanın biz çocuğumuzu kaybettik ama aramaktan aciziz gitti edebimiz, gitti kardeşliğimiz satıldı ülkemiz, ama biz oturup seyrediyoruz.. Adam diyor ki; “Canım sırtına mı alıp götürdü sanki sattıysa toprağımızı” diyor.

*

Kardeşim Allah muhafaza yarın bir gün savaş çıksa bu ülkede kalkın gidin deseler burası bizim diyemezsiniz.. Bu çiftçinin topraklarına haciz kondu kim tarafından Medaş tarafından neden elektrik, su borcundan tabi o kadar faiz birikmiş ki, benim çiftçi Ahmet amcam nasıl ödesin borcunu o faizi sorarım size.

*

Tabi haciz kor MEDAŞ, Medaş’ı kim aldı? Bakın kardeşlerim usul usul topraklarımız gidiyor haberimiz yok.. Artık uyanalım.. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Eryaşar Arşivi
SON YAZILAR