Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12. Yaş günü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12. Yaş günü

Kuruluşunun birkaç yıl sonrası tek başına iktidara oturabilen AK Partisi

Üç yıl üst üste seçim kazanarak iktidarını devam ettirdi ve 12. Yaşını doldurdu.

Çok partili dönemde, üç defa üst üste iktidar kazanan DP Parti hariç,

Diğer partilere nasip olmayan bu başarı, gözden kaçmamakta.

Eğer dördüncüyü de alırsa rekora koşmuş olacak

***

AK Partisi Konya il başkanlığı 12. Yıldönümü olarak bir toplantı düzenlemiş bendenizi de telefonla davet ettiler. Tabii davete icabet ettim.

***

Toplantı güzel bir düzenleme içinde idi. U şeklindeki düzenlemede İl başkanı Sayın Ahmet Sorgun’un etrafında.

Büyükşehir başkanı Sayın Tahir Akyürek, Milletvekillerinden Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Harun Tüfekçi, Mustafa Akış, Kerim Özkul, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, İve İlçe Belediye başkanları olarak Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, yanında AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Cepni ile İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi olarak sıralanmışlardı.

***

Önce “Fark Ortada” sloganı ile AK Partinin bu güne kadar yaptığı hizmetlere ait resimlerin gösterimi Sinevizyon gösterimi olarak sunuldu.

***

Genel, Eğitim, Ulaşım ve sağlık üzerinde ki ileri adımlar da olan yapılanmalar resim ve sarf bedelleri ile tanıtıldı.

***

Gösterim sonrası AK Partisi Konya İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun aldı sazı pardon mikrofonu eline…

***

“Parti olarak 3Y olan yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklarla mücadele diyerek yola çıktıklarını ifade eden Sayın Sorgun, AK Partisinin iktidar oluşunun 14. günü yasaklarla mücadele kapsamında olağanüstü hali kaldırdığını belirtti.

AK Partisinin kendisine 3 dönem sınırı koyan bir parti olduğunu da vurgulayan Sorgun, böylece AK Parti’nin tekelleşmeyi önleyerek, yeni simaların partiye kazandırılmasını sağladığını kaydetti.

AK Partisinin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek yola çıktığına dikkat çeken Sorgun, “Devlet için millet değil, millet için devlet felsefesiyle AK Partisi hareket etti.” derken yukarıda da belirttiğim gibi üç defa seçilmeyi DP nin de kazandığını unutarak “Seçimlerde oyunu artırarak 3 dönem boyunca seçilen tek partidir.” Deyiverdi.

Türkiye’yi ve Konya’yı ilk defa hızlı trenle ve 81 ilimizin üniversiteyle tanıştıran bir parti olduğunu vurguladı.

“Mayıs ayı itibariyle IMF’ye borcunu sıfırlayan bir parti olmakla kalmayıp, en önemli işlem olarak Cumhurbaşkanını halka seçtiren ve bunu temin eden bir parti olmuştur” diyerek sözlerine devam etti.

Bugün artık 2001 şartlarında olmadıklarını hatırlatan Sorgun, “2001’e göre Türkiye, özgürlük ve güvenlik dengesini kurmuş, özgürlüğü güvenliğe feda etmeden, güvenliği hak ve özgürlüklere feda etmeden dengeyi kurabilmiş bir ülkedir. Artık bugün kimse faili meçhulleri konuşmuyor. İlk defa bu ülkede darbeciler yargının önüne çıkartılıyor” şeklinde konuştu.

Bir ülkenin itibarinin dışarıda üç şeyle ölçüldüğünü dile getiren Başkan Sayın Ahmet Sorgun, “Bunlar para, bayrak ve pasaporttur. Bugün 2001’e göre Türkiye’nin, parası da, bayrağı da, pasaportu da çok daha itibarlıdır. Yarının konuşulamadığı, hesaplanamadığı bir 2001’den, artık reel 2023 hedeflerine ve 2071 ufkuna yol alıyoruz. Başbakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın burada çok önemli rolü vardır. Bana göre bu ülkeye en önemli şey, bir milletin, bir toplumun kendine olan özgüvenidir” ifadelerini kullandı.

***

Anlatım sonu gazetecilerin sorularına cevaplar verilmesi ardından toplantı sona erdi.

***

Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR