Adem Turan

Adem Turan

ABD her zamanki gibi.

ABD her zamanki gibi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup gönderdi. 9 Ekim’de yazılan bu mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevabın da 9 Ekim’de başlayan Barış Pınarı Harekatı olduğu belirtildi.

Trump’ın bu tarz tekliflerinin geçerli olmadığını arabuluculuk teklifi ile Erdoğan’a bir şey yaptıramayacağını görmüş olduğunu ifade ediyor kaynaklar ama 9 Ekim’de yazıldığı ortaya çıkan mektuba en net cevabın da 9 Ekim saat 16:00 itibarıyla Türkiye’nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı olduğu ifade edildi.

Ardından ABD meclisi toplandı ve ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Trump’ın Suriye’den asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onayladı. Dün 60’a karşı 354 oyla kabul edilen tasarı, Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyindeki askeri harekâtı “derhal durdurmaya” çağırıyor. Ne diyelim kendileri yazar kendileri okur, demekten başka bir şey söylemiyoruz. Bizim cevabımız sahada gereken sözler gerektiği gibi söyleniyor.

Dünkü gerçekleşen programa göre ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun bulunduğu ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i taşıyan uçağın İrlanda'da mola verdiği görüldü.

Mike Pompeo, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili görüşmeler yapmak üzere dün Ankara'ya gelirken, AP Haber ajansı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i taşıyan uçağı İrlanda'da mola verip güvenlik kontrolü yapılırken fotoğrafladı.6 saatten az süren uçuş sonrası mola verilmesi dikkat çekti. 

Pence başkanlığındaki heyette Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffre de bulunuyor.

Bir karşıt ses de Almanya’dan geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye silah satışının durdurulduğunu açıkladı. Merkel ayrıca, Türkiye'ye operasyonu bitirmesi çağrısı yaptı.

Türkiye'nin operasyonu sebebiyle Almanya dışında Fransa, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Kanada, İtalya, İngiltere ve Çekya da silah satışını durdurmuştu. İspanya ise gerilimin daha da tırmanması durumunda Türkiye'deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini açıklamıştı.

Ne diyelim küffar tek millettir. O zaman bizde tek yürek olacağız. Hem cephede hem de diğer alanlarda başarı kendiliğinden gelecektir.

Şu realiteyi hiçbir zaman unutmayalım ki, Allah (cc) bizimle beraberdir.

Cumanız mübarek olsun. Allah güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olması duasıyla Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR